Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021 - Τα 9 προϊόντα που θα αποσυρθούν

Την απόσυρση όλων των πλαστικών μίας χρήσης από 1η Ιουλίου του 2021 ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως έκανε γνωστό, αυτό θα εφαρμοστεί στο δημόσιο έξι μήνες νωρίτερα, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2021, ενώ θα δοθεί χρόνος στην αγορά να προσαρμοστεί στα νέα
δεδομένα, να απαλλαγεί από τα υπάρχοντα, συσσωρευμένα πλαστικά μιας χρήσης που διαθέτει και να προετοιμαστεί για τις νέες φιλοπεριβαλλοντικές εναλλακτικές. Παράλληλα, προανήγγειλε και την παροχή κινήτρων στους καταναλωτές για την ενίσχυση της ανακύκλωσης των πλαστικών μπουκαλιών νερού, ποτών και αναψυκτικών. Τα πλαστικά μπουκάλια θα επιβαρύνονται με λίγα λεπτά το καθένα και κάθε πολίτης που τα επιστρέφει στα σημεία αγοράς, θα παίρνει τα επιπλέον χρήματα πίσω.

«Κάθε μέρα στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε ένα εκατομμύριο πλαστικά ποτήρια του καφέ», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας, ότι η συντριπτική πλειονότητα των σκουπιδιών στη θάλασσα -έως και το 85%- είναι πλαστικά, ενώ το 50% αυτών είναι πλαστικά μίας χρήσης. Επιπλέον, κήρυξε την έναρξη της καμπάνιας ευαισθητοποίησης των πολιτών για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς σε έναν μήνα, μετά και από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα ενσωματώσει σε νομοσχέδιο τη σχετική κοινοτική Οδηγία με εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2021.


Τα 9 πλαστικά μιας χρήσης 
- Δοχεία τροφίμων από φελιζόλ
- Ποτήρια από φελιζόλ και τα καπάκια/καλύμματά τους.
- Κυπελλάκια από φελιζόλ και τα καπάκια/ καλύμματά τους.
- Μπατονέτες
- Μαχαιροπίρουνα (πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια)
- Πιάτα
- Καλαμάκια
- Αναδευτήρες ποτών
- Στηρίγματα μπαλονιών

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ