Στο Ροδοχώρι σκεπάζουν τα χωράφια τους για προστασία από το χαλάζι

Σε φάση σκεπάσματος των καλλιεργειών τους με δίχτυ χαλαζικής προστασίας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα αρκετοί παραγωγοί στο αγρόκτημα Ροδοχωρίου. Οι τεράστιες ζημιές από το χαλάζι στις καλλιέργειες κερασιού και μήλου (αμφότερες ονομασίας προέλευσης!) τα τρία
τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει παραγωγούς να σκέφτονται την επόμενη μέρα, σκεπάζοντας με δίχτυα προστασίας τα χωράφια τους, ως επί το πλείστον σε νέα κτήματα με πυκνές φυτεύσεις. Όπως αναφέρει το pena.press, εκτιμάται μάλιστα ότι μελλοντικά, όποιο κτήμα με παραδοσιακές φυτεύσεις αντικαθίσταται με νέες, ταυτόχρονα θα σκεπάζεται με δίχτυα χαλαζικής προστασίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από παραγωγούς στο Ροδοχώρι, μέχρι σήμερα έχουν σκεπαστεί σχεδόν 200 στρέμματα, ενώ άλλα τόσα αναμένεται να σκεπαστούν στην επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ