Quantcast

http://picasion.com/

Η εκπομπή «Special Report» στα χωράφια και τους συνεταιρισμούς της Ημαθίας

Βέροια, Μελίκη και Νάουσα - Κορωνοϊός και έλλειψη εργατών γης
Η αλυσίδα της τροφής μετά τον κορωνοϊό, ήταν το θέμα της εκπομπής δημοσιογραφικής έρευνας του ΑΝΤ1 «Special Report», που προβλήθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Μαΐου. Ο δημοσιογράφος της εκπομπής Αντώνης Φουρλής, βρέθηκε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ την Ημαθία στις 23 Απριλίου, όπου επισκέφθηκε αγροτικούς συνεταιρισμούς, καλλιέργειες ροδακίνων και κερασιών, ενώ συναντήθηκε με ανθρώπους που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή της περιοχής μας.
Επισκέφθηκε την Μελίκη, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Απόστολο Λουκανόπουλο και στη συνέχεια τη Νάουσα, όπου συναντήθηκε με τον αγρότη και μέλος του αγροτικού συνεταιρισμού Μάκη Αντωνιάδη.
Και οι δύο στάθηκαν στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, λόγω του κορωνοϊού και του κλεισίματος των συνόρων με την Αλβανία, από όπου και προέρχεται κάθε χρόνο ο κύριος όγκος εργατών.
Τέλος, συνάντησε στη Βέροια την Χρήστο Γιαννακάκη, πρόεδρο της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας, ο οποίος περιέγραψε το οργανωμένο σχέδιο που είχε ετοιμαστεί για την ασφαλή μεταφορά εργατών γης από την Αλβανία στην Ημαθία.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την εκπομπή: 



2 σχόλια:

  1. Μετά και τα τελευταία γεγονότα, η αύξηση της τιμής του βιομηχανικού ροδάκινου είναι ένα δίκαιο αίτημα. Μια κατοχυρωμένη τιμή στα 0,32 με 0,35 ευρώ ανά κιλό είναι το μοναδικό πράγμα, που μπορεί να εξασφαλίσει βιωσιμότητα όχι μόνο στις αγροτικές επιχειρήσεις, αλλά και στις επιχειρήσεις αγροτικών εφοδίων, κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασχετοσυνη.
    44% της καλιεργισιμης γης ειναι ακαλιεργητη και μιλαμε για αγροτιά.
    ολα αυτα συναιτερισμοι κτλπ στην περιοχη μας ειναι για την εικονα και την αποροφηση καποιων χρηματων ε.ε. που δινονται-δινοντουσαν για αγροτικες δομες.
    μερεμετια, στην ουσια δεν εχει δομηθει τιποτα.

    ΥΓ ακομα και την κομποστα την πεταν η την χαριζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ