Quantcast

http://picasion.com/

Πρόσφυγες βρίσκουν δουλειά και μετακομίζουν σε σπίτια - Κλείνουν τα hot spot της Βέροιας ή έρχονται καινούριοι;

Προβληματισμένος ο Δήμαρχος Βέροιας: «Πειράματα» οι πρόσφυγες ως εργάτες γης
Το πρόβλημα των εργατών γης ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 μέσω
τηλεδιάσκεψης. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ενημερώνοντας το Σώμα για την συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, μεταξύ των Δημάρχων Ημαθίας και Πέλλας, του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και του Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη. Η συζήτηση είχε ως θέμα κοινωνική ένταξη με οικονομική ενίσχυση των προσφύγων στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του προγράμματος HELIOS.
Πρόσφυγες στα χωράφια - Δεν είναι καιρός για «πειράματα»

Όπως ανέφερε ο κ. Βοργιαζίδης, οι 7 Δήμαρχοι μετέφεραν το κλίμα που επικρατεί στις περιοχές τους, με την πλειοψηφία να θεωρούν πως δεν είναι καιρός για πειραματισμούς στις καλλιεργητικές εργασίες, βάζοντας τους πρόσφυγες να εργαστούν στα χωράφια και πως καταλληλότεροι είναι οι εργάτες αλβανικής καταγωγής. Οι λόγοι που ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση ήταν πως οι εργάτες γης από την Αλβανία, γνωρίζουν καλά τις καλλιεργητικές εργασίες της περιοχής μας, κοινώς... ξέρουν τη δουλειά, καθώς και την ελληνική γλώσσα, σε αντίθεση με τους πρόσφυγες, που και τη δουλειά πρέπει να μάθουν στο «και 5» και την γλώσσα δεν γνωρίζουν.

Πρόγραμμα για εργασία και επιδότηση στέγης για τους πρόσφυγες/μετανάστες - Κλείνουν τα hot spot της Βέροιας ή έρχονται καινούριοι;

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα HELIOS, που στοχεύει στην ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία μέσω της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσης, αναλαμβάνοντας την επιδότηση ενοικίου για 6 έως 12 μήνες, την υποστήριξη για εύρεση εργασίας και την παροχή μαθημάτων ένταξης. Οι πρόσφυγες μπορούν να βρουν σπίτι και εργασία οπουδήποτε επιθυμούν.
Με αφορμή το πρόγραμμα, ο Δήμαρχος εξέφρασε κάποιους προβληματισμούς σχετικά με τις δομές φιλοξενίας που λειτουργούν στη Βέροια. «Όποιος λαμβάνει ιδιότητα πρόσφυγα, οφείλει εντός ενός μήνα να φύγει από τη δομή που φιλοξενείται και να βρει σπίτι, με επιδότηση ενοικίου έως 12 μήνες. Τι θα γίνει με τα hot spot της Βέροιας; Θα κλείσουν σταδιακά ή ο κόσμος που θα νοικιάζει θα αναπληρώνεται με άλλο κόσμο; Νομίζω ότι θα γίνει το δεύτερο και θα συνεχίσει να έρχεται κόσμος, αν και δεν έχει απαντηθεί ακόμα επίσημα το ερώτημα αυτό», σημείωσε, καλώντας την κυβέρνηση να μην απλοποιήσει τα πράγματα σε σχέση με τους πρόσφυγες ως εργάτες γης, να δείξει προσοχή και να μην σταθεί μόνο στην ανάγκη χεριών στις αγροτικές εργασίες σε Ημαθία και Πέλλα, λόγω έλλειψης Αλβανών εργατών λόγω κορωνοϊού. «Μην ξεχνάμε πως αυτή η δουλειά είναι για 2 μήνες. Και μετά; Να μην απλοποιηθούν τα πράγματα και η κυβέρνηση να δείξει προσοχή. Ο κόσμος που έρχεται πρέπει ως απαραίτητη προϋπόθεση να έχει στέγη και δουλειά για να μπορέσει να αφομοιωθεί από την κοινωνία. Σε άλλη περίπτωση, θα αναγκαστούν να κλέψουν, να παρανομήσουν», ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας.

19 σχόλια:

  1. Εγω μπορώ να μπω με βαρκα στην Αγγλία ;
    Στην Αυστραλία ; στις ΗΠΑ ;
    Και αν τα καταφέρω θα με δώσουν επίδομα , δουλειά και θα μου κάνουν τεμεναδες κι απο πάνω ;
    Αντικατασταση πληθυσμου εχουμε κ τιποτα αλλο.
    Ουτε προσφυγες απο υποσαχαριες χωρες , Πακιστάν κλπ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚΕΙ.
    κ να ειχανε ομως...εγω τι ειμαι; Φιλανθρωπικό ιδρυμα;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.ΤΕΛΟΣ.
    ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ. ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΣΠΙΤΙ Ή ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ
    ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ....σωστός!!!

      Διαγραφή
    2. που είναι οι πορδοϊδεολόγοι αριστεροί να σε πούνε φασίστα?

      Διαγραφή
    3. Για μια φορά στην γεμάτη αμορφωσια ζωουλα σας στα στενά όρια της μικρής επαρχιακής σας πόλης από την οποία δεν έχετε φύγει ΠΟΤΕ διαβάστε λίγο διεθνές δίκαιο και αφήστε τις ακροδεξιές υστερικές εν έτει 2020. Φτάνει. Πλέον είστε απλά γραφικοί.

      Διαγραφή
    4. Και κάτι τελευταίο επειδή έχετε κουράσει : Μουσουλμανικό πληθυσμό η χώρα έχει ανεξάρτητως προσφύγων. Εγκεφαλικό Ε ; Περαστικά. Εσάς πως μπορούμε να σας απελασουμε μπας και γίνουμε ποτέ κράτος ;

      Διαγραφή
    5. Απάντησέ μου με επιχειρήματα, γιατί δεν ενσωματώθηκαν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι ζούν στη Θράκη περίπου 100 χρονιά; Τι Εθνικούς κινδύνους διατρέχει η Ελλάδα από αυτούς, με την προπαγάνδα της Τουρκίας, του Τούρκικου προξενείου και των πρακτόρων της; Αντιλαμβάνεσε σε τι κίνδυνο θα βρεθούμε με την ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων φανατικών μουσουλμάνων στην Ελλάδα; Μάλλον όχι. Κι επειδή εγώ δεν ταξίδεψα πουθενά σε αντίθεση με σένα, σε παρακαλώ πολύ πήγαινε καμμιά βόλτα βράδυ-όχι μακριά- στην Ομόνοια της Αθήνας και προς οδό Πειραιώς,Αγ. Κων/νου και στις γύρω περιοχές, ή ακόμη καλύτερα στείλε την γυναίκα σου ή την κόρη σου μόνες για να καταλάβεις και να πάθεις αυτό που υποστηρίζεις.

      Διαγραφή
    6. ο Νομος του Ο.Η.Ε λεει πρωτη χωρα υποδοχεις προσφυγων πολεμου ειναι υποχρεωμενη απο τον νομο να τους κραταει. Ποια χωρα ειναι ?? η Τουρκια απο την ωρα που φευγουν σε αλλη χωρα παυουν αυτοματος να λεγονται προσφυγες - μεταναστες παρα ΜΟΝΟ λαθρο-εισβολης. Αρα το 100% που ερχετε απο Τουρκια πρεπει να παει πισω. Και οταν λεμε πισω οχι στην χωρα απο εκει που ειναι αλλα στην πρωτη χωρα που τους υποδέχτηκε αρα την Τουρκια. Λενε δεν ειναι παρανομη οκ ερωτηση απο την ωρα που δεν φοβουνται οτι ειναι παρανομη ενα ατομο απο το Πακισταν πχ γιατι δινη 3.000 ευρο σε ΤΟΥΡΚΟ λαθροδιακινιτη να περαση Ελλαδα ?? Απο την ωρα που δεν ειναι παρανομος δεν θα πληρωνε ενα αεροπορικο με 500 ευρο να παει απευθειας σε μια βορια Ευρωπαικη χωρα ?? δλδ ειναι τοσο χαζος να παει με τα ποδια απο το πακισταν στην τουρκια να δοση 3.000 ευρο για να ερθει Ελλαδα ??

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα πολύ σύντομα θα έχουμε πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.
    Ήδη πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην κοινωνία της Βέροιας, αλλά και στην αγροτική ζωή, αφού στα χωράφια δεν κάθονται για εργασία πάνω από 2-3 ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <<Τι θα γίνει με τα hot spot της Βέροιας; Θα κλείσουν σταδιακά ή ο κόσμος που θα νοικιάζει θα αναπληρώνεται με άλλο κόσμο; Νομίζω ότι θα γίνει το δεύτερο και θα συνεχίσει να έρχεται κόσμος, αν και δεν έχει απαντηθεί ακόμα... Μάλιστα κυριε δήμαρχε ,δηλαδη περιμενουμε κι αλλους!? αυτοι ηταν που μας λεγατε οτι ηρθαν προσωρινα? Να ετοιμαζεστε για θερμες νύχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε κανείς απο το σόι του Μητσοτάκη, του Τσίπρα,του Παπαντρέα και όλου του υπόλοιπου συφερτού εργάστηκαν σε αληθινή εργασία ποτέ τους, γιαυτό και λειτουργούν σαν να μην εχουν καμια επαφη με την ελληνικη πραγματικοτητα. Φέρονται ακριβώς σαν τους λαθροέποικους όλοι οι πολιτικάντηδες που ψηφίζουμε. Ας δωσουν πρωτα αυτοι το καλο παραδειγμα στελνοντας τα παιδια,τα ανηψια τα εγγονια, τις νυφες,γαμπρους,κουμπαρους ,όλους στα χωράφια. Μα τι λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ MΙΛΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερώτηση για τους λαθροερωτευμενους.Μπορει να συνκωληθει χαλκός με αλουμίνιο ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ 15 ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ. ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο σε πειραζει εσενα ; Το οτι λε λιγα χρονια θα τους εχεις συμλεθερους πως σου φαινεται;

      Διαγραφή
  8. Γιατί οι μέχρι τώρα πρωθυπουργοι ειναι γαλαζοαιματοι ή απογονοι οπλαρχηγων; Το ξερεις με σιγουρια απο που κρατα η σκουφια τους; Ας γελασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρουν τι κάνουν. Ήδη είναι τέσσερα χρόνια στην Βέροια και κανένα χρόνο πιο πρίν στην Ελληνική Επικράτεια, σύνολο πέντε. Στα 7 χρόνια παίρνουν και υπηκοότητα και ιαθαγένεια. Με δικαίωμα ψήφου σε 2 χρόνια, ο Βοργ θα έχει στην τσέπη 600 ψήφους; Cool; Αλλάχου Άκμπαρ (προπονούμαι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και αν σας αρέσει συριζόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ