Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πουγκάκια κοτόπουλου με λαχανικά

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Όσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα έχουν τόσο εύκολα είναι να τα φτιάξουμε. Αρκεί να ετοιμάσουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και να την κλείσουμε μέσα σε φύλλα κρούστας που μπορούμε να πάρουμε έτοιμα. Τα πουγκάκια είναι ιδανική λύση τόσο για ορεκτικό στα γιορτινά μας τραπέζια όσο και για συνοδευτικό σε ένα κάλεσμα της παρέας για κρασί ή μπύρα στο σπίτι μας. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει πουγκάκια με κοτόπουλο και λαχανικά, ελαφριά, πεντανόστιμα και ιδανικά για κάθε περίσταση. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλ. ζωμό κότας (αν έχουμε, αλλιώς νερό)
4-6 τμχ λιαστή ντομάτα
1 κ.σ καπνιστή πάπρικα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το πράσινο μέρος τους)
250gr. τυρί κρέμα (τύπουPhiladelphia)
50ml λευκό κρασί
Αλάτι & πιπέρι, λίγο θυμάρι
2 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί . Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου (ή νερό) και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το θυμάρι, την πάπρικα, τη λιαστή ντομάτα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε καλά με λάδι και τοποθετούμε άλλο ένα από πάνω. Λαδώνουμε ξανά και κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο σαν ρόμβο.

Παίρνουμε τη γέμιση, η οποία έχει κρυώσει, και την τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης. Κλείνουμε τις γωνίες στο κέντρο και τυλίγουμε όπως στα πουγκάκια. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -30΄ανάλογα τον φούρνο μας.(εωσότου χρωματίσει το φύλλο κρούστας)

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια πολύ λεπτά σαν κορδόνι και τυλίγουμε τα πουγκάκια μας όταν βγουν από τον φούρνο για ντεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ