Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πότε ανοίγουν οι χώροι Πολιτισμού - Πότε ξεκινούν τα πολιτιστικά δρώμενα

Μενδώνη: «Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι»
Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον Πολιτισμό ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη
παράλληλα ανακοίνωσε και όλες τις ημερομηνίες για το άνοιγμα δραστηριοτήτων στον Πολιτισμό, σταδιακά από τις 18 Μαΐου. Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι το 2020», ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός. Όπως ανακοίνωσε, στις 18 Μαΐου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, με αυστηρά μέτρα προστασίας των επισκεπτών και αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ανά ώρα. Θα γίνεται σύσταση χρήσης μάσκας και αντισηπτικού. Θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες υγιεινής και διαδικασία ρύθμισης της ροής εξόδου - εισόδου του κοινού.

Στις 18 Μαΐου αρχίζουν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με πιο μικρό αριθμό θεατών, με όριο πληρότητας το 40%. Θα γίνεται σύσταση χρήσης μάσκας και αντισηπτικού. Θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες υγιεινής και διαδικασία ρύθμισης της ροής εξόδου - εισόδου του κοινού.

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα μουσεία με συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών και αποστάσεις 2 μέτρων μεταξύ τους. Θα επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοιχτού κυκλώματος. Θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Θα γίνεται σύσταση χρήσης μάσκας και αντισηπτικού. Θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες υγιεινής και διαδικασία ρύθμισης της ροής εξόδου - εισόδου του κοινού.

Στις 15 Ιουλίου αρχίζουν τα δρώμενα σε ανοικτούς χώρους, προσαρμοσμένα στα μέτρα για την αποφυγή διασποράς της νόσου. Τα άτομα -με μη ιατρική μάσκα- που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Το όριο πληρότητας θα είναι στο 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις. Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον τρία μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων. Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου. Θα γίνεται σύσταση χρήσης μάσκας και αντισηπτικού. Θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες υγιεινής και διαδικασία ρύθμισης της ροής εξόδου - εισόδου του κοινού. Ειδικοί κανόνες για μακιγιάζ, κομμωτήριο, βεστιάριο, εξοπλισμό κ.λπ.

Τέλος, ανέφερε πως το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς του, θα διοργανώσει από τις 15 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, σε αρχαιολογικούς χώρους 200 «μικρά» πολιτιστικά δρώμενα, ενώ με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι θα παραχωρούνται δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ