Quantcast

http://picasion.com/

Ντίσιος: «Στεναχωρήσαμε τον κόσμο της Βέροιας»

Για την πορεία της φετινής Βέροιας, τη διακοπή λόγω της πανδημίας και την επόμενη μέρα μίλησε ο Βαγγέλης Ντίσιος, συνεργάτης του Κώστα Γεωργιάδη στην τεχνική ηγεσία των Ημαθιωτών. Ο Ντίσιος, που έχει δουλέψει ως πρώτος κόουτς σε Νάουσα, Εδεσσαϊκό, Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και ως συνεργάτης στα τεχνικά τιμ των Αστέρα Τρίπολης, Δόξας Δράμας (με Στάικο Βεργέτη), αλλά και σε Αλμωπό Αριδαίας, Αετό Σκύδρας, Ολυμπιακό Γαλατάδων, Λευκάδια, ανέφερε αρχικά: «Μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση το φετινό πρωτάθλημα στη Βέροια. Ήρθαμε τέλη Νοεμβρίου, πρώτα ήρθε ο Κώστας Γεωργιάδης και περίπου 10 μέρες μετά εγώ. Αρχίσαμε καλά, παίξαμε με ισχυρές ομάδες και βρεθήκαμε δεύτεροι, ενώ ενισχυθήκαμε τον Γενάρη στις μεταγραφές. Δυστυχώς δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια, έλειψαν σταθερότητα και διάρκεια σε καίρια σημεία. Ήταν αμφίρροπο πρωτάθλημα. Όλοι απειλούσαν όλους κάθε αγωνιστική και δεν υπήρχε πάντα ξεκάθαρο φαβορί. Σταθερές ομάδες ήταν τα Τρίκαλα, αλλά και ο Ιωνικός, που ενισχύθηκε τον Γενάρη. Επίσης, υπήρχαν ομάδες με καλή πορεία, ειδικά στα τελευταία ματς, όπως Νίκη Βόλου, Ιεράπετρα, Διαγόρας, Καβάλα. Ήταν ένα γκρουπ 7-8 ομάδων, μαζί με εμάς, που διεκδικούσαν επί ίσοις όροις τη δυάδα, ως τα μέσα Φλεβάρη».

Για να συνεχίσει ο Βαγγέλης Ντίσιος: «Δεν ξέρουμε τι έφταιξε μετά, στα τελευταία ματς προ διακοπής και βρεθήκαμε στην 7η θέση, δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Μετά ήρθε και η διακοπή, μπορεί στα τρία τελευταία ματς να κάναμε αντεπίθεση, έχοντας δυο παιχνίδια εντός με Ιάλυσο και Ιωνικό και ένα εκτός με τη Νίκη Βόλου. Μπορεί να ήμασταν παραπάνω από την 7η θέση που μας βρίσκει η διακοπή στα μέσα Μαρτίου. Θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη θέση μας. Ο κόσμος θέλει να βλέπει νίκες από την ομάδα του. Γι’ αυτό παλεύουμε αθλητές και προπονητές. Ίσως φέτος στενοχωρέσαμε τον κόσμο μας, πρέπει να δείξει υπομονή και να στηρίξει την προσπάθεια. Ασφαλώς είμαστε και εμείς στενοχωρημένοι. Αυτή η ομάδα εννοείται πως αξίζει να βρεθεί ψηλότερα. Κάναμε αρκετά καλά ματς, στις λεπτομέρειες χάθηκαν κάποιοι βαθμοί. Έγινε καλή δουλειά στο τιμ, με τους Γεωργιάδη, Έλκα και Γκίτκο, προσπαθήσαμε όλοι για το καλύτερο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε στην πρώτη δυάδα μέχρι τέλους. Υπάρχουν και αντίπαλοι, αστάθμητοι παράγοντες, άλλες καταστάσεις, ανταγωνισμός. Με αρωγό τον κόσμο και την πόλη γενικά, αλλά και με ισχυρή διοίκηση, το όνειρο μπορεί να υλοποιηθεί πιο εύκολα».

Ακολούθως, ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε: «Τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώνονται με τα τωρινά δεδομένα, δεν ξέρουμε αν αλλάξει κάτι. Υπάρχουν παράγοντες που εμποδίζουν τις ομάδες στο να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα. Είναι ευκαιρία να παρθούν γενναίες αποφάσεις από ΕΠΟ, Λίγκες και αρμόδιους. Αποφάσεις αναδιάρθρωσης, δικαιοσύνης και αποκατάστασης ομάδων, ακόμα και για όσα αποφασίστηκαν πέρυσι, που ουσιαστικά πρωταθλήτριες ομάδες δεν αναβαθμίστηκαν, μένοντας στην τρίτη τη τάξη κατηγορία. Ευκαιρία να διορθωθεί η περσινή επιλογή, που δεν ευνόησε πολλές ομάδες, όπως έπρεπε. Στη Φούτμπολ Λιγκ υπάρχουν 8-9 ομάδες, που προείπα συν Καλαμάτα, Ολυμπιακό Βόλου, που θα μπορούσαν να σταθούν άμεσα στη Σούπερ Λιγκ 2. Ομάδες ιστορικές, με δυναμική, κόσμο και μακρά παρουσία στην Α΄ Εθνική. Το πλήρωμα του χρόνου μπορεί να τους φέρει ξανά σε ψηλότερη κατηγορία. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν αν έχει κόσμο στην εξέδρα η επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι ωραίο να ξέρεις ότι θα παίζεις σε άδειες κερκίδες. Συνιστά πλήγμα για το ποδόσφαιρο και τους εμπλεκόμενους. Είναι χαρά αυτό το σπορ, περιμένουμε το Σαββατοκύριακο να δούμε τα ματς στο γήπεδο και στην τηλεόραση. Βρίσκεις διέξοδο στην καθημερινότητα, είναι τρόπος ζωής, έκφρασης και εκτόνωσης. Βέβαια, είναι αναγκαίο κακό, προσαρμοζόμαστε αναπόφευκτα σε άλλα δεδομένα. Μακάρι να μειωθούν τα κρούσματα στη χώρα. Υπάρχει σκέψη των υπευθύνων για 20% των θεατών στα γήπεδα. Από το τίποτα, προφανώς είναι καλύτερο. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ασφαλώς τον έχουν οι ειδικοί».

Καταλήγοντας, το μέλος του τεχνικού τιμ της Βέροιας τόνισε: «Δουλεύουμε σε περιβάλλον που παρέχει διευκολύνσεις σε παίκτες και προπονητές. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν εξαιρετική δουλειά οργανωτικά και για τις εγκαταστάσεις και υποδομές. Η Βέροια τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται στην παραπάνω κατηγορία, έχει ανθρώπους με όραμα και αγάπη για την ομάδα. Η Βέροια γύρισε στις επαγγελματικές κατηγορίες με διοίκηση που διαθέτει όνειρα και βλέψεις, μεγαλύτερες προσδοκίες και προδιαγραφές. Η ιστορία της Βέροιας της επιβάλλει να μη βρίσκεται απλώς στη Γ΄ Εθνική. Στο τέλος θα γίνει βέβαια η οριστική αποτίμηση, μετά τις συνολικές αποφάσεις και τις εξελίξεις για το ποδόσφαιρο και τις κατηγορίες. Η Βέροια όπου και να παίζει, μπορεί να πρωταγωνιστεί. Να αφήνει το στίγμα της και να μην είναι κομπάρσος, το έχει δείξει και στην Α΄ Εθνική, όντας πάντα υπολογίσιμη και ανταγωνιστική».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ