Quantcast

http://picasion.com/

Νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Βέροια

Σεισμός ταρακούνησε πριν από λίγα λεπτά τη Βέροια και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ημαθία και την κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του σεισμολογικού εργαστηρίου του πανεπιστημίου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού είναι 12.9 χιλιόμετρα βόρεια - βορειανατολικά της Βέροιας. Οι πρώτες μετρήσεις δίνουν ένταση 3.9 της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 και ώρα 9:32. 

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από δέκα ημέρες ακριβώς, άλλος ένας σεισμός της τάξεως των 3,0 Ρίχτερ και σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων είχε γίνει μεταξύ Νέας Νικομήδειας και Σταυρού (δείτε εδώ).

15 σχόλια:

  1. 1 ιουνιου 2019 ειχε γινει και παλι σεισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι΄αυτό και τον είπαν Εγκέλαδο και όχι Εγκέλαδα, διότι είναι συνεπείς στα ρανταβού του.

      Διαγραφή
  2. Έγκυρε "ΒΕΡΟΙΩΤΗ" ενημέρωσε μας για το τι λένε οι σεισμολόγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σεισμολόγοι τι λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλούς χαιρετισμούς....

      Διαγραφή
    2. Οἱ σεισμολόγοι λένε ἕνα σωρό ἀσυναρτησίες, μή θέλοντας νά παραδεχθοῦν πώς ξέρουν γιά τό τί μέλλει γενέσθαι ὅ,τι καί ἡ συχωρεμένη ἡ γιαγιά μου - ἀπολύτως τίποτε. Δέν εἶναι εἰς θέσιν νά προβλέψουν ἂν θά γείνῃ μεγάλος σεισμός ἢ ὄχι.

      Μέχρι σήμερον οἱ παλαιοί Βεῤῥοιαῖοι ἔλεγαν πώς μᾶς ἄφησε εὐλογία ὁ Ἀπόστολος Παῦλος, εἰδικά ἐναντίον τῶν σεισμῶν. Μετά τό κλείσιμο τῶν ἐκκλησιῶν καί την συνεχιζομένη ἀντίχριστο, βλάσφημο τακτική, ἀκόμη καί ἀπό ἱερωμένους, δέν ξέρω ἂν ἀξίζουμε τέτοια εὔνοια._

      Διαγραφή
    3. Έχω διαβάσει τεκμηριωμένες απόψεις αλλά σαν την δικιά σου καμμία! Όντως θέλεις #διαβασμα#.....

      Διαγραφή
  4. Ιστορικά η Βέροια έχει δώσει και μεγαλύτερους σεισμούς. Από τη στιγμή που δεν έχει ομαλή μετασεισμική ακολουθία πρέπει να μας κάνει όλους επιφυλακτικούς. Με τον αφορισμένο γκαντέμη που μπλέξαμε, πλέον όλα να τα περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλασσικά οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί. Υπάρχουν για να λένε μην ανησυχείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ρε Hadjinicolaou κεντάς όπως πάντα. Φαίνεσαι μορφωμένο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί το λες αυτό; Και ο Μαο είχε πει ΄' αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν'.Κάθε άνθρωπος είναι ελευθερος να εκφράζει τις απόξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστό,ακομα και τα βλητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΒΛΗΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ