Quantcast

http://picasion.com/

«Να αναγνωριστεί το επάγγελμα του Αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό»

Γράφει ο Απόστολος Μούρτης*
«Υπηρετώντας την Ελληνική Αστυνομία περισσότερο από είκοσι χρόνια, πιστεύω ακράδαντα πως διανύουμε την πιο κατάλληλη περίοδο για την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Η εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στο
Μεταναστευτικό-Προσφυγικό στον Έβρο και τα νησιά συνέβαλε τα μέγιστα στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας. Επικίνδυνες στιγμές διαδραματίστηκαν στις οριοθετικές γραμμές της χώρας για τα στελέχη της Αστυνομίας. Η κοινωνία, φορείς και απλοί πολίτες έσπευσαν να συνδράμουν με κάθε τρόπο όσους κρατούσαν Θερμοπύλες, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το λειτούργημα μας.

Επιπλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας αποτελούσε ανέκαθεν κύρια αποστολή του Σώματος. Όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν επιτακτική η ανάγκη να μείνουμε όλοι Ασφαλείς. Χωρίς την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας αμφιβάλλω αν τα επιτυχημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης είχαν την ίδια τύχη! Παρ’ όλες τις ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού η Πατρίδα μας στάθηκε όρθια την ίδια ώρα που η Ευρώπη γονάτιζε.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως το επάγγελμά μας είναι και επικίνδυνο και ανθυγιεινό!
Οι σκέψεις ωρίμασαν προ πολλού.
Οι συζητήσεις εξαντλήθηκαν.
Τα κόμματα δεσμεύτηκαν πολλάκις.
Ο Πρωθυπουργός είπε θα το αναλάβει προσωπικά (αποκατάσταση αδικιών).
Αν όχι τώρα, Πότε;;;

Υ.Γ.: Σε αυτή την οικονομικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το κείμενο αυτό συντάχθηκε με απόλυτο σεβασμό προς όλους τους συνανθρώπους μου που πλήττονται και στη μνήμη των 130 συναδέρφων μου.

* Ο Απόστολος Μούρτης είναι εν ενεργεία Αστυνομικός, υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και είναι Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας 

4 σχόλια:

  1. Βασικά, πρέπει να είχε αναγνωριστεί εδώ και πολύ καιρό το επάγγελμα του ΑΓΡΟΤΗ ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό και όλοι οι υπόλοιποι έπεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επικινδυνο ναι αλλα οχι και ανθυγιεινό, μην τρελαθουμε. Δεν συναναστρεφεστε μονο εσεις με ναρκομανεις ή αλλους ενδεχομενους αρρωστους. Σημερα σε ολη την κοινωνια κυκλοφορουν αρρωστοι κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δίκαιο είναι να αναγνωριστεί το επίδομα ΜΟΝΟ στους ''μάχιμους'' αστυνομικούς που βρίσκονται όλη μέρα στον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επικίνδυνο ναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη επαρχία βόλτες και υφάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ