Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια: Μείωση 50% στα δημοτικά τέλη - Ποιες επιχειρήσεις το δικαιούνται

Εβδομάδα προσαρμογής για τους καταστηματάρχες - Ξεκινούν οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα
Τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του
δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, η πρόταση του Δημάρχου, την οποία και θα μεταφέρει στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, αφορά σε ιδιοκτήτες καταστημάτων που από σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου που επαναλειτούργησε η εστίαση υπό όρους και με περιοριστικά μέτρα, δεν έχουν την δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικό χώρο ή έχουν περιορισμένη δυνατότητα (κάτω από το 50%) να το κάνουν.

Επίσης ανέφερε πως η πρώτη εβδομάδα, από πλευράς δήμου και αναφορικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέραν του επιτρεπτού μέχρι σήμερα χώρου, θα είναι συμβουλευτική και εβδομάδα προσαρμογής για τους καταστηματάρχες.

Ενημέρωσε επίσης για το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε και που περιλαμβάνει την τροπολογία του υΠΕΣ για τα τραπεζοκαθίσματα, λέγοντας ότι λίγο πολύ περιλαμβάνει πράγματα γνωστά, που είχαν ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες, όπως η ανάπτυξη -ατελώς- τραπεζοκαθισμάτων σε χώρο διπλάσιο αυτού που είχε παραχωρηθεί αρχικά, με την προϋπόθεση να μην παρεμποδίζει τη διέλευση πολιτών και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

Κάλεσε τέλος τους επιχειρηματίες να υποβάλλουν αίτηση στον δήμο Βέροιας, όπου θα αναφέρουν τον χώρο τον οποίο επιθυμούν να καταλάβουν, ενώ θα ακολουθήσει έλεγχος του δήμου για το αν όντως υπάρχει η δυνατότητα να καταληφθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

15 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία. Όλα για τους καφετζήδες. Τα εμπορικά καταστήματα δεν έκλεισαν δύο μήνες ; Δεν έχασαν χρήματα ; Αλλά βέβαια σε εμάς δεν πίνετε καφέδες και τσίπουρα.
    Τώρα δεν έχει καμία βοήθεια σε εμάς. Θα έρθει όμως και η σειρά μας... Τρία χρόνια υπομονή. Όλα στην ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΜΠΟΡΑΚΟ ΕΚΕΛΙΣΕΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΟΥ 2 ΜΗΝΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 1 ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΕΣΟΔΑ. ΟΚ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ. ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΛΗΤΟΜΕΝΟΣ!!! ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ 55% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΠΛΗΤΟΜΕΝΠΟΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΦΩΝΑΞΕ;;;
      ΤΩΡΑ ΤΣΟΥΖΕΙ Ε;; ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ;; ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΛΗΤΟΜΕΝΟΣ ΣΩΠΑ ΡΕ ..
      ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ 10/12 ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΕΡΝΩ ΜΕ ΤΟ 45%.
      ΒΡΙΚΑΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΠΛΗΤΟΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ. ΜΕΙΩΣΕΣ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ;;;
      ΤΡΑΒΑΤΑ ΤΩΡΑ. ΜΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΑΓΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕΡ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΕΣ ΤΗΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΖΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

      ΟΥΦ ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΜΗΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ 3.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
      ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΧΑΡΗΣΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ , ΟΥΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

      Διαγραφή
    2. Το 67% των Ελλήνων μισθοδοτούνται από δημόσιο(Δημ.υπαλληλοι-συνταξιουχοι).Τον υπόλοιπο 33% πληρωνει το 67% + τα χρέη χρεολυσια.Οσες πιθανότητες μέχρι ο συνταξιούχος να καταλάβει τη διαφορά εισοδήματος και τη σημασία αυτού ,ενός συνταξιούχου και μιας επιχειρησης που απασχολεί πέντε άτομα,άλλες τόσες έχει ,ο βοργιαζιδης να μειώσει και στα κλειστά εμπορικά τους δύο μήνες δημοτικά τέλη.

      Διαγραφή
    3. Σοβαρέψου, εγώ δεν είπα ότι δεν επλήγησαν και άλλοι κλάδοι. Ίσα ίσα προβάλλοντας το δικό μου κλάδο λέω ακριβώς αυτό που λες και εσύ, μόνο που εσύ το λες με κάποια εμπάθεια. Αυτοί πιστεύουν ότι επλήγησαν μόνο τα καφέ. Ούτε μίλησα κατά των συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι μπορεί και αυτοί να έχουν πληγεί. Λέμε το ίδιο πράγμα, μόνο που εσύ πιστεύεις ότι υπέφερες περισσότερο από τους άλλους.
      Την επόμενη φορά να παίρνεις πρώτα τα χάπια σου (ως συνταξιούχος) και μετά να γράφεις στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
    4. αυτος ο συνταξιουχος μαλλον επαιρνε 3000 συνταξη και τωρα παιρνει 1500 γιαυτο ειναι θιγμενος
      θα μας πει για την ευρωπη οτι κλεινει 1 μηνα τι αλλο θα ακουσουμε ρε τι συγκρινει
      θα μας πει για τους δημοσιους υπαλληλους που δεν ξερω πως μπηκανε
      σε δουλεια
      και βγαζει χολη για τον επαγγελματια που δεν βγαινει ο λογαριασμος και πριν κορονοιου εποχη ποσο μαλλον τωρα
      ξυπνηστε γιατι χανομαστε και δειξτε ενδιαφερον για ολους γιατι αυριο μπορει να ειναι τα παιδια σας και τα εγγονια σας επαγγελματιες και μην βγαζετε κακια
      αγαπη ρε μονο

      Διαγραφή
  2. Λυπάμαι αλλά τα μέτρα αυτά είναι μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν είναι ικανά να διασώσουν επιχειρήσεις, τις οποίες το οικονομικό μοντέλο που θα κυριαρχήσει εθνικά αλλά και παγκόσμια είναι αυτό της εξαφάνισης των μικρών επιχειρήσεων. Με τέτοια μέτρα απλά θα δωθεί παράταση μέχρι το επόμενο φθινόπωρο - χειμώνα όπου πιθανότατα θα επαναληφθούν περιοριστικά μέτρα ή κάτι άλλο που θα εξαφανίσει πελάτες και τζίρους. Ο κόσμος μας αλλάζει και ο χώρος για μικρές επιχειρήσεις περιορίζεται. Όποιος αλλάξει δουλειά νωρίς ίσως έχει τις λιγότερες οικονομικές απόλιες.
    Ξυπνήστε κοιτάξτε αυτό που έρχεται, είναι "Ο θάνατος του εμποράκου".
    Ή μεγαλώνετε επιχειρηματικά ή τέλος.
    (Πάταξον μεν, άκουσον δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μείωση τελών αλλά έξω γίνεται χαμος έχουν κάνει κατάληψη πολύ δημοσίου χώρου και φυσικά ούτε λόγος για αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών και μέτρων..Αν είναι έτσι δεν πρέπει να γίνει λόγος για μείωση αλλά για αύξηση.. Ο παραπάνω χωρος υποτίθεται δόθηκε γιατί θα υπάρχουν αποστάσεις και όχι για να έχουμε αύξηση τραπεζιών.. ήθελα να ήξερα που είναι η αστυνομία..Μόνο για να στηνετε πίσω από κολόνες στο Βέροια μακροχωρι είναι ικανή να ελέγχει αν πας όχι με 50 αλλά με 60.. και όχι για αυτα Για να νομοταγουν ολοι;και αν είναι και στα άλλα μαγαζιά να υπάρξει μείωση φόρων κ δημοτικών τελών μέσα από τα τιμολόγια τις δεη. Η σε όλους το ίδιο ή τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια, θα επιδοτήσετε και τις επιχειρήσεις που οφείλουν μεγάλα ποσά από δημοτικά τέλη, πρόστιμα, νερά κλπ. ;
    Και τι θα πείτε στους δημότες μετά ; Επιδοτούμε τα καφέ για να σας κλείσουν τα πεζοδρόμια με τα τραπεζοκαθίσματα, για να σας χαλάσουνε την ησυχία με τις μουσικές τους και ας μην μας εξοφλήσουν τα χρωστουμενα και ας μην μείωσαν τις τιμές του καφέ (ενώ το κράτος τους μείωσε το ΦΠΑ), μόνο να μας ψηφίσουν ;
    Ή μήπως νομίζετε ότι οι πολίτες δεν τα βλέπουμε αυτά και δεν τα αξιολογούμε. Άσχετα αν όλοι "πέσατε" να σώσετε τους καφετζήδες, λες και μόνο αυτοί έκλεισαν τις δουλειές τους.
    Λες και μόνο αυτοί είναι στην πόλη.
    Να είστε σίγουροι ότι βλέπουμε και καταλαβαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα Χρυσόστομε, σε ποια καφετέρια κατέβασαν τις τιμές αφού το κράτος τους μείωσε το ΦΠΑ ; και κανείς τους δεν έκανε καμιά αναφορά σε αυτό ; παρ' ότι είναι όλη μέρα στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο γκρινιάζοντας ; άρα τη μείωση στο ΦΠΑ την βάζουν στην τσέπη τους, σε βάρος των πελατών τους. Και ρωτάμε ; αυτό πως λέγεται ; μήπως "κλ..η" ; είναι έντιμο αυτό ; και αντί να τους καλέσετε να μειώσουν τις τιμές, τους επιδοτείτε ;
      Θα μας τρελάνετε ; ή νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο ;
      να ξέρετε ότι "σφίξαν τα γάλατα"... δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

      Διαγραφή
  5. Ο καφές είναι πανάκριβος για ένα χωριό σαν την Βεροια.Γιατι για ένα μεγαλο χωριο πρόκειται.Μακαρι να ανοίξουν καφετέριες και κάποιοι αλβανοι που τους κωβει το μυαλό να ρίξουν τις τιμές.Μακαρι να κλείσουν οι περισσότερες καφετέριες στη Βέροια.ο Καφές πάνω από 2 ευρω δεν πρέπει να έχει.αντε γιατί πολύ την είδατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι μόνο αυτό, αλλά να πληρώσουν και τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο όπως όλοι οι άλλοι. όχι μόνο επιδοτήσεις.

      Διαγραφή
  6. οταν εβγαζαν πολλα, εδιναν κ πιο πολλα στο δημο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με στοιχεία της Εφορίας,υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο,8,5 στους 10 στην Ελλάδα έχουν είτε μηδενική η με επιστροφή φορολογική δήλωση.
    Πληρώνει εφορία ο 1,5 στους 10.
    Τα στοιχεία αφορούν τα έτη 1974- 2019.
    Επίσης,σύμφωνα με άρθρα οικονομικών εφημερίδων,το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και φέτος.
    Αφιερώστε λίγο χρόνο,και διαβάστε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειδατε κανενα συμβουλο να μιλαει για τα χρωστουμενα των καφετζηδων στο Δημο ; Ειδατε να ζηταει κανεις τους τα ευνοϊκα μετρα να ισχυσουν μονο σε οσους δεν χρωστανε στο Δημο ; Προασπιζοντας ετσι τα συμφεροντα ολων μας ; Δεν τους νοιαζουν τα χαμενα εσοδα , μονο οι ψηφοι τους νοιαζουν ; Εμεις μονο θα πρεπει να πληρωνουμε τις υποχρεωσεις μας ; Εμεις δεν χασαμε χρηματα με τον κορονοϊο ; Εμεις δεν κλεισαμε τις δουλειες μας ;
    Νομιζετε ο κοσμος δεν τα συζηταει αυτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ