Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μειωμένος ο τζίρος των ταξί - Ανάγκη ενίσχυσης του κλάδου

Εξαιρετικά μειωμένος είναι ο τζίρος των ταξί σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ την ίδια ώρα τα έξοδά τους έχουν αυξηθεί, για τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό τους. Η οικονομική ύφεση του κλάδου αναμένεται να συνεχιστεί κατά τους θερινούς μήνες, εφόσον η τουριστική κίνηση
προβλέπεται να είναι αισθητά μειωμένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, σημαντικό πρόβλημα για πολλούς αυτοκινητιστές είναι η έλλειψη ρευστότητας για την αντικατάσταση των οχημάτων τους, τα οποία σ' ένα χρόνο ξεπερνούν το όριο ηλικίας και εκ του νόμου πρέπει να αντικατασταθούν μέχρι το Μάρτιο 2021.


Πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί, στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν πληγεί και το μήνα Μάιο. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ αφορά τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές κατά το μήνα Μάιο, τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους με εντολή δημόσιας αρχής και τους εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή εφόσον εργάζονται σε πληττόμενες επιχειρήσεις. 

Ωστόσο, υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι ιδιοκτήτες ταξί, που έχουν πληγεί σημαντικά και δεν συμπεριλαμβάνονται στην παράταση των μέτρων στήριξης για το μήνα Μάιο. Είναι απαραίτητη η στήριξή τους, ώστε να ενταχθεί ο κλάδος τους στην επέκταση της οικονομικής ενίσχυσης και για το μήνα Μάιο. Οι ιδιοκτήτες ταξί ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του κλάδου την επόμενη μέρα, καθώς ο τζίρος τους από την αρχή των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού έχει μειωθεί αισθητά.

5 σχόλια:

  1. Έτσι μπράβο. Το κράτος-ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει και εσάς. Μην μείνετε παραπονεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν θέλει να μας αποζημιώνει, ας μην μας παίρνει το 75% του τζίρου μας με το έτσι θέλω, κ ας μην μας κλέβει με την 100% προπληρωμή φόρου για το επόμενο έτος, όταν δεν ξέρουμε καν αν θα είμαστε στο ίδιο επάγγελμα.Τι λες;

      Διαγραφή
  2. Εγω παντως όσα χρονια παιρνω ταξι στη Βεροια ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Δεν είναι όλοι ίδιοι
      2) Όταν δεν σου δίνουν, να ζητάς, όπως πχ όταν πας να αγοράσεις ένα παντελόνι. Εκεί δεν ζητάς;

      Διαγραφή
    2. Εσένα κακώς σε βάζουν μέσα! Κανείς δεν έπρεπε να σε παίρνει!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ