Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λίγα λουλούδια στον Ακρίτα του Πόντου...

Με διαφορετικό τρόπο, με περιορισμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, θα τιμήσει φέτος την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε χθες Δευτέρα, με την καθιερωμένη
εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται κάθε χρόνο με το σύνθημα «δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε». Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 20/5 και την Παρασκευή  22/5, στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας (Αριστοτέλους 3, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο).

Σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου 2020, ανήμερα της 101ης επετείου της Γενοκτονίας, στην πλατεία Δημαρχείου στήθηκε περίπτερο της Ευξείνου Λέσχης, όπου τα μέλη της ενημέρωναν τον κόσμο με σχετικό έντυπο υλικό με θέμα τη γενοκτονία.

Λίγο νωρίτερα, στο Μνημείο του Πόντιου Ακρίτα στην πλατεία Καπετανίδη, μετέβη ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Νίκος Τομπουλίδης, όπου ύψωσε την ελληνική και ποντιακή σημαία και άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια στα πόδια του Ακρίτα του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 το πρωί, όπου θα γίνει εκκλησιασμός και μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας Βέροιας και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέησης και κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Καπετανίδη.














5 σχόλια:

  1. ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν ἀρκεῖ ὅλος ὁ ἑλληνισμός νά πενθῇ. Πρέπει καί ν' ἀγρυπνῇ.

    Ποτέ ξανὰ #ἰσλάμ, ποτέ ξανά #Τουρκοκρατία, ποτέ ξανά #κεμαλισμός !

    Καί δέν ξεχνοῦμε ὅ,τι μᾶς ἀνήκει. Ἡ #Παναγία_Σουμελᾶ, οἱ ἐκκλησιὲς καί τά μοναστήρια τοῦ Πόντου μᾶς καρτεροῦν. Ὅπως προεφήτευσε ὁ Ὅσιος Παΐσιος, τά κεράκια πού τώρα ἀνάβουν στά ὑπόγεια, θ' ἀνάψουν καί στά φανερά, στούς τουρκοπατημένους μας Ἱεροὺς Ναούς.

    Ὁ ποντιακός καί σύμπας ὁ ἑλληνισμός θά δικαιωθῇ ὅταν ἡ Παναγία Σουμελᾶ στὸν Πόντο ἀρχίσῃ νά λειτουργῆται ὑπό Ὀρθοδόξων, ὄχι αἱρετιζόντων, καί ἡ γαλανόλευκη θά κυματίζῃ ἀπ' ἄκρου εἰς ἄκρον στόν Πόντο, ἀπό τήν Νικομήδεια ὣς τήν Τραπεζοῦντα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ