Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκίνησε η δεύτερη τηλε-συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Η 9η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2020 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας 4 Μαΐου. Πρόκειται για το δεύτερο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βέροιας που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για
την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού, ενώ συμπίπτει με την πρώτη μέρα της σταδιακής άρσης των μέτρων. Δήμαρχος, προεδρείο, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, πήραν τις θέσεις τους, άλλοι από τα σπίτια τους, άλλοι από τους χώρους εργασίας τους για να συμμετέχουν στη συνεδρίαση.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6, με λίγες δικαιολογημένες απουσίες, με ευχές για χρόνια πολλά στον πρόεδρο του ΚΑΠΑ Λεωνίδα Ακριβόπουλο που σήμερα έχει τα γενέθλιά του και με πειράγματα στον Χρήστο Τσιούντα για το νέο look, με μουστάκι.
Έπειτα από την υποδειγματική πρώτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης ζήτησε από τους συμβούλους να τηρήσουν και αυτή τη φορά τους χρόνους στις τοποθετήσεις τους.
Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε στη νέα κανονικότητα που ξεκινάει σήμερα, σχολιάζοντας παράλληλα αρνητικά την εικόνα που επικρατούσε το πρωί στις τράπεζες και ειδικά στην Εθνική, που υπήρχε πολύς κόσμος συγκεντρωμένος χωρίς αποστάσεις, σαν να μην είχε μεσολαβήσει τίποτα, όπως ανέφερε. Επίσης, ανέφερε πως μπαίνουμε στη δεύτερη φάση του κορωνοϊού και πως ο Μάιος θα είναι το «κλειδί» της κανονικότητας για τον Ιούνιο και τους επόμενους μήνες, καλώντας τον κόσμο να συνεχίσει να ακολουθεί τις συστάσεις των επιστημόνων, ασχέτως αν έχει άλλη άποψη. «Όπως πορευτήκαμε έως τώρα, με τις αποφάσεις των επιστημόνων, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και τώρα, άσχετα αν έχουμε άλλες απόψεις».

Τα πρώτα θέματα που τέθηκαν ήταν οι εργάτες γης, η εργασία των προσφύγων, η επόμενη μέρα στο κομμάτι του αθλητισμού του δήμου, οι ρομά που ζούνε στο δήμο Βέροιας, οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των επιχειρήσεων της Βέροιας, ειδικά τις πληγές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που άφησε και θα αφήσει ο κορωνοϊός.

3 σχόλια:

  1. ερευνά τεχνολογία καινοτομία σε ενα κολάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ειδικά τις πληγές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που άφησε και θα αφήσει ο κορωνοϊός" λεει το ρεπορταζ . Αρα οι δημοτικοι συμβουλοι νιαζονται "ειδικα για τις πληγες των καφε", για τους εργατες γης και τοης βιομηχανικους εργατες (συμφωνα με το ρεπορταζ) μια απλη αναφορα και ισως ευχολογια. νομιζω οτι τα πραγματα ειναι φανερα. Οι διοικουντες που ολη μερα ειναι στα καφε και στα γουστα εκαναν την επιλογη τους για το ποιον θεωρουν οτι πρεπει θα βοηθησουν . Δεν περιμενουμε κατι αλλο παρα να κανουμε και εμεις τις δικες μας επιλογες. Καλα λενε οι παλιοι στα δυσκολα φαινονται οι ανθρωποι και τωρα που ηρθαν τα δυσκολα ολοι επεσαν στους καφετζηδες. Τωρα μαγκια τους. Στις εκλοιγες ομως αγροτες και εργατες .... μαγκια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ