Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κεντρική Μακεδονία: Στόχος ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια

«Η αγορά θέλει να ανοίξει» δήλωσε στον FOCUS FM 103.6 ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί με τέτοια μεθόδευση ώστε ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων να μην οδηγήσει σε «υγειονομική ανασφάλεια».
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τη Θεοδώρα Απότα, ο κ. Θάνος υπογράμμισε: «Περιμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να ξέρουμε πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία, που είναι άλλωστε βασικός πόλος της οικονομικής δραστηριότητας του τουρισμού».

Αναφερόμενος στον εσωτερικό τουρισμό σημείωσε ότι «μετά από μία δεκαετή κρίση έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ το εισόδημα του κόσμου» με αποτέλεσμα «ο ελληνικός τουρισμός να βασιστεί στην εξωστρέφεια». Εκτίμησε δε, ότι «ο ελληνικός τουρισμός αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κρεμαστεί από την οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων».

Κεντρική Μακεδονία
Ερωτηθείς σε ποιους τουρίστες θα «στηριχθεί» η Κεντρική Μακεδονία τη φετινή χρονιά, ο κ. Θάνος δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, «το 72% των τουριστών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι από τα Βαλκάνια» και τόνισε ότι η Περιφέρεια δίνει «μεγάλη έμφαση στη βαλκανική αγορά και στον οδικό τουρισμό καθώς θα είναι ο πρώτος και ο πιο εύκολος τρόπος μετάβασης από τη μία χώρα στην άλλη».

Γνωστοποίησε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ώστε να πραγματοποιηθεί μία έντονη αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα προβολή της χώρας και της Περιφέρειας σε αυτές τις αγορές. Τέλος, ο κ. Θάνος σημείωσε ότι η Περιφέρεια επιθυμεί την συνεργασία με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κύπρος.

3 σχόλια:

  1. ετσι......για σένα σύσταση να μένεις σπίτι στα λίγα τμ και χωρίς αιρκοντισιον και μια χαρά να έρχονται τουρίστες.....και αν αρρωστήσεις ατομική ευθύνη και αν παραπονεθείς οτι δε σου φτάνουν τα λεφτά φάε ενα σκοιλ ελικοικου.....και να πληρώνεις αντισηπτικά και μάσκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παμε φετος με κότερο κρουαζιερα, με καπετανιο τον Αλ6. Πρωτη φορα αριστερα! Αν δε γουσταρετε Αλ6 επιβιβαστητε στο επομενο κοτερο, του καπταιν Μπαρούφα. Ουάου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος θα κάνουμε διακοπές στα ακίνητα του Παπαδημιούλη. Φήμες λένε πως παράλληλα οι άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς θα στέλνουν αδιαλείπτως καρότσια γεμάτα με προμήθειες προς τον γενικό πληθυσμό.
      Η υλοποίηση του σχεδίου ''Θέρος της δεξιάς παρένθεσης'' θα ελέγχεται σε ζωντανό χρόνο από τον Αλέξη Τσίπρα.
      Ο Αλέξης φέτος για να μην προκαλέσει το κοινό αίσθημα λόγω κορονοιού θα πάει για δεύτερη φορά στην βίλα του συντρόφου-εφοπλιστή Μαρτίνου όπως έκανε το καλοκαίρι του ένδοξου 2015 που έσωσε την χώρα τσαλακώνοντας το δημοψήφισμα, κλείνοντας τις τράπεζες, ψηφίζοντας 2 μνημόνια μπάκ του μπάκ(3η δανειακή σύμβαση-πολυνομοσχέδιο) και δεσμεύοντας την χώρα για 99 έτη(υπερ-ταμείο 4ου μνημονίου).
      Εμείς ως γνήσιοι πλέον γεωγραφικά Νοτιομακεδόνες, εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας μαζί με τους όχι και τόσο γενοκτονημένους, σύμφωνα με τον τιτάνα της νομικής-δημοσιογραφίας Κ.Φίλη, αδερφούς μας πόντιους αναμένουμε την δεύτερη φορά αριστερά για να πάρουμε το μέρισμα των 200 ευρώ( που εδώ που τα λέμε μακάρι να ξαναγυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα διαμάντια της αριστεράς Λαφαζάνης Ζωή Λαπαβίτσας ώστε τα 200 Ευρώ μερίσματος να γίνουν 1.000.000,00 δραχμές).

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ