Quantcast

http://picasion.com/

Καθαρίζουν, απολυμαίνουν και... μετρούν οι ιδιοκτήτες καφέ μπαρ της Βέροιας

Σε γενική καθαριότητα, απολύμανση, διαμόρφωση του χώρου σύμφωνα με τα νέα μέτρα, εργασίες συντήρησης και μερεμέτια, επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό των καφέ μπαρ της Βέροιας, προκειμένου από την Δευτέρα 25/5 το πρωί να υποδεχθούν και πάλι τους
πελάτες τους έπειτα από δυόμισι μήνες. Μαζί με τις προμήθειες σε ποτά, καφέδες και ότι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται πλέον και αντισηπτικά, μάσκες και γάντια για το προσωπικό τους, ενώ οι περισσότεροι κυκλοφορούν με τη μεζούρα στο χέρι προκειμένου να τηρήσουν... ευλαβικά την προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών.
Το άνοιγμα των καφέ θα δώσουν ένα... πουσάρισμα και στην αγορά, καθώς η «ιστορία» του κέντρου της Βέροιας έχει δείξει πως αγορά και καφές αλληλοσυμπληρώνονται και με το ένα από τα δύο κλειστό, μοιραία «πέφτει» η κίνηση και στο άλλο.
Οι επιχειρηματίες, αν και χαρούμενοι που επαναλειτουργεί η εστίαση, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα. Από Δευτέρα καλούνται να δουλέψουν με λιγότερα τραπέζια και μόνο στον εξωτερικό χώρο, σε πολλές περιπτώσεις με περίπου τα μισά ή και λιγότερα και με νέους αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, όπως αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, μέγιστο αριθμό καθήμενων κι άλλα μέτρα.

Κάποια καταστήματα θα αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα πλέον του επιτρεπτού χώρου, με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου Βέροιας και με απαραίτητη προϋπόθεση να μην παρεμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Κάποιοι ωστόσο ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει επιπλέον χώρο, λέγοντας πως δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση για το πού και πώς θα αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, κάτι που τους δημιουργεί έναν ακόμα «πονοκέφαλο». 

Οι Βεροιώτες πάντως περιμένουν πώς και πώς την επαναλειτουργία των καφέ, μπαρ και εστιατορίων, με τους επαγγελματίες να ελπίζουν να δουν τα μαγαζιά τους -όσο επιτρέπεται- γεμάτα. Καλή αρχή και καλές δουλειές σε όλους! 









3 σχόλια:

  1. Μια χαρά κατάληψη κοινόχρηστου χώρου βλέπω στης φωτογραφιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι εάν οι δημοτικές αρχές θα προβούν σε μείωση των δημοτικών τελών των πολιτών, μιας και ο δημόσιος χώρος αξιοποιείται από ιδιώτες με αυστηρά κερδοσκοπικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι επρεπε να ειναι οι αποστασεις απο παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ