Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κανένας θάνατος και 10 νέα κρούσματα

Άτυπα party με take away ποτά, δυνατή μουσική και συγχρωτισμό στήθηκαν στην επαρχία - Χαρδαλιάς: «Take away μόνο στον καφέ»
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.642. Τα 598 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.317 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 81 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να παραμένει στους 146 (39 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 75 έτη.  Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 83.550 τεστ.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε άτυπα πάρτι που στήθηκαν χθες σε πολλές περιοχές, έξω από take away καφέ κυρίως στην επαρχία, που πρόσφεραν σε πελάτες take away ποτά, έπαιζαν μουσική στη διαπασών και υπήρχε συγχρωτισμός, προειδοποιώντας πως θα υπάρχουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες. «Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός απαγορεύονται», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά των επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης προκλητική, λέγοντας πως είναι κρίμα κάποιοι λίγοι να παίζουν με την υγεία των πολλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ