Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καρασαρλίδου: Έξω η Βέροια από το πρόγραμμα του φυσικού αερίου - Η κοινωνία και οι φορείς της πρέπει άμεσα να αντιδράσουν

Η ΡΑΕ μετά την υποβολή του νέου 5ετούς προγράμματος από την ΔΕΔΑ και την υποβολή χρονοδιαγράμματος απένταξε τη Βέροια, μαζί με τα Γιαννιτσά και όλη την Πελοπόννησο από το πρόγραμμα φυσικού αερίου! Πρόκειται για ένα πλήγμα για το νομό μας αφού η Βέροια είχε εγκριθεί να τροφοδοτηθεί
με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Οι πληροφορίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο, φανερώνουν και πάλι τις προθέσεις της Κυβέρνησης να αφήσει παράθυρο σε ιδιώτες, να διεκδικήσουν από την ΡΑΕ έγκριση για την κατασκευή του δικτύου με προφανείς επιπτώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου για τον τελικό καταναλωτή. 

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασιστεί η πλήρης ένταξη και χρηματοδότηση της διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια και ήταν έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ προβλεπόταν η ολοκλήρωση προμελετών και για Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα που μαζί με την μελλοντική σύνδεση από το Άσπρο και των έργων που θα είχαν προηγηθεί σε Γιαννιτσά και Βέροια είχαν καταλήξει σε βιώσιμα αποτελέσματα με πλήρεις κοστολογήσεις. Η τροφοδοσία της Ημαθίας με φυσικό αέριο είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να μειωθεί το κόστος της θέρμανσης των νοικοκυριών και να μειωθεί το κόστος λειτουργίας σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, θερμοκήπια και ξενοδοχεία. 

Θλίβομαι για την εξέλιξη αυτή. Ως βουλευτής είχα συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους της ΔΕΔΑ για την προώθηση των έργων στο νομό μας. Η Ημαθία δεν πρέπει να οπισθοδρομήσει. Η τοπική κοινωνία και οι φορείς της πρέπει άμεσα να αντιδράσουν για να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων.

Φρόσω Καρασαρλίδου 

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

9 σχόλια:

  1. αν είναι αλήθεια να μην ξαναπατήσουν στην Ημαθία οι βουλευτές της κυβέρνησης. Έρχονται εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι βενζινάδες της Βέροιας χαιροντε.Κερδιζουν 10 χάνουν 59.990 πολίτες.Φιλελευθερη οικονομία λέγεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μια εξέλιξη για την πόλη μας χειρότερη κι από τον κορονωιό. Στην έλευση του φυσικού αερίου ποντάραμε πολλοί, για να λύσουμε το πρόβλημα της θέρμανσης των σπιτιών μας. Ελπίζω να μην είναι η απόφαση αυτή αποτέλεσμα σύγκρουσης συμφερόντων. Αναρωτιέμαι πώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές του νομού και ο Δήμαρχος της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΟΙ 10 ΞΥΛΩΣΑΝ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνη σου γράφεις τις απαντήσεις από κάτω? Ούτε που φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τεράστιο λάθος να εξαιρεθεί μια παραγωγική περιοχή όπως η Βέροια. Τε-ρά-στι-ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 2014 έβαλα αντλία θερμότητας και σώθηκα.
    Από τότε το αέριο έρχεται στη Βέροια.
    Τόσες κυβερνήσεις άλαξαν και ακόμα τίποτα.
    Κρατάτε μικρό καλάθι.
    Είδα τι έκανε και ο Σύριζα κυρα Φρόσω. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.
    Μακάρι να έρθει να ζεσταθεί ο κοσμάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή νομίζεις ότι σώθηκες θέλεις 15 χρόνια για να κάνεις απόσβεση και στις θερμοκρασίες κάτω του μηδέν..... άστο. την έφαγες αλλά τι να πεις ; (οι αντλίες θερμότητας αέρα είναι καλές μόνο για περιοχές που η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 2 ή 3 βαθμούς.

      Διαγραφή
    2. Έχω κάνει ήδη απόσβεση. Πρώτος όροφος με πυλωτή από κάτω.
      Πάνω από 1500 ευρώ μέσο όρο κάθε χρόνο.
      Τώρα 600 ευρώ με μπόιλερ 24/7. Φέτος 2020 450ευρώ λόγο χαλαρού χειμώνα.
      Πριν μερικά χρόνια που είχε Ιανουάριο -11 το πρωί εγώ ήμουν με το κοντομάνικο μέσα στο σπίτι και η αντλία δούλευε κανονικάτατα. Ξύππνησα και πήγα να πλυθώ, δεν είχε νερό γιατί είχαν παγώσει οι σωλήνες της ύδρευσης όλης της οικοδομής. Τότε είδα την θερμοκρασία έξω και κατάλαβα το κρύο που είχε.
      Μάλλον θα ήθελες και εσύ αλλά...

      Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το άρθρο για το αέριο που πρέπει να έρθει στη Βέροια. Και να έρθει εγώ πάλι την αντλία θα έχω.

      Δεν πουλάω αντλίες. Γεωπόνος είμαι.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ