Quantcast

http://picasion.com/

Ερώτηση Βελόπουλου για τους αγρότες της Ημαθίας που απασχολούν εργάτες από Κοζάνη και Πιερία

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, όσον αφορά την στήριξη των αγροτών της Ημαθίας με θέμα: «Ενδιαφέρον για απασχόληση στα χωράφια της Ημαθίας από εργατικό δυναμικό της Κοζάνης και της Πιερίας». Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση που κατατέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, εργατικό δυναμικό από όμορους νομούς επιθυμεί, κατά την φετινή γεωργική περίοδο, να απασχοληθεί σε αγροτικές εργασίες, στην Ημαθία, όπως μας ενημέρωσαν αγρότες από την περιοχή, κατόπιν επικοινωνίας τους μαζί μας. Όπως μας μετέφεραν οι ως άνω αγρότες, έντονο είναι το ενδιαφέρον, κυρίως, από την Πιερία η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα και οι κάτοικοι εκεί βρίσκονται σε αναζήτηση απασχόλησης. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν έχει να κάνει με το κόστος μετακίνησης των εν δυνάμει εργατών γης.

Σε πρώτο χρόνο, την ανάληψη αυτού του κόστους, όπως μας ενημέρωσαν οι ως άνω, ανέλαβε η κεντρική οργάνωση των συνεταιρισμών του νομού τους, αλλά εάν υπάρξει συνέχεια και αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων, τότε είναι προφανές ότι, θα χρειαστεί μια άλλη αντιμετώπιση. Στη βάση αυτή, ζητούν από την Πολιτεία οι συνεταιρισμένοι αγρότες να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης, όπως την επιδότηση των μετακινήσεων. Το δε καθεστώς των επιδοτούμενων μετακινήσεων, όπως μας τόνισαν οι ως άνω, θα δώσει τεράστια ώθηση στον κλάδο των επιβατικών συγκοινωνιών αλλά και του τουρισμού, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας υπολειτουργούν, ενώ τα τουριστικά γραφεία της ευρύτερης περιοχής παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των λεωφορείων τους σε μεγάλο αριθμό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί

Προτίθεσθε να προχωρήσετε, κατά το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στα Υπουργεία σας, σε άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών της Ημαθίας, δια της κάλυψης μέρους των εξόδων που απαιτούνται για τις μετακινήσεις εποχιακών Ελλήνων εργατών τους από όμορους νομούς της Ημαθίας, που επιθυμούν να εργαστούν στα χωράφια της;

4 σχόλια:

  1. Ο ΟΑΕΔ γιατί υπαρχει; Α ξέχασα. Αυτος επιδοτεί τους μακροχρινια τεμπεληδες. Μαλιστα οσο πιο πολυ καθεσαι τοσα πιο πολλα μορια παιρνεις για τους διαγωνισμους. Γιατι ο ανεργος να δουλεψει στα χωραφια και να χασει τα μορια; Εαξ επιβραβευσετε τους εργατικους κι οχι τους κακροχρονια τεμπεληδες θα λυθουν πολλα προβληματα και σιγουρα κι αυτο της ευρεσης εποχικων εργατων. Το προβλημα το δημιουργει η ελληνικη νομοθεσια που σε ωθει να μην ψαχνεις εποχικες αγροτικες εργασιες, αφου δεν υπαρχει κανενα κινητρο. Σε αντιθεση οι εποχικες θεσεις δασοπυρισβεστων και εργατων αρχαιολογιας ειναι περιζητητες γιατι προσμετρουνται ως προϋπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ '' ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ.."" ΚΡΥΒΕΤΕ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΝ ...
      ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Δεν τους ξαναψηφιζω, αλλα παλι βγαινουν! Τους ψηφιζεις εσυ, ο δημοσιος υπαλληλος.

      Διαγραφή
    3. Έτσι κυβερνά η ΝΔ, για αυτό τη ψήφισε ο κόσμος. Αν δεν σου αρέσει περίμενε να βγει το ΚΚΕ η άλλαξε χώρα

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ