Quantcast

http://picasion.com/

Είναι απαραίτητοι οι Αλβανοί εργάτες στα χωράφια της Ημαθίας;

Ο κάμπος της Ημαθίας αυτή την περίοδο είναι καταπράσινος. Ροδακινιές, δαμασκηνιές, κερασιές και βερικοκιές ευωδιάζουν άνοιξη. Ο κάμπος, άλλες εποχές, τώρα θα ήταν γεμάτος. Σμάρια εργάτες ακούραστοι σαν μυρμήγκια φρόντιζαν τα δέντρα. Τα πυρηνόκαρπα είναι ιδιαίτερα δέντρα. Έχουν-δεν
έχουν ενάμιση μήνα από το αραίωμα μέχρι τη συγκομιδή. Αν δεν προλάβεις τις ημερομηνίες, έχασες την παραγωγή. Και αυτός ο κίνδυνος είναι ορατός φέτος, καθώς στην Ημαθία και στην Πέλλα τα χωράφια έμειναν άδεια. Οι Αλβανοί μετακλητοί εργάτες, υπολογίζονται σε 7.000, είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα τους λόγω κορονοϊού. Ακόμη και αν αποφασίστηκε ο τρόπος για να περάσουν τα σύνορα, «παγωμένες» παραμένουν οι εντολές των υγειονομικών. Η υποχρεωτική καραντίνα θα τους βγάλει αμέσως εκτός εργασίας.

Αγγελοχώρι Ημαθίας

Ο Νίκος Τηλκερίδης είναι 48 χρόνων και στα χωράφια του έχει απ’ όλα τα πυρηνόκαρπα. Η έγνοια του όμως τώρα είναι τα ροδάκινα. Είναι η περίοδος της αραίωσης, δηλαδή της αφαίρεσης πολλών καρπών για να δυναμώσουν οι λίγοι που θα μείνουν στα κλαδιά.

«Το αραίωμα πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Μαΐου, αλλιώς χάνει το δέντρο την καλή παραγωγή», λέει στο VICE. Μαζί με τη γυναίκα του Σοφία Παπαϊωάννου και τον 16χρονο γιο τους, Παναγιώτη Τηλκερίδη, προσπαθούν να καλύψουν τη δουλειά που θα έκαναν οι εργάτες. «Τέτοιον καιρό θα δούλευαν επιπλέον τέσσερις εργάτες από την Αλβανία. Έρχονται χρόνια. Ξέρουν τη δουλειά, είναι τεχνίτες». Τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού έφεραν και τον Παναγιώτη στο χωράφι. Ωστόσο, την άλλη εβδομάδα τα «χέρια» θα μειωθούν. Ο 16χρονος θα επιστρέψει στο λύκειο που ανοίγει. «Ούτε εγώ θα ερχόμουν, δουλεύω παράλληλα και όταν φεύγω από το χωράφι πάω κατ’ ευθείαν στη δουλειά», συμπληρώνει η Σοφία.

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ, Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΚΑΙ Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ
Στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας, οι βασικοί εργάτες ήταν οι Αλβανοί. Και οι ντόπιοι δουλεύουν, όμως δεν φτάνουν. Η οικογένεια του Άνθιμου Ανθίμου στο Αγγελοχώρι βρίσκεται και αυτή σύσσωμη στο χωράφι. Από τη μία πλευρά αραιώνει αυτός και οι δύο γιοι του, Γιώργος και Στέλιος, 16 και 17 χρόνων αντίστοιχα. Από την άλλη, η σύζυγός του, Κική Χαραλαμπίδου, και ο 77χρονος πατέρας του, Στέλιος Ανθίμου ο πρεσβύτερος.
Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΟΙ ΤΟΥ
Αυτός βρίσκεται στο χωράφι από 12 χρόνων. Αραιώνει τα χαμηλά κλαδιά - άλλωστε τα αγόρια έχουν κρεμαστεί πάνω στις σκάλες και δουλεύουν στα ψηλά. «Παλιά ήμασταν μόνοι μας, αλλά δεν είχαμε τόσα δέντρα. Αν δεν έρθουν τώρα οι εργάτες από την Αλβανία και μείνουν τα δέντρα χωρίς να αραιωθούν, αλλά και αργότερα χωρίς να μαζευτούν, θα πάθουμε ζημιά. Λιπάσματα, φάρμακα έχουν πληρωθεί», ανησυχεί ο γέροντας.
Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΘΙΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ 12 ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ
Η ανησυχία του γιου του είναι μεγαλύτερη. «Έχω καταστραφεί», διαπιστώνει. «Τέτοιο καιρό θα ετοιμαζόμουν να φύγω στην Αθήνα, να πουλάω στις λαϊκές. Κάθε χρόνο οι εργάτες μαζεύουν στο χωράφι και εγώ πουλάω. Κανονικά, στις 25 Μαΐου θα έφευγα με τα κεράσια. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα να έρθουν οι Αλβανοί. Θα μείνει η παραγωγή στα δέντρα. Ήταν που ήταν στο 30% μειωμένη φέτος...», συνέχισε να αγωνιά. Σε μία εβδομάδα θα έχει δύο λιγότερους εργάτες, καθώς τα παιδιά θα πάνε σχολείο. «Θα τα βολέψουμε, θα δουλέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε», αισιοδοξεί η σύζυγος, Κική Χαραλαμπίδου. «Εγώ θα πηγαίνω νύχτα στην άλλη δουλειά και όλη τη μέρα εδώ».
Η ΚΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ
Το ζήτημα της έλευσης των Αλβανών εργατών γης, έχει τεθεί σε υψηλό πολιτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια των απαγορεύσεων λόγω κορονοϊού. Πράγματι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε την Πρωτομαγιά στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (άρθρο 42 ΦΕΚ Α90/1-5-20) άνοιξε ο δρόμος για την έλευση των εργατών. «Είναι άκρως απαραίτητοι», τόνισε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης.

Είναι αυτός που πίεσε και τις δύο κυβερνήσεις να βρεθεί άμεσα λύση. Ήρθε σε επαφή μέχρι και με εταιρίες που θα μεταφέρουν με λεωφορεία τους εργάτες από τα σημεία καταγωγής τους μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθορίζει ότι οι εργάτες έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα εφόσον οι εργοδότες παραγωγοί δηλώσουν τα στοιχεία τους στην αρμόδια διεύθυνση αλλοδαπών των περιφερειών και καταβάλλουν το ποσό των 100 ευρώ για τον καθένα, για να δηλωθούν ως μετακλητοί. «Θα τους δηλώσουμε, όμως το τμήμα αλλοδαπών είναι κλειστό, μετά τις 15 του μήνα θ’ ανοίξει», αντιτείνει ο Νίκος Τηλκερίδης, που είναι αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού Αγγελοχωρίου «Η Ομόνοια».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ, ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Το ζήτημα της έλευσης των εργατών μπλοκάρει στα μέτρα για τον κορονοϊό. Πώς θα ξεπεραστεί το διάστημα της καραντίνας; Αν μείνουν 14 ημέρες στα σπίτια, πώς θα χρησιμοποιηθούν στα χωράφια, τη στιγμή που η περίοδος για την οποία είναι απαραίτητοι είναι έτσι κι αλλιώς μικρή; «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, το συζητάμε», απαντά ο κ. Γιαννακάκης ο οποίος χειρίζεται το ζήτημα από την πλευρά των παραγωγών. «Μιλάμε για καραντίνα επτά ημερών και για τεστ». Το θέμα απασχολεί έντονα και τον Δήμο Νάουσας. «Το κόλλημα είναι στην καραντίνα, αν θα τεθούν ή όχι. Και αν γίνουν τεστ θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν άμεσα», διερωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Καραγιαννίδης.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
Πίσω στο Αγγελοχώρι, στους δρόμους του χωριού δεν κυκλοφορούν πολλοί, οι περισσότεροι είναι στα χωράφια. Ο 46χρονος Αλβανός Μπεχάρ Μπουντάνι (Θωμάς για τους ντόπιους) κάθεται όρθιος στην είσοδο της αυλής ενός παλιού διώροφου σπιτιού. Είναι σε καραντίνα, καθώς δύο ημέρες νωρίτερα είχε περάσει τα σύνορα. Δεν ήρθε ως μετακλητός, καθώς έχει νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα. «Έτυχε να φύγω στις 12 Μαρτίου και εγκλωβίστηκα στη χώρα μου. Άκουσα στην τηλεόραση ότι άνοιξαν τα σύνορα, πήρα ένα ταξί από το Ελ Μπασάν και έφτασα στο τελωνείο», περιέγραψε στο VICE. «Όταν μπήκα στην Ελλάδα, μου είπαν ότι πρέπει να μείνω καραντίνα 14 μέρες. Τώρα, δεν μπορώ να δουλέψω».
Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΠΕΧΑΡ ΜΠΟΥΝΤΑΝΙ
Ο Μπεχάρ είναι εργάτης γης, ζει από το 1993 στην Ελλάδα μόνος του και το καλοκαίρι έρχονται η σύζυγος και ο γιος του. Δουλεύουν και αυτοί στα χωράφια. Η καραντίνα τον κρατάει εγκλωβισμένο στο σπίτι. Μαζί με άλλους τέσσερις εργάτες, που ζουν νόμιμα και έφτασαν από τη χώρα τους στο Αγγελοχώρι, έκαναν το μοριακό τεστ του κορονοϊού. Μία μικροβιολόγος τους επισκέφτηκε στα σπίτια τους και πήρε δείγματα. Ήταν πρωτοβουλία του παραγωγού στον οποίο απασχολούνται κατά κύριο λόγο. Πιθανόν για να είναι διασφαλισμένος στην περίπτωση που αλλάξουν τα σχέδια για το χρόνο καραντίνας των εργατών. Οι Αλβανοί εργάτες είναι απαραίτητοι όσο κανείς άλλος στους κάμπους της Ημαθίας και της Πέλλας. Tο ερώτημα είναι για ποιο λόγο δεν απασχολούνται στα χωράφια Έλληνες άνεργοι. «Ζητήσαμε για όσους παίρνουν επίδομα ανεργίας να απασχοληθούν χωρίς να το χάσουν», είπε ο κ. Γιαννακάκης.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΧΑΡ

Μία θετική προσπάθεια έγινε και από την εταιρία Agro-U, μία startup που ανέλαβε να φέρει σε επαφή παραγωγούς που αναζητούν εργατικά χέρια για τη συγκομιδή και άνεργους. «Ήδη έχουμε φέρει σε επικοινωνία 50 παραγωγούς και περίπου 200 άνεργους που έχουν δηλώσει επιθυμία να δουλέψουν», είπε στο VICE ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Κυριάκος Νικολαΐδης. «Έχει μεγάλη ανταπόκριση και συνεχίζουμε», ανέφερε. Μέσω της εταιρίας βρίσκουν δουλειές άνεργοι σε χωράφια στην Πέλλα, στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στη Λάρισα και στην Κρήτη. Έχουν δηλώσει ενδιαφέρον περίπου 2.500 Άνεργοι και 300 παραγωγοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του. Οι τελευταίοι μάλιστα είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν γρήγορα τα εμπόδια και να εκπαιδεύσουν ταχύρρυθμα τους ενδιαφερόμενους.
Ο ΜΠΕΧΑΡ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
«Συζητήσαμε και για πρόσφυγες που ζουν στους καταυλισμούς», συμπληρώνει ο πρόεδρος των παραγωγών Χρήστος Γιαννακάκης. Οι προτάσεις πέφτουν βροχή, όμως οι λύσεις πρέπει να είναι άμεσες. «Ο καρπός δεν μπορεί να περιμένει στο δέντρο πάνω από δύο ημέρες, πρέπει να μαζευτεί», λένε από την πλευρά τους οι παραγωγοί πυρηνόκαρπων. «Τα δέντρα θέλουν εργάτες που να ξέρουν. Οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν εδώ και να δουλέψουν. Το μυαλό τους είναι να φύγουν στην Ευρώπη». Ο Αλέξης Καραγιαννίδης είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγγελοχωρίου. Ο ίδιος δεν έχει ως παραγωγός ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς οι εργάτες που απασχολούνται στα χωράφια του μένουν μόνιμα στην Ελλάδα. «Υπάρχει ένα ζήτημα με αυτούς που είχαν πάει για εποχιακές αγροτικές δουλειές σε άλλους νομούς. Δεν υπάρχει τρόπος να μετακινηθούν», παρατηρεί.
ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΘΙΜΟΥ, ΑΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ.
 Η κουβέντα γυρνάει πάλι γύρω από τους Έλληνες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις θέσεις των Αλβανών εργατών. Και το ερώτημα πάντα πλανάται. Για ποιόν λόγο δεν δουλεύουν οι ντόπιοι στα χωράφια τους; «Τα τελευταία χρόνια ανέβηκε το επίπεδο. Νομίσαμε ότι γίναμε σπουδαίοι. Έτσι και τα παιδιά μας δεν θέλουν πλέον να δουλέψουν στα χωράφια», κλείνει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού.


Πηγή

19 σχόλια:

  1. Ενας αλλοδαπός(Ιρακινός),27 ετών ο οποίος διαμένει μόνιμα και νόμιμα στη Βέροια(νοικιάζει σπίτι, έχει ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ)ψάχνει δουλειά και σε χωράφι αλλά δεν βρίσκει. Που μπορεί να απευθυνθεί για να δουλέψει?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον ΟΑΕΔ της Βαγδάτης.

      Διαγραφή
    2. Παλι καλα βρηκες και οαεδ.....δωστε δουλειά. Σε ελληνικα χέρια. Έρχεται. Δυσκολος. Χειμώνας

      Διαγραφή
  2. Ωραία μας τα λέει , πάτε στον χωριό του να δείτε τι σπίτια κάνανε , αυτοί φταίνε που φύγανε από τα χωράφια και κάνανε πλούσιους τους Αλβανούς ! Μέχρι στην κρεβατοκάμαρα τους βάλανε , έλεος ! Όλοι σας συνδικαλιστήκατε και τώρα χάνετε το παιχνίδι ! Η λύση είναι μία ενωθείτε , διώξτε τον κομματισμό και τον εχθρό κοροναϊό 'Αλβανό" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί γραφής τέτοιες βλακιεσ αποβρασμα ηλιθιο πλάσμα

      Διαγραφή
    2. Όταν λες αλήθειες είσαι "απόβρασμα"και μάλιστα και ηλίθιο πλάσμα , εκεί φτάσατε , λυπάμαι πολύ , διότι όταν δούλευα εγώ στα χωράφια ούτε ψωμί μας δίνατε και το νερό ......άντε......

      Διαγραφή
    3. Όχι φίλε μου, όταν γράφεις τέτοια πράγματα είσαι απλά η ντροπή της ανθρωπότητας. Ζούμε στο 2020 και ακόμα λες για Αλβανούς οι οποίοι έγιναν πλούσιοι επειδή πήγαν και δούλεψαν,λες και δούλεψες εσύ για αυτούς. Δηλαδή όταν εσένα κάποιος σου δίνει δουλειά σε μια καφετέρια η οπουδήποτε αλλού στην ουσία στα χαρίζει τα λεφτά και δεν τα κερδίζεις με την αξία σου;; Γίνε επιτέλους άνθρωπος. Αυτοί οι άνθρωποι που εσύ τους αντιμετωπίζεις σαν ζώα έχουν και αυτοί γυναίκα και παιδιά. Δεν σε έκριναν ποτέ μην τους κρίνεις και εσυ. Να πω και το άλλο, εσύ ως χριστιανός έτσι δείχνεις την αγάπη σου;; Γιατί ο Χριστός είχε πει 《 αγαπάτε αλλήλους 》, αλλα τι να αγαπήσεις εσυ.. που ζηλεύεις επειδή οι άλλοι και στην προκειμένη περίπτωση οι Αλβανοί προσπαθούν για μια φυσιολογική ζωή.

      Διαγραφή
    4. Προσωπικά δεν σε λήστεψαν ! Πολλά έγραψες , δίχως να πεις εάν είσαι Έλληνας , μόνο να βρίζεις ξέρεις και μιλάς και για χριστιανισμό , ξέχασες τις εντολές "ου κλέψεις & ου φονεύσεις"! Εγώ είπα την άποψη μου !

      Διαγραφή
  3. ΑΡΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑVATAR , ΑΡΑ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαγράφετε λάθος τις σκέψεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάθος ερώτηση. Η σωστη ερωτηση θα ηταν : ,,ειναι απαραιτητοι οι ελληνες εργατες;...,,
    Και η απαντηση ευκολη: ,,ασφαλως και οχι, γιατι αποδεδειγμενα οι ελληνες κοστιζουν, ενω μπορουμε εδω και τριαντα χρονια να εισαγουμε παρανομους φθηνους εργατες απο τις γειτονικες χωρες. Ελληνες , μας ειστε αχρειαστοι και ανεπιθυνητοι, διοτι κοστιζεται πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας αφήσουμε τις υπερβολές οι Έλληνες θεωρούν ντροπή την δουλειά στα χωράφια . Η καφετέρια και ο φραπές εργαλείο του κακομαθημένου.

      Διαγραφή
    2. Αιδε ρε,όταν ζητάνε λίγα χριματα,σάς κατεβάζουν το μεροκάματο, τώρα που ζητάνε κανονικά μεροκάματο πάλι δεν σας αρέσει,τεμπέληδες του κέρατα,όλη στα καφενεία ήσαστε, μην αγχώνεσαι τα ξερό, Ε δούλεψα 91_ 97,όλη ι Γερή στα κοραφια με τους Αλβανούς, εύστοχος που εινε και αυτή, αλλιώς σκουλικιασατε,καληνύχτα

      Διαγραφή
  6. ΠΡΟΤΙΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΤΣΙ Η ΕΛΛΙΝΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σωσουσουν την κατάσταση οι Ναουσαιοι που πάντα ήταν πιο προκομενοι από μας τους υπόλοιπους ημαθιωτες.το σωστό να λέγεται.οσο υπαρχουν ναουσαιοι υπαρχει φως στο τουνελ.αυτοι κάτι θα σκεφτούν.οι υπόλοιποι κλασικά στις καφετεριες

      Διαγραφή
  7. ΚΑΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΥΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ...ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ( ΤΕΛΛΟΣ ) ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙΆ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΚΟΤΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑΖΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙ ΛΙΓΌΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΗΤΆΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΦΘΙΝΑ ΧΕΡΙΑ.... ΑΙ ΡΕ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ... ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟ... ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την δουλειά που κάνει ο Αλβανός φίλε μου που τον αποκαλείς ζώο δεν θα την κάνει ο Έλληνας πόσο μάλλον εσύ που τον δείχνεις με το δάχτυλο σου και τους βρίζεις αυτό που λες ου φονεύσεις ου κλέψεις αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει και ο Έλληνας και ο καθένας στον κόσμο όταν εσύ δεν εκτιμάς αυτούς που σου κάνουν την δουλειά όταν όπου και όπως θες και σε βγάζουν ασπροπρόσωπο στο εμπορικό κλάδο έτσι ακριβός δεν θα σεβαστεί και ο δικός σου απόγονος γεγονός από σένα από το σκατορατσισμο σου στο άλλο χρώμα και στην αλοι εθνικότητα και χάρις εσένα αυτή σου ή απογονη θα αποκαλούνται αποβρασματα σαν και σένα από τους άλλους γιαυτό σκέψου λίγο πως αυτός ο Αλβανός που θα έρθει να δουλέψει σε σένα με 5 η 10 ευρώ λιγότερα για να βγάλει το ψωμί του και ίσως να αρχησει να χτησει την ζωή του με τα λίγα και να κατάληξη να έχει ποιο Πόλα κι από σένα θα τα έχει κάνει με πολύ κόπο και ιδροτα που ένας νεοέλληνας δεν θα πάει ποτέ με 5 η με 10 ευρώ λιγότερα κάθε άλλο θα σου ζητήσει Πόλα περισσότερα με αποτέλεσμα να μην σου επιφέρει εσένα το 100% όσο ένας Αλβανός που θα έμπενε μεχρι και στα σκατα για να ζήσει καλητερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είσαι Αλβανός , από αυτούς τους κατευθυνόμενους από Αθήνα , πολλά είπες και έβρισες και μάλιστα δεν κατάλαβες τι έγραψα , τέλος δεν ασχολούμαι με εσένα!Εύκολο είναι να βρίζεις ανώνυμα ....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ