Quantcast

http://picasion.com/

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η χρήση του φαρμάκου Remdesivir για τον κορωνοϊό

Αρχίζει η διανομή από τις 4 Μαΐου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, αναφορικά με το φάρμακο που χορηγείται κατά του κορωνοϊού. 
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια στην εταιρεία Gilead Sciences Inc για την έκτακτη χρήση του πειραματικού αντιικού φαρμάκου Remdesivir στη θεραπεία ασθενών με τη νόσο COVID-19. «Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι η Gilead έλαβε από τη FDA άδεια για έκτακτη χρήση του Remdesivir», είπε ο Τραμπ κατά την ανακοίνωσή του. 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Gilead Ντάνιελ Ο΄ Ντέι χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ένα σημαντικό πρώτο βήμα και επισήμανε ότι η εταιρεία κάνει δωρεά ενός εκατομμυρίου φιαλιδίων του φαρμάκου για να βοηθήσει τους ασθενείς.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ότι η διανομή του φαρμάκου στα νοσοκομεία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω φάρμακο είχε αρχικά αναπτυχθεί για τη θεραπεία του ιού Έμπολα. Οι Κινέζοι επιστήμονες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του. Ωστόσο σε κλινική δοκιμή που έκαναν οι Αμερικανοί σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο διαπιστώθηκε ότι μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του νέου κορωνοϊού από 15 στις 11 ημέρες. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ δρ. Άντονι Φάουτσι ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την αποτελεσματικότητα των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου Remdesivir.

2 σχόλια:

  1. θνητότητα με λήψη του φαρμάκου: 8%,θνητότητα με λήψη του εικονικού φαρμάκου(δηλαδή χωρίς τη δραστική ουσία):11% βγάλτε συμπεράσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προετοιμαστειτε θα μας τρελνουν απο εδω και εμπρος με φαρμακα και εμβολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ