Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διστακτικοί οι Βεροιώτες στις εξόδους τους - Προβληματισμός σε ταβέρνες και καφετέριες

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, για την επιστροφή στην κανονικότητα
Σιγά - σιγά ξεθαρρεύουν οι Βεροιώτες και επισκέπτονται τις καφετέριες, αλλά σε καμία περίπτωση η προσέλευση δεν θυμίζει την προ-κορωνοϊού εποχή. Σύμφωνα τους επιχειρηματίες των μαγαζιών αναψυχής και εστίασης, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, η εικόνα των καφέ και των εστιατορίων είναι προβληματική. Οι πολίτες της Βέροιας είναι συγκρατημένοι στις εξόδους τους. Η κίνηση είναι υποτονική και λόγω καιρού και λόγω ανοίγματος μετά από 70 μέρες, οπότε όλοι είναι διστακτικοί στο κομμάτι καφές και φαγητό. Ειδικά στο δεύτερο υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.
Μετά τις 11 το βράδυ στην Πλατεία Ελιάς δεν κυκλοφορούσε... ψυχή!
Σε εστιατόρια και ταβέρνες υπάρχει μεγαλύτερο θέμα από ότι στα café. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη στα καφέ. Ενδεικτικά, το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαΐου, που σε άλλες εποχές, η νυχτερινή διασκέδαση στην Ελιάς, στον πεζόδρομο της Αγοράς, στην Έλλης και στην Μητροπόλεως έσφυζε από ζωή, μετά τις 11 το βράδυ υπήρχε ερημιά. 
Τα μπαράκια της Έλλης κλειστά...!
Από ότι φαίνεται, ο κόσμος δεν μπορεί να διαχειριστεί ακόμη το «έξω». Ήταν πολλές οι μέρες του εγκλεισμού και της καραντίνας, Παρ' όλο που τα μαγαζιά της Βέροιας προσφέρουν υψηλές υψηλές και προσπαθούν να κρατήσουν σε υψηλά στάνταρ τα υγειονομικά μέτρα, και πάλι υπάρχει εγκράτεια από τον κόσμο.
Ανύπαρκτη κυκλοφορία των οχημάτων το βράδυ της Παρασκευής μετά τις 12 το βράδυ...
Δεν είναι ακριβώς φόβος αυτό, αλλά είναι το… καινούργιο, που δημιουργεί μια σχετική ανασφάλεια. Σίγουρα παίζει ρόλο και το οικονομικό κομμάτι, αλλά και η ψυχολογία. Οι επιχειρηματίες αισιοδοξούν ότι σταδιακά θα επανέλθει ο κόσμος στις παλιές του συνήθειες και θα μπορέσουν να αυξήσουν τους τζίρους τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε ακόμη πολύ δρόμο, για την επιστροφή στην κανονικότητα...

13 σχόλια:

  1. Σήμερα Σάββατο όλες οι ταβέρνες του κέντρου (δε θα πω ονόματα) είναι σχεδόν πλήρεις. Μη βιάζεστε επομένως να βγάλετε συμπεράσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συναισθηματική χειραγωγηση επετεύχθη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ριξτε τιμες!! Ριξτε τιμες!!! Ριξτε τιμες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν έχον κατεβάσει τις τιμές τους, όταν τα μεροκάματα έχουν γίνει ακόμα ποιο σπάνια και ποιο μικρά, με πρώτους τους ίδιους στους δικούς τους υπαλλήλους τι περιμένουν; Να έρθει όλη η πόλη να τους ακουμπήσει το υστέρημα ;
    Σοβαρευτείτε και κατεβάστε τις τιμές, αλλιώς .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βγες έξω πριν γράψεις το άρθρο. Όλα φουλ είναι και καλά κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καθημερινες ημερες και εργασιμες ωρες κακως ειναι ολα αυτα ανοιχτα και κακως υπαρχει και τοσος κοσμος αραχτος εκει. οσο για τις τιμες που γραφεται παραπανω πραγματι ειναι υψηλες και ειδικα στα καφε στο χερι. ολα αυτα ξεκινησαν στο 1ευρω ( ισως και λιγοτερο ) και σημερα φτανει ο καφες στο χερι στα 2ευρω!!
    με λιγα λογια μαυρα χαλια στην οικονομια και στην αναπτυξη που δεν θα ερθει ουτε το 2050. με καφε, αραχτοι και απο τα 47 - 50 στην συνταξη οι μισοι Ελληνες και στη δουλεια μονο οι αλβανοι και γενικα οι ξενοι δεν γινεται τιποτα! ΕΛΛΑΔΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑ ΑΠΟ 15-17ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑ 20ΕΥΡΩ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΣΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ. ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΡΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ρίξουν τις τιμές, να μεγαλώσουν τις μερίδες,να κερνάνε το δεύτερο ποτήρι τσίπουρο, να πληρώνουμε με κάρτα να μαζεύουμε πόντους , να μας πληρώνουν παρκιν για το Σκόντα, να κερνάνε γλυκό(το καλοκαιρι καρπούζι) και όταν φεύγουμε από το μαγαζί να μας ανοίγουν την πόρτα.Αν θέλουν να ξαναπάμε πελάτες στα μαγαζιά τους. Μην τα θέλουν όλα δικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παραπληροφόρηση στο τέρμα...όλα γεμάτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άκυρο άρθρο, όπως όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκείνες οι αποστάσεις στα τραπέζια που μας ζάλισαν τον έρωτα στα κανάλια που πήγαν; όχι δυο μέτρα όχι εναμιση. Κλείσιμο όλα τώρα για να βάλουν μυαλό. Και μην μου πείτε ότι δεν χρειάζεται γιατί στην Ημαθία δεν έχουμε κρούσματα διότι αν δεν είμαστε ετοιμοι και εκπαιδευμένοι όταν θα ξαναέρθει ο ιος, που θα έρθει, θα πίνουμε καθε κθριακή καφε στον Αγιο Αθανάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ