Ξανά σε τροχιά το φυσικό αέριο για την Ημαθία

Σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης από τη ΔΕΔΑ
Τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας τέθηκαν σήμερα σε διαβούλευση από
τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΕΔΑ). Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ, οι οποίες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ξεκινήσουν φέτος και θα ολοκληρωθούν το 2024. Σύμφωνα με τη ΔΕΔΑ, η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 κι αμέσως μετά θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τα κατασκευαστικά έργα. Στόχος είναι πριν το τέλος του έτους να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής των δικτύων διανομής και να γίνονται παράλληλα συνδέσεις καταναλωτών.

Μέσα στην πενταετία, θα κατασκευαστούν 1.161 χιλιόμετρα δικτύου και θα γίνουν περί τις 40.091 συνδέσεις, με έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης, σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς) στις παρακάτω 18 πόλεις:

 • Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ορεστιάδα (περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)
 • Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες (περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)
 • Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λειβαδιά και Χαλκίδα (περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
«Τα οφέλη από την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια θα είναι πολλαπλά: θα μειωθεί το κόστος της ενέργειας ώστε να είναι προσιτό για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων, ενώ σημαντική θα είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κυρίως σε ειδικότητες, όπως μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, χειριστές, θερμοϋδραυλικοί, συγκολλητές, εγκαταστάτες, μελετητές, ανειδίκευτοι εργάτες κ.ά.» τονίζει η ΔΕΔΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, επισήμανε πως «τους τελευταίους μήνες, και εν μέσω της πρωτόγνωρης για όλους μας υγειονομικής κρίσης, κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουμε μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά και για να διορθώσουμε αστοχίες του παρελθόντος. Πλέον, είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού μας προγράμματος, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους, αλλά και με διαρκή διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να ανταποκριθούμε με τον βέλτιστο τρόπο στις ανάγκες που έχει κάθε τοπική κοινωνία. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά θα δουλέψουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια, ώστε να υλοποιήσουμε το έργο μας το συντομότερο δυνατό και με τα μέγιστα οφέλη για όλους».

4 σχόλια:

 1. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!
  ΤΕΛΙΚΑ ΤΖΑΜΠΑ ΦΟΥΛΑΡΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;;;; ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;

  ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο και συγχαρητήρια στους 3 τοπικούς βουλευτές και στον Περιφεριαρχη μας που ενώ είχε βγει η Βέροια από την επένδυση αυτοί με υπεράνθρωπες και άοκνες προσπάθειες κατάφεραν και την ξαναεβαλαν. Τι θα κάναμε χωρίς αυτούς ; Αυτό το καλό θα το θυμηθούμε την στιγμή της ψηφοφορίας.
  Να είστε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τρολάρεις έτσι; Κάνεις πλάκα δεν υπάρχει περιπτωση;

   Διαγραφή
  2. Γατος εισαι.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ