Quantcast

http://picasion.com/

Μπαρτζώκας: «Όλη η αλήθεια για το φυσικό αέριο στη Βέροια και τα καλά νέα»

Απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε Επίκαιρη Ερώτηση, ο Υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, ξεκαθάρισε δια παντός τα ζητήματα της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Βέροια. Συγκεκριμένα, διευκρινίζοντας τα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία στο πλαίσιο της ανταλλαγής επιστολών με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) προχώρησε σε απένταξη του έργου στη Βέροια (και σε λοιπές περιοχές), από το σχέδιο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου, λόγω αθέτησης των όρων που θέτουν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου, ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της έχει καθοριστεί με νόμο, ο οποίος φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια, για τις αρμοδιότητες της δεν κομίζει ευθύνες η Νέα Δημοκρατία.

Περαιτέρω, γνωστοποίησε ότι μέχρι πρότινος, η ΔΕΔΑ, η αρμόδια δημόσια επιχείρηση, στην οποία είχε ανατεθεί η κατασκευή του έργου, λειτουργούσε χωρίς εγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Αντίθετα, το επιχειρησιακό σχέδιο ολοκληρώθηκε με την ανάληψη της νέας διοίκησης, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. 
Η ΔΕΔΑ, προκειμένου να αναστρέψει την αρνητική κατάσταση που διαμορφώθηκε με την απένταξη των έργων, λόγω των αβλεψιών της απελθούσας κυβέρνησης, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες, στην κατάστρωση νέου προγράμματος Ανάπτυξης, το οποίο και κατέθεσε στις 18 Μαΐου, προς τη ΡΑΕ. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, τα έργο επέκτασης φυσικού αερίου σε Βέροια και Γιαννιτσά επανεξετάστηκαν και επανεντάχθηκαν. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Θωμάς, στο καινούριο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, υφίσταται πρόβλεψη για αύξηση των δαπανών σε επενδύσεις σε ΑΠΕ, καθώς και για αύξηση των χιλιομετρικών γραμμών του δικτύου.

Κατά συνέπεια, το ζήτημα με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Βέροια θεωρείται λήξαν, καθώς δεν υφίστανται οι παράγοντες που το δημιούργησαν, ενώ αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες. Όπως δήλωσε ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας: «Η απάντηση του Υφυπουργού Ενέργειας και η προοπτική για επιτάχυνση των διαδικασιών μας γεμίζει ικανοποίηση. Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Βέροια, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ημαθίας, θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική του νομού και θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Την εξέλιξη θα την παρακολουθώ στενά, όπως έκανα όλο αυτό το διάστημα.»


Δήλωση Τάσου Μπαρτζώκα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

«Σήμερα, 101 χρόνια μετά την τραγωδία της γενοκτονίας των Ποντίων, δε λησμονούμε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα της ιστορίας, κατά των Ελλήνων. Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας, η οποία παραμένει ζωντανή. Παρά το γεγονός ότι απογοητευόμαστε βαθιά, που η, απολύτως ξεκάθαρα γενοκτονική πολιτική των Νεότουρκων, δεν έχει τύχει της παγκόσμιας και καθολικής αναγνώρισης που της αξίζει, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι΄αυτήν. Ο Ποντιακός ελληνισμός υπέστη γενοκτονία!»

3 σχόλια:

  1. Ψηφίστηκατε για να μας πείτε τι δεν έκανε σωστό ο ΣΥΡΙΖΑ? Εσας σας πειραμε για να κάνετε το κουτσομπολιό του περιπτερά? Η για να δώσετε λύσεις στην Ελλάδα του 2020? Γιατί πιστεύετε οτι είστε καλύτεροι από τους άλλους ,λόγω φωτογένειας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "Μωυσης" και το τσιρκο του που δεν φταινε ποτε και σε τιποτα. Φτανει πια με την ηλιθιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα Τάσο μου να το πάμε βήμα βήμα. Στράτα στρατουλα: Μια ότι να'ναι απάντηση είναι αυτές οι μπούρδες που είπε ο Υπουργός και δυστυχώς επαναλαμβάνεις και εσυ. Μία μη ολοκληρωμένη απάντηση θα εξηγούσε τις μισές από τις απορίες του κόσμου. Μια ολοκληρωμένη απάντηση θα τις απαντούσε όλες. Για να απαντήσεις όμως κύριε βουλευτά πρεπει να ορίσεις τα ερωτήματα. Πάμε λοιπόν μαζί. Το έργο απ εντάχθηκε διότι οι αρμόδιοι που όφειλαν να προχωρήσουν τα έργα βγήκαν εκτός χρονοδιαγραμμάτων όπως αυτά ορίζονται σε νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτήσεις που πρεπει να απαντηθούν είναι: 1η Ποιοι είναι οι αρμόδιοι; 2η Ποια τα έργα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν; 3η Ποια τα χρονοδιαγράμματα;4η Έχουν ευθύνη οι αρμόδιοι που δεν τήρησαν τα χρονοδιαγράμματα η αυτά ήταν τέτοια (πολύ μικρά) ωστε ήταν αδύνατο να τηρηθούν οπότε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το Νόμο; Έτσι λοιπόν απαντώντας σε κάθε ένα ερώτημα μπορείς να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα όπως ας πουμε οτι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα. Επίσης πρεπει να απαντηθούν και τα κάτωθι:αφου ξεπεράσαμε το θέμα των χρονοδιαγραμμάτων 1η Ποια ειναι τα νέα; 2η Ποιοι είναι οι αρμόδιοι; 3η Ποια τα έργα που πρεπει να γίνουν;4η Πότε υπολογίζετε να το δούμε το φυσικό αέριο; Και έτσι παρακολουθουμε όλοι μαζί την πορεια του έργου, για να μην ξανά χαθουμε στο ποιος, ποτε, τι, και που.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ