Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανοίγουν οι εκκλησίες - Απελευθερώνονται οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς

Ανακοινώθηκε 1 θάνατος και 18 νέα κρούσματα
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 18 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.744.  Από αυτά, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1378 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα έχουμε ακόμα έναν καταγεγραμμένο θάνατο, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα μας να ανέρχεται στους 152. Οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

17 Μαΐου ανοίγουν οι εκκλησίες - 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά και στην Κρήτη, ενώ εξετάζεται η μετακίνηση στα νησιά από 25 Μαΐου. 

Επίσης, ανακοίνωσε πως από την Κυριακή 17 Μαΐου θα ξεκινάει η τέλεση θείων λειτουργιών με την παρουσία πιστών, ενώ θα επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων, όλα υπό όρους και περιοριστικά μέτρα προστασίας, όπως μέγιστος αριθμός ατόμων, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηπτικού κτλ. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα πρέπει να τηρούνται θα αφορούν μεταξύ άλλων τη σύσταση για τη χρήση μάσκας, την υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και συχνό καθαρισμό επιφανειών. Αναλυτικά όλα τα μέτρα για την τέλεση θείων λειτουργιών και μυστηρίων θα ανακοινωθούν στην σχετική ΚΥΑ που υπέγραψαν το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Υγείας. 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ