Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανεμοθύελλα χτύπησε ακτινίδια και νεκταρίνια στην Ημαθία

Ζημιές μετρούν οι παραγωγοί και ζητούν παρέμβαση από τον ΕΛΓΑ. Όπως ανέφερε ο Βασίλης Τσούγκας, παραγωγός από την περιοχή του Παλιού Πρόδρομου Ημαθίας, η ανεμοθύελλα των προηγούμενων ημερών πέταξε στο έδαφος τις ακτινιδιές, όπου και εντοπίζεται η μεγαλύτερη ζημία, που είναι
και οφθαλμοφανής. Ζημιά υπάρχει και στα νεκταρίνια, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά θα φανεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, μετά την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Τετάρτη 29/4 έγιναν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες. Τα χωριά που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση είναι στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών (Σταυρός, Ξεχασμένη, Καβάσιλα, Παλαιό Σκυλίτσι κ.α). Ο Σύλλογος, απαιτεί, όπως τονίζει, από τον ΕΛΓΑ τη γρήγορη κινητοποίηση καταγραφής των ζημιών, ενώ ρωτά να μάθει για πιο λόγο, όπως υποστηρίζει, τα αεροπλάνα της αντιχαλαζικής προστασίας δεν πέταξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ