Quantcast

http://picasion.com/

Με άδειες καρέκλες στην Ελιά διαμαρτυρήθηκαν οι καταστηματάρχες της Βέροιας

Τι δήλωσαν στο veriotis.gr ο πρόεδρος του ΣΙΚΚΕΔ και ο Δήμαρχος
Σε μια συμβολική, εύστοχη, βουβή αλλά ταυτόχρονα τόσο ηχηρή διαμαρτυρία προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαΐου 2020 το Σωματείο Ιδιοκτητών καφετεριών κέντρων διασκέδασης & ψυχαγωγίας
Βέροιας, στο πλαίσιο της ταυτόχρονης πανελλήνιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας «Empty Chairs». Περίπου 160 άδειες καρέκλες, με όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται και ζούνε από τον κλάδο της εστίασης και διασκέδασης τυπωμένα σε χαρτί πάνω σε κάθε μία, στήθηκαν στο πάρκο της Ελιάς, συμβολίζοντας όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου. Επίσης, έστρωσαν και ένα τραπέζι με καρέκλες, συμβολίζοντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα κόμματα που παίρνουν τις αποφάσεις. «Άδειες καρέκλες = Άδειες θέσεις εργασίες. Θα μείνουν άδειες οι καρέκλες;», το ερώτημα των καταστηματαρχών προς τους κυβερνώντες.
Οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν, τοποθετώντας τις άδειες καρέκλες σε απόσταση ασφαλείας και χωρίς την παρουσία συναδέλφων, αναφέροντας πως δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους με τους περιοριστικούς όρους και τις συνθήκες που υπαγορεύονται στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται πως την 1η Ιουνίου, ίσως και λίγες ημέρες νωρίτερα, ανοίγουν οι καφετέριες και οι ταβέρνες και μόνο στον εξωτερικό τους χώρο, με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα στα τραπέζια και το πολύ 4 άτομα ανά τραπέζι.
Όπως εξηγεί στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών κέντρων διασκέδασης & ψυχαγωγίας Βέροιας (ΣΙΚΚΕΔ), αν και ο δήμος προτίθεται και είναι σε διαδικασία αποφάσεων να παραχωρήσει περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα εστίασης, ατελώς και για την περίοδο ισχύος των μέτρων, πολλοί από τους καταστηματάρχες δεν έχουν την δυνατότητα, λόγω έλλειψης χώρου, να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, κάτι που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Για την περίπτωση αυτών, το Σωματείο ζητάει ή την τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών μεταξύ των τραπεζιών, ή την παραμονή τους σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.
Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, δηλώνοντας πως από την πλευρά του ο δήμος θα βοηθήσει όσο μπορεί, στο μέτρο του νόμιμου και του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τους πεζούς και τα εμπορικά καταστήματα. «Σκοπός μας δεν είναι να βοηθήσουμε έναν κλάδο, δημιουργώντας προβλήματα σε άλλον κλάδο ή στους εμπόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους καταστηματάρχες να εκμεταλλευτούν τις ημέρες που απομένουν, προκειμένου, αν δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο για χρήση επιπλέον χώρου, να βρούνε λύσεις στον τρόπο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων τους, χωρίς την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Μια λύση που συζητείται για το διάστημα των έκτακτων μέτρων, είναι πχ. κατόπιν συνεννόησης με τους εμπόρους που τα καταστήματά τους γειτνιάζουν, να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα μπροστά από τα εμπορικά καταστήματα, μετά το κλείσιμο της αγοράς και χωρίς να εμποδίζουν. Επιπλέον, όπως έχει αποφασίσει ήδη ο δήμος Βέροιας, για το διάστημα που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις, θα τις απαλλάξει από την πληρωμή δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:























13 σχόλια:

  1. Τι χαζομάρες είναι αυτές ρε παιδιά ; κλείνεται τα πεζοδρόμια και τους δημόσιους χώρους με τα τραπέζια σας και δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε όταν λειτουργούσατε, κλείνετε και τις πλατείες τώρα που δεν δουλεύετε ; και μετά φωνάζατε τους αγρότες που έκλειναν τους δρόμους και δεν μπορούσατε να δουλέψετε, τώρα κάνετε το ίδιο εσείς και δεν μπορεί ο κόσμος να κάνει τον περίπατό του, (δηλ. με λένε ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω). Τι θα γίνει μας έχετε κουράσει με τις ανοησίες σας. Διαβάζετε ότι έχετε χάσει τη συμπάθεια του κόσμου; Δηλαδή οι ξενοδόχοι της Βέροιας τι θα πρέπει να κάνουν ; Να βγάλουν και αυτοί τα κρεβάτια τους στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν ; οι έμποροι τα ρούχα και τα παπούτσια τους κλπ κλπ . Σοβαρευτείτε όλοι πλήττονται και όλοι θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν, αλλά όχι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καλοκαίρια της δεκαετίας του '80 ,κατά τα πρωϊνά , τόσο στην Εληά ,όσο και στις καφετέριες του κέντρου ,οι θαμώνες ήταν ελάχιστοι ,γιατί όλοι δούλευαν ,στις εποχιακές εργασίες.Υπήρχε τόση ανάγκη ,που η Βέροια γινόταν πόλος έλξης εργατικού δυναμικού ,ανά την επικράτεια.Περιττό να πούμε ,και για τους τότε φοιτητές που ερχόταν μαζικά ,για να βγάλουν χρήματα και να πάνε διακοπές.Τώρα ,κλείσαμε συμφωνία ,για να έλθουν εργάτες από Αλβανία ,γιατί εμείς δεν πάμε (μπρε ... πως αλλάζουν οι καιροί).
    Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν (ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε).
    Σύντροφοι ,έξω όλοι για καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν γνωρίζατε πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις την αλγοριθμική ακολουθία νερό ζάχαρης καφέ και ποσά παγάκια και πως θα μπουν στο πότο, ίσως να μην τα λέγατε όλα αυτά. σοβαρά τώρα, δηλαδή τα καφέ δεν ειχαν εριδες μεταξυ των? και τωρα ενδιαφερονται ολοι οι ιδιοκτητες για ολους του ιδιοκτήτες καφε κτλπ. μην γελιομαστε ακομα και τωρα (πανδημία)ολοι αναζητουν την μεριδα του λεοντος και ουτε που τους νοιαζει αν και εγω δεν εχω και θα φαω και σημερα ρυζι. γιατι ουτε πριν την πανδημια τους ενοιαζε.

    υγ δήμαρχε σοβαρέψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχα! Από όλα τα μαγαζιά που βρίσκονται εκεί νομίζω ότι μόνο στα BEACH BAR της Βέροιας πρέπει να επιτραπεί η λειτουργία για να βοηθηθεί άμεσα ο τουρισμός. ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΩΣΤΕ ΤΑ BEACH BAR ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δλδη ο beach-ομπαρος τι να κάνει, να πάει στην χλκδικη να διαμαρτυρηθεί; Και τις βενζίνες; Τι λες τώρα!

      Διαγραφή
  5. Δεν σας &*$#/ ο Νταλάρας λέμε! Τα λύσαμε όλα θα ασχολούμαστε με αυτούς που έκλειναν κάθε πεζοδρόμιο της Βέροιας και τώρα θέλουν να κλείνουν και ότι είχε απομείνει για να περπατάνε οι πεζοί. Δεν μιλάμε χώρος για ΑΜΕΑ και καροτσάκια με μωρά, αστεία πράγματα στο καφεχώρι της Βέροιας. Εξάλλου τις κίτρινες λωρίδες για τα ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια τις βάλαμε μόνο για ντεκόρ. Σωστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΖΟΙ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ & ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκτροφεία τεμπέληδων,
    Παρασίτων που ζουν από τα επιδόματα.
    Ας είναι καλά τα κορόιδα που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος.
    Στην συνέχεια το κράτος μετατρέπει τους φόρους που πληρώσαμε,
    Σε επιδόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΚΑΚΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω επίδομα πελάτη καφετέριας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρίζουν τους ιδιοκτήτες καφετεριών,τις προάλλες τους εμπόρους,έπειτα τους εκπαιδευτικούς, τους αγρότες,δικηγόρους.κ.ο.κ.Τι κόσμος ζει σ'αυτή την πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και τώρα μαζεύτεεεεε τις καρέκλεςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ