Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

200 προσλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία

Διακόσιες συν μία προσλήψεις προσωπικού θα κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι 125 από τις οποίες στη Θεσσαλονίκη. Οι σχετικές προσλήψεις εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Το προσωπικό είναι έκτακτο και θα ενισχύσει τις περιφερειακές υπηρεσίες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με έμφαση, όπως είναι λογικό, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας μια λύση στην υποστελέχωση που είναι έντονη. Οι προσλήψεις θα είναι οχτάμηνες και οι ειδικότητες αφορούν σε 15 κτηνιάτρους και 186 διαφόρων ειδικοτήτων (νομικοί, διοικητικοί, οικονομικοί υπάλληλοι, τοπογράφοι, μηχανολόγοι, πληροφορικάριοι κτλ.)

Η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού, Αθηνά Αηδονά, τόνισε ότι πρώτα καταγράφηκαν οι επείγουσες ανάγκες και ακολούθως διασφαλίστηκε το απαιτούμενο ποσό και έτρεξε η διαδικασία των προσλήψεων, αφού εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Απομένει το υπουργείο να εγκρίνει και τον αριθμό των θέσεων, καθώς ανάλογο αίτημα για οχταμηνίτες είχε υποβληθεί και πέρσι, όμως δεν εγκρίθηκαν στο σύνολό τους οι θέσεις που αιτήθηκε η Περιφέρεια. Το υπουργείο θα αποφασίσει για τον τελικό αριθμό των προσλήψεων ανάλογα με τον προϋπολογισμό που έχει για καθεμιά από τις επτά περιφερειακές ενότητες.

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών υπηρεσιών είναι εξαιρετικά έντονο και επιδεινώθηκε το τελευταίο δίμηνο λόγω του κορωνοϊού. Πάντως, η κ. Αηδονά επισήμανε πως δεν υπάρχει συσχέτιση των προσλήψεων με την πανδημία και τα επιπλέον ζητήματα που δημιούργησε, καθώς αυτές θα γίνονταν έτσι κι αλλιώς, αφού κενά υπάρχουν και είναι καταγεγραμμένα.

2 σχόλια:

  1. Ρε άει καταργήστε αυτήν την «αποκεντρωμένη διοίκηση» και κάντε τις νομαρχίες όπως ήτανε! Υδροκεφαλισμός, πολυνομία, πολυαρχία και ξερό ψωμί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέστα χρυσοστομε,για ένα πακέτο κολοχαρτα ζητάνε άδεια από την Θεσ/νίκη........και δεν τους τα δίνει κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ