Quantcast

http://picasion.com/

1 νέος θάνατος και 21 νέα κρούσματα

11 σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα, τα 11 εξ αυτών είναι σε υγειονομική δομή ενόπλων δυνάμεων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.663.

36 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών, οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 82 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε 1 θάνατος, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να ανέρχεται στους 147 (40 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 75 έτη. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 87.052 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν σχετικά με τον τρόπο θανάτων και καταγραφής τους, λέγοντας πως «Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορωνοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες. Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, ενημερώνοντας στη συνέχεια πως ανθρώπινο αντίσωμα παρουσιάστηκε σε ανακοίνωση Ολλανδών επιστημόνων, κάτι που θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

«Σφραγίζεται» τα βράδια η πλατεία του πάρτι και των επεισοδίων
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις παραβάσεις, συλλήψεις και διοικητικά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες καταστημάτων που έστησαν άτυπα πάρτι έξω από τα μαγαζιά τους, προσφέροντας take away ποτά, τονίζοντας πως οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα είναι καθημερινοί σε όλη τη χώρα. Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Αγία Παρασκευή, με το άτυπο πάρτι, τον συγχρωτισμό και την επίθεση στην Αστυνομία, αποφασίστηκε η πλατεία του Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής να παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, μέχρι νεωτέρας.

1 σχόλιο:

  1. Tsiordas αναξιόπιστος.Δεν είμαστε μέντιουμ για να ανακαλύπτουμε αυτός ο ένας αν πέθανε από κορώνα ,καρδιά εγκεφαλικό σηψαιμία ή ότι άλλο είχε ο άνθρωπος.Δεν σε πιστεύουμε καλύτερα μίλησε για ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ