Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θεραπευτήριο Ασκληπιός: Πλήρης θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό

Το «Θεραπευτήριο Ασκληπιός» Ψυχιατρική κλινική Βέροιας, παραμένει πιστό στην στρατηγική παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που ακολουθεί από την πρώτη ημέρα δημιουργίας του και διατήρησε σε όλα τα χρόνια της κρίσης, έως και σήμερα. Αυτή την περίοδο, διανύοντας μια νέα κρίση,
αυτή της πανδημίας, το Θεραπευτήριο Ασκληπιός, δεν εφησυχάζεται αλλά παραμένει σε επαγρύπνηση και επιφυλακή, υιοθετώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να θωρακίσει τους ασθενείς του, το προσωπικό του αλλά και τους συνεργάτες του.

Προτεραιότητα του Θεραπευτηρίου Ασκληπιός είναι η ασφάλεια. Τηρείται μια σειρά μέτρων για τη προφύλαξη των ασθενών αλλά και των εργαζομένων απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά και τη διευκόλυνση των συγγενών, αποτελώντας την ασφαλή γέφυρα ανάμεσα σε αυτούς και τους αγαπημένους τους που νοσηλεύονται στην κλινική, ώστε να προσφέρεται ένα άκρως προστατευμένο περιβάλλον.

Στόχος είναι η διασφάλιση της ψυχικής αλλά και σωματικής υγείας όλων των νοσηλευομένων, τηρώντας όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  • Οι εργαζόμενοι κάνουν άρτια χρήση όλων των προστατευτικών μέσων ατομικής και ομαδικής προστασίας και ακολουθούν πιστά, όντας εκπαιδευμένοι, τις διαδικασίες εισόδου, εκτέλεσης της εργασίας τους αλλά και συμπεριφοράς τους εκτός χώρου εργασίας. Με αυτό τον τρόπο, προστατεύουν τους εαυτούς τους αλλά και τους ασθενείς. Το Θεραπευτήριο έχει φροντίσει για την διαθεσιμότητα των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Οι εργαζόμενοι βιώνουν το αίσθημα ευθύνης και εκτός των χώρων του Θεραπευτηρίου και κατανοούν ότι η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στην οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας. Όλο το προσωπικό χρησιμοποιεί χειρουργικές μάσκες και γάντια και γίνεται αντισηψία και θερμομέτρηση κατά την είσοδο τους στο χώρο της κλινικής αλλά και αλλαγή ρούχων και παπουτσιών πριν εισέλθουν στους νοσηλευτικούς σταθμούς.
  • Υιοθέτηση τακτικών οργάνωσης του ανθρώπινου δυναμικού που επιτρέπουν την μείωση των παρευρισκόμενων εργαζομένων στους χώρους του Θεραπευτηρίου. Επίσης, υπάρχει δεξαμενή προσωπικού υποστήριξης, το οποίο παραμένει σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε παρέμβαση ή αντικατάσταση ενεργού εργαζομένου.
  • Φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικό των εργαζομένων μας με τη σύσταση για σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη εποχή.
  • Σωστή και συνεχής απολύμανση όλων των χώρων της κλινικής.
  • Περιορισμός των επαφών των ασθενών με το εξωτερικό ανθρώπινο περιβάλλον που επιτυγχάνεται με ασφάλεια και συνειδητή διακριτικότητα. Κανένας εξωτερικός συνεργάτης ή συγγενής ασθενούς δεν επιτρέπεται να εισέλθει στους χώρους του Θεραπευτηρίου. Έτσι έγινε άρση του επισκεπτηρίου και πλέον οι συγγενείς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον ασθενή, μέσω χρήσης της τεχνολογίας τηλεδιάσκεψης.
  • Εκπαίδευση των ασθενών στο πλύσιμο των χεριών και στην προσωπική υγιεινή αλλά και στην τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων όπως ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ από την εργοθεραπεύτρια της κλινικής μας αφού έχει γίνει προσπάθεια να κατανοήσουν την δύσκολη αυτή περίοδο.
  • Θωράκιση του ανοσοποιητικού των ασθενών μέσω του διατροφικού τους προγράμματος πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και προσαρμοσμένου στις ανάγκες του κάθε ασθενούς με τη βοήθεια ειδικής διατροφολόγου.
  • Παράλληλα, έχουν αυξηθεί οι δραστηριότητες εργοθεραπείας και δημιουργικής απασχόλησης, ώστε να μην υπάρξει αρνητική ψυχολογική επιβάρυνση των ασθενών. Η εσωτερική κοινωνική δραστηριότητα διατηρείται υψηλή, ώστε να αντιρροπήσει την έλλειψη της εξωτερικής κοινωνικής επαφής.
  • Ενίσχυση του οργανισμού των ασθενών μέσω καθημερινής άσκησης και φυσικοθεραπείας υπό την καθοδήγηση και βοήθεια του φυσικοθεραπευτή της κλινικής.
  • Εμψύχωση και ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και δημιουργία θετικού κλίματος για την ομαλή συνέχισης της θεραπείας τους, που είναι και ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους από εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική ομάδα της κλινικής.
  • Πέρα όμως από τα παθητικά μέσα αντιμετώπισης, το πλάνο του Θεραπευτηρίου Ασκληπιός περιλαμβάνει και ενεργές δράσεις ιατρικής πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης επεισοδίων.

Να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Ασκληπιός για το αίσθημα ευθύνης, τον ζήλο και την αγάπη που δείχνει καθημερινά στους ασθενείς της Κλινικής.

Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το Θεραπευτήριο Ασκληπιός λαμβάνοντας υπόψη του τις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε ως Έλληνες και θέλοντας να βοηθήσει προσφέρει δωρεάν τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης που μπορείτε να απευθυνθείτε και να ζητήσετε βοήθεια στο: 2331078200

Θα μας βρείτε: 

Ο Διευθυντής της Κλινικής,
Dr Δερές Σ. Εμμανουήλ


1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ