Τέλος το ψάρεμα σε ποτάμια και λίμνες της Ημαθίας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη απαγορεύτηκε η άσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο, για προστασία της αναπαραγωγής τους, στις τεχνητές λίμνες του ποταμού Αλιάκμονα: Τεχνητή λίμνη Σφηκιάς, Ασωμάτων και Αγίας Βαρβάρας, στις φραγμαλίμνες και τις λιμνοδεξαμενές της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και σε όλα τα ρέοντα ύδατα δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στις τεχνητές λίμνες και σε απόσταση 1000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους (η απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των ανωτέρω).

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από την 23η Απριλίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12η μεσημβρινή μέχρι και την 6η Ιουνίου 2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 12η μεσημβρινή

Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών επιβάλλεται η απομάκρυνση από τις λίμνες όλων των αλιευτικών σκαφών, καθώς και η αφαίρεση και απομάκρυνση οποιοδήποτε αλιευτικού εργαλείου από τα ύδατα.

Επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από την αρμόδια Υπηρεσία, Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, μετά από σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Ημαθίας, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

3 σχόλια:

 1. Ισχύει και για τους ψαράδες λαθρομετανάστες η μόνο για εμάς τους Έλληνες;; Ανεβασετο φίλος γιατί ότι γράφω δεν τα ανεβάζεις ποτέ.. καλημερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις μεγάλο δικό φίλος.. κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα πολλά άτομα μαζί εμείς μόνο 2... Και μετά σου λένε κράτος..

   Διαγραφή
 2. Η λέξη φίλος κλίνεται... Φίλος,του φίλος,τον φίλος,Ω φίλος,Ω αγραμμααγρ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ