Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο σκοτάδι η Ημαθία από την επέλαση του χιονιά

Πτώσεις δέντρων - Πολλά σπίτια ακόμα χωρίς ρεύμα
Πρωτόγνωρες καταστάσεις έζησαν το βράδυ της Τετάρτης 1 Απριλίου οι κάτοικοι της Ημαθίας. Πρωταπριλιά χθες και, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, ξαφνικά, αν και οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα, αργά το
απόγευμα είδαμε τις σταγόνες της βροχής να μετατρέπονται σε νιφάδες. Η ποσότητα του χιονιού ήταν τόσο μεγάλη, που μέσα σε λίγη ώρα το έστρωσε ακόμα και στο κέντρο των πόλεων του νομού, ενώ η χιονόπτωση συνοδεύτηκε και με αστραπόβροντα, το σπάνιο φαινόμενο χιονοκαταιγίδα. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η μισή Ημαθία έμεινε και χωρίς ρεύμα! Που σημαίνει για πολλούς, χωρίς θέρμανση και χωρίς νερό.

Η έντονη χιονόπτωση και η μεγάλη ποσότητα χιονιού, προκάλεσε πτώσεις δέντρων σε όλο τον νομό, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα καλώδια της ΔΕΗ και να μείνουν πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα. Από νωρίς είχαμε ενημέρωση από κατοίκους της Μελίκης και των χωριών των Πιερίων, αλλά και από περιοχές της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες και σήμερα έχει δεχθεί κλήσεις για κοπή δέντρων, ενδεικτικά, στις Βαρβάρες, στην Κουλούρα και σε περιοχές της Νάουσας και σε διάφορα σημεία στην περιοχή ευθύνης της, ενώ κλήθηκε και για μια άντληση υδάτων στα Λευκάδια. Επίσης, τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι έξω από χθες το βράδυ, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις βλάβες από τις πολλές πτώσεις δέντρων.

Ενδεικτικά, έπειτα από ενημέρωση που είχαμε από την ΔΕΗ, σύμφωνα με την αναφορά βλαβών, ακόμα και αυτή τη στιγμή, χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά στα Πιέρια και στο Βέρμιο, τα Καβάκια, η Ραχιά, ορεινά χωριά της Νάουσας, όπως Μεταμόρφωση και Άγιος Παύλος, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό πότε αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Το πιθανότερο είναι να αρχίσει να αποκαθίσταται από σήμερα το απόγευμα και ίσως σε κάποιες περιοχές να επανέλθει το ρεύμα το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι βλάβες που έχουν προκληθεί είναι σοβαρές.

6 σχόλια:

  1. Κούλη κλείστο το ''μαγαζί''- δλδ τη χώρα- κάνα εξάμηνο, να πέσω σαν τις αρκούδες σε χειμερία νάρκη (αν και καλοκαίρι), γιατί ''τζάμπα θα καίει η λάμπα''..(αλλά ΤΖΑΜΠΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ...)

    Υ.Γ. Το Μάιο φέρε τη Πληγή με τις Ακρίδες, να γουστάρουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα δικτυα δεν τα συντηρησε ο τοπικος ΔΕΔΗΕ?ποιος εχει την ευθηνη συντηρήσεως και κλαδεμάτων του δικτυου?2020 εχουμε .οποιος εχει ευθηνη και δε μπορει, να αλλαξει επαγγελμα η να παει ασκητης μοναχος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ξηλώνονται δένδρα δεν φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ αγαπημένε μου ξερολα.

      Διαγραφή
    2. ο ΔΕΔΗΕ είναι υπευθηνος για τη συντηρηση κανει ετησια επιθεωρηση και δινει το κλαδεμα δεντρων σε εργολαβο οπου τον επιβλεπει τη δουλεια κανει και αν την κανει η πινει τσιπουρα σε καφενεία χωριον!!!ειδες ποσο ξερολας είμαι ,,,

      Διαγραφή
    3. Επειδή βλέπω το γνωριζεις το αντικείμενό, γιατι γραφεις ως Ανώνυμος??? Μάλλον προσωπικά με κάποιον ερθολαβο ε?????

      Διαγραφή
  3. υπερασπιστης τησ δεδηε δεν ειμαι. αλλα κρατα μικρο καλαθι διοτι στην ελλαδα ειμαστε και μπορει να ηθελε αδεια απο το δασρχειο να εμπλεκεται η περιφερια με αδεια του δημου, να ειναι φιρμανι κ.ο.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ