Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έι! ψιτ! Εκεί θα τα αφήσεις;

Τα σκουπίδια... της καραντίνας στο Άλσος
Μια νέα καθημερινότητα κληθήκαμε να ζήσουμε το τελευταίο δίμηνο, με την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας. Οι καφετέριες έκλεισαν, ήρθε και η έξοδος με SMS και οι Βεροιώτες κάπου, κάπως έπρεπε να βρούνε μια
διέξοδο στον εγκλεισμό. Ένα θετικό; Με τις καφετέριες κλειστές, πολλοί είναι αυτοί που ανακάλυψαν ξαφνικά τη φύση γύρω μας και καθημερινά αράζουν με την παρέα στο Άλσος, μακρυά ενδεχομένως και από το «μάτι» της Αστυνομίας. Το κακό; Μάλλον νομίζουν ότι όταν έρθει η ώρα να φύγουν, θα περάσει ο σερβιτόρος να μαζέψει τα μπουκάλια, τους καφέδες, τα κουτάκια από τα αναψυκτικά και τις μπύρες και τις συσκευασίες φαγητού take away. 
Και μην αρχίσουμε πάλι... «Δεν έχει κάδους... Οι κάδοι ήταν γεμάτοι...» κτλ κτλ. Ούτε τα ποτά και τα φαγητά τα βρήκες στο Άλσος. Από κάπου τα έφερες. Από το περίπτερο, από το καφέ ή το μπεργκεράδικο, τα κουβάλησες μέχρι το παγκάκι στο Άλσος. Σε καμιά σακουλίτσα φαντάζομαι, δεν τα φόρτωσες στις τσέπες. Οπότε κάνε μας τη χάρη και φεύγοντας, βάλε τα σκουπίδια στη σακουλίτσα σου, ή πάρε το άδειο κύπελλο του καφέ και πέταξέ το σε κανέναν κάδο που θα βρεις στο δρόμο σου μέχρι το σπίτι.
Σε αυτό το ύφος, αν και λίγο πιο... «κομψό» είναι και το  μήνυμα που κάποιοι αγανακτισμένοι άφησαν σε ένα δέντρο στο Άλσος, μπας και φιλοτιμηθούν κάποιοι άλλοι. «Μην πετάτε σκουπίδια ρε "μα....κες"! Πετάξτε τα στον κοντινότερο κάδο! Σέβομαι τη φύση!», γράφει το χαρτί αλλά δυστυχώς... χαρτί βοώντος εν τη ερήμω, καθώς ακριβώς απέναντι στο πεζούλι, ήταν παρατημένα κουτάκια από μπύρες. Δείτε φωτογραφίες:





1 σχόλιο:

  1. Αναισθησία, γαϊδουριά, έλλειψη παιδείας και σωστού παραδείγματος απ' τα σπίτια τους. Αν ήταν στην Γερμανία θα το πλήρωναν ακριβά αυτό. Τι νομίζουν ότι έχουν υπηρέτες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ