Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πτώση τιμών στα καύσιμα της Βέροιας: Πόσο πάει η βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης

Πάνω από 0,10 ευρώ το λίτρο έχει μειωθεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης το τελευταίο 15νθήμερο, εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Επίσης σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, η ζήτηση καυσίμων από τις εταιρείες πετρελαιοειδών έχει καταγράψει πτώση 50%, ενώ
βουτιά άνω του 60% σημειώνουν οι πωλήσεις στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στη Βέροια η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι πια κάτω από τα 1,35 ευρώ το λίτρο, ενώ πολλά πρατήρια πωλούν το λίτρο ακόμη και στα επίπεδα των 1,34 ευρώ. Ενδεικτικό είναι επίσης και το γεγονός πως και το πετρέλαιο κίνησης κινείται γύρω από το 1,2 καταγράφοντας επίσης μια μείωση της τάξεως των 10 λεπτών.

Κατακόρυφη πτώση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σε ακόμη πιο χαμηλή τιμή διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζοντας τα 0,80 λεπτά το λίτρο από 0,95 λεπτά που ήταν πριν από δύο μήνες. Και μπορεί να απομένει λίγος χρόνος ακόμη για την διάθεσή του, καθώς σε λίγες ημέρες είναι η καταληκτική ημερομηνία, ωστόσο, ο κόσμος ζητά ακόμη και τώρα να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, για τρεις λόγους: 

- Πρώτον, τις τελευταίες μέρες είχαμε πτώση θερμοκρασίας στην Ημαθία και έπρεπε να ζεσταθεί στα σπίτια του. 

- Δεύτερον, παραδοσιακά και τον Απρίλιο ανάβουν για λίγες ώρες τις σόμπες, ιδίως τις βραδινές ώρες.

- Τρίτον, τώρα που μένουν στα σπίτια τους όλοι λόγω των μέτρων απαγόρευσης, χρειάζονται και περισσότερη θέρμανση.

Βάζουν πετρέλαιο από τώρα για... του χρόνου!

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με 1,10 ευρώ το λίτρο, μειώθηκε στα 0,95 λεπτά και πλέον διατίθεται ακόμα και 0,80 λεπτά. Η μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης ενδιαφέρει και όσους καταναλωτές έχουν ως τακτική να προμηθεύονται αυτή την περίοδο ποσότητες για τον ερχόμενο χειμώνα. Τόσο μεγάλη μείωση τιμής είχαμε να δούμε από το 2015 και σίγουρα είναι από τις χαμηλότερες της τελευταίας δεκαετίας.

5 σχόλια:

  1. Οι τιμές στη Βέροια στα καύσιμα παραμένουν ακόμα πολύ ακριβές σε σχέση με τις τιμές των διυλιστηρίων και των διεθνών τιμών πετρελαίου όταν οι τιμές στη γειτονική Θεσσαλονίκη της βενζίνης πού κυμαίνεται κοντα στο 1,25 λεπτα και του πετρελαίου κίνησης κοντά στο 1 ευρώ.
    Οπότε τα 0.10 λεπτα που αναφέρονται ότι έπεσε είναι ίσως λίγα κ αυτο θα πρέπει να το ελέγχουν οι αρμόδιες αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά!! Λες και θέλουν να αντισταθούν στην κατρακύλα των τιμών. Ενώ Λάρισα Βόλος που επισκέπτομαι συμβαδίζουν με την Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
  2. Μάλλον ο αξιότιμος αρθρογράφος δεν έχει κατά νου πως η τιμη στο βαρέλι Brent έχει πάει από τα 58$ πολύ κάτω από τα 20$. Αφού λοιπόν το 35% της τιμής του καυσίμου είναι το κόστος του έπρεπε να έχει max 1,10€ η βενζίνη και το πετρελαιο max 0,90€. Μη γινόμαστε παπαγαλάκια των ΕΛ.ΠΕ και των λοιπών γερακιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον ο αρθρογράφος και ο verioris.gr που ειναι ενα αξιολογο site,θα πρέπει να κάνουν σωστή έρευνα πριν ανεβάσουν ένα άρθρο και να μην επαινούν καταστάσεις που θα έπρεπε να κρίνουν και μάλιστα αυστηρά και ειδικά πάνω σε μια άσχημη κατάσταση που βιώνουμε και πρωτόγνωρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Έδεσσα η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι στο 1,10 και το θέρμανσης 0,75 ,στην Ελλάδα η καιρδοσκοπια ποτέ δεν σταμάτησε,,στην Αμερική η σημερινή τιμή της βενζίνης είναι 0,36 το λίτρο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ