Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κοντά στο «πράσινο φως» της Αλβανίας για εποχικούς εργάτες προς την Ελλάδα

Η αλβανική κυβέρνηση μπορεί να επιτρέψει στους Αλβανούς που απασχολούνται στην Ελλάδα και το Μαυροβούνιο να εγκαταλείψουν τη χώρα προκειμένου να εργαστούν. Χθες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανέφερε ότι υπήρξαν αιτήματα από ελληνικές γεωργικές
ενώσεις (σ.σ. Κοινοπραξία Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας) ώστε να επιτραπεί στους Αλβανούς εποχιακούς εργάτες να μετακινηθούν από τη χώρα προκειμένου να εργαστούν. Η Αλβανική κυβέρνηση συζητά επί του παρόντος με τους ελληνικούς φορείς ώστε να ανοίξουν τα σύνορα για αυτούς τους εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα, ο Έλληνας Υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης εξέφρασε ανησυχία για την έλλειψη ξένου εργατικού δυναμικού στη χώρα μας, κάτι που έχει προκύψει από το κλείσιμο των αλβανικών συνόρων. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα αλβανικών ΜΜΕ, "οι Αλβανοί εργάτες συνήθως προσλαμβάνονται από Έλληνες αγρότες και γεωργικές εταιρείες ως εποχικοί, για εργασία σε καλλιέργειες και συγκομιδές."

Το ίδιο θέμα συζητείται αντίστοιχα και για το Μαυροβούνιο, όπου χιλιάδες Αλβανοί από τις βόρειες πόλεις ταξιδεύουν για να εργαστούν.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ