Quantcast

http://picasion.com/

Πού θα πρέπει να φοράμε μάσκα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Η προστατευτική μάσκα μπαίνει και επισήμως στην καθημερινότητά μας, καθώς μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ανακοινώθηκαν και τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και τη διάδοσή του. Από την Δευτέρα 4 Μαΐου εργαζόμενοι και πελάτες των
καταστημάτων που ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ανάμεσα στα οποία είναι και η χρήση μάσκας. Μάλιστα η χρήση της θα είναι υποχρεωτική από εργαζομένους και επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους (και χρήση γαντιών) και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Ενδεικτικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είπε πως «για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής».

Επιπλέον από τη Δευτέρα ανοίγουν ξανά βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, αθλητικός εξοπλισμός, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών και επιδιορθώσεις ρούχων / υποδημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης «είναι υποχρεωτική η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων».

Παράλληλα υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Τέλος υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πελάτες.

Υπενθυμίζεται πως και ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε σημειώσει τη Δευτέρα πως η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε παντοπωλεία, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, τόσο για τους πελάτες, όσο όμως και για τους εργαζόμενους. Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στα νοσοκομεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Μόνο με μάσκα στα Μέσα Μεταφοράς

Η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και επιβάτες, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού. Μάλιστα γνωστοποίησε πως ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

14 σχόλια:

  1. Θα τον κοντραρε ανετα τον Μελισσανιδη στη γυμναστικη ο "Χαρυ Ποτερ" μας...τετοια κωλοτουμπα (με τις μασκες) δυσκολο να ξαναγινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί! Από ΄΄ιδιώνυμο΄΄ αδίκημα οι μασκοφόροι γίνεται αδίκημα με πρόστιμο, αν δεν τη φοράς! Θα δούμε ακόμα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΙΣ ΚΟΝΤΡΟΛ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ

      Διαγραφή
  3. Όταν λέει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αναφέρεται και στις υπηρεσίες (δημόσιο, τράπεζες, σχολεία, κλπ) ή μόνο εκεί που υπάρχει συνωστισμός; Γιατί γίνεται διάκριση π.χ. για εργαζόμενους στα super market αν πρέπει να φορούν και οι πελάτες; Μήπως η χρήση μάσκας αφορά συγκεκριμένους κλειστούς χώρους και όχι όλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΛΑΘΡΟ ΑΝΟΙΓΕΙ

      Διαγραφή
  4. ΝΑ ΔΩ ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΚΟΥΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ. ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΓΑΝΤΙΑ ΛΟΓΩ ΕΠΑΦΗΣ...ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΧΟΥΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΣΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 3 ΕΥΡΩ. 3ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΙΑ 9 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 180 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 2160 ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΒΕΓΓΟΣ ΣΤΟ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΕΙΣΑ. ΘΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ; ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩ.
    ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΠΙΖΝΑ!!!!
    Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΔΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΝ95 ΠΑΕΙ ΣΤΑ 6 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ.
    ΠΑΦ ΚΑΙ ΤΑΛΛΗΡΟ..
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ
    ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ..
    ΟΤΑΝ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΥΝΕ ΧΕΡΙΑ .
    ΕΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τσιοδρας μας έλεγε ότι δεν χρειάζεται μάσκα και γάντια αν πλενόμαστε τώρα πρόστιμο αν δεν τα φοράμε,απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οποιος νόμος με υποχρεώνει επί ποινή, να αγοράσω ένα προϊόν που έχει ανατιμηθει 500% το τελευταίο δίμηνο, ειναι νόμος της ΔΙΑΠΛΟΚΉΣ! τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο λαός είναι πρόβατο.
    Βάζουνε κ τα συστημικα ΜΜΕ να του ζαλίζουν
    το κεφάλι και τσιμπησε το ψαρι με τον ιο ΑΠΑΤΗ.
    Ακούει τον αμερικανοθρεμμενο Τσιορδα
    τον κουλη και θα ζητήσει απο
    Μόνος του το μαρκαρισμα σαν το
    μοσχαρι με το εμβόλιο για τον δηθεν ιο.
    Η μειοψηφία κερδίζει κ κανει κουμάντο
    τον υποτακτικό λαό.
    Κ μην βγει κανας βλακας να με πει ηλιθιότητες.
    Είστε βαλτοί ή βλακες. Μέση κατάσταση δεν έχει αλλα πειτε τις μπουρδες σας σε γιαγιάδες με άνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι δεν μας λέτε καλά εδώ κύριοι επιστήμονες, υπεύθυνοι, λοιμωξιολόγοι κλπ. Έως τώρα οι υπάλληλοι των Σούπερ Μάρκετ δεν υποχρεώνονταν να φορούν μάσκες, τώρα δλδ τί άλλαξε και θα πρέπει να τις φορούν και με την απειλή προστίμου μάλιστα. Αρχίζω και πιστεύω αυτούς που λέγανε για έλλειψη μασκών, γαντιών κλπ υλικών και για να μην ξεβρακωθείτε άλλα λεγατε πριν ενάμιση μήνα κι άλλα τώρα. Τι συμβαίνει λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πλιάτσικο του κόσμου. Μαυραγορίτες κουμπαροι,βιομήχανοι μασκών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ