Quantcast

http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: Απεγκλωβισμός νεαρού από τα ορμητικά νερά του Τριπόταμου

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην Αστυνομία και Πυροσβεστική της Βέροιας, έπειτα από ειδοποίηση για εγκλωβισμό παιδιού στον Τριπόταμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του veriotis.gr, πρόκειται για ένα έφηβο

αγόρι που βρέθηκε εγκλωβισμένο στην όχθη του Τριπόταμου, μεταξύ της Γέφυρας του Προμηθέα και του Καραχμέτ, ενώ άγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία και ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε εκεί. Στο σημείο έσπευσε αμέσως τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, όπου επιχείρησε προσεκτικά και για αρκετή ώρα για τον απεγκλωβισμό του αγοριού. Ο άτυχος νεαρός, σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από το σημείο, φαίνεται πως κατάφερε να βγει από το ποτάμι και να σταθεί στην εσοχή ενός βράχου, ωστόσο το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης:

















3 σχόλια:

  1. Εγώ και πολλοί άλλοι στην ηλικία μου (50-70) μεγαλώσαμε παίζοντας και κολυμπώντας μέσα σ' αυτό το ποτάμι. Η κοίτη σ' αυτό είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν τότε. Όσοι δήμαρχοι και αν περάσαν όλοι τους είχαν ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ την ανάπλαση και την προσβασιμοτητα του ποταμού, την αξιοποίησή του και την αλλαγή της κατάστασης. Και ενω έχουν "ριξει με τα ελικόπτερα " τα χρήματα από την ΕΟΚ & ΕΕ τις προηγούμενες δεκαετίες σε δημους και περιφερειες κτλ. η κατάσταση οσο πάει και γίνεται χειροτερη.
    {Μια γέφυρα προσπαθούν να κάνουν εδω και 10-15 χρόνια και με €€€€ έτοιμα και τσουβαλάτα που τα έδωσαν άλλοι ( πού να ήξεραν οι δόλιοι!!!) και από τώρα ήδη έχουν αρχίσει να καμαρώνουν πολλοί!!!}
    Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει ποτάμι που διασχίζει μια πόλη και βρίσκεται σε τέτοιο χάλι. Ένας δήμαρχος πέρασε εδώ και 60 χρόνια και έκανε κάποια έργα σε ένα σημείο του ποταμού και αλλαξε η φυσιογνωμια της περιοχης ( σχεδον ειχε γινει το σημα κατατεθεν της πολης στις δεκαετιες 70-80). Καποιοι για να ριξουν στάχτη στα μάτια πήγαν και έβαλαν 15-20 κολόνες φωτισμού και νομίζουν οτι έχουν κανει έργο στο ποτάμι και τωρα, πριν λιγους μηνες, καθάρισαν κάπως το χωρο απο ξυλα και μπαζα μετα το σημειο που ρίχνουμε το σταυρό και φάνηκαν οι δυνατότητες της περιοχής και του ποταμού.
    Κρίμα στη Βέροια και στους κάτοικους που έχασαν τις δεκαετίες τοτε που το χρήμα υπήρχε και δεν έπιασε τόπο.
    Χρειάζεται μεράκι, ιδέες, όρεξη και πάθος να προσφέρεις. Να πιέζεις, να "απειλείς" "θεούς και δαίμονες" για το κάλο της πόλης σου για να κάνεις δουλειά, έργα με σημασία, με αποτέλεσμα, έργα διαχρονικά. Να αφήσεις κάτι πίσω που θα αλλάξει την εικόνα αλλά και τη ζωη στην πόλη και όχι μόνο απλά να κερδίσουμε εμείς τις εκλογές και το δήμο ή την περιφέρεια (Νομαρχία) επειδή απλά έτυχε να μας ευνοούν οι συσχετισμοί.
    ΕΥΤΥΧΩΣ για το παιδι που δεν επαθε και τίποτα χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποταμι της Βεροιας δεν ειναι οπως τα ποταμια που λες στην Ευρωπη και σε αλλες Ελληνικες πολεις, ειναι στην ουσια ποταμι σε χαραδρα, σε αντιθεση με τα ποταμια που λες τα οποια δεν ειναι σε χαραδρα, αλλα εχουν ευκολκη προσβαση, διοτι οι οχθες τους ειναι περιπου στο ιδιο επιπεδο με τον αστικο ιστο. Το δικο μας ποταμι ποτε δεν μπορει να γινει ευκολα προσβασιμο οπως τα αλλα. Και κατι ακομα, λογο της στενης και βαθιας κοιτης του το νερο ευκολα γινεται ορμητικο σε μια βροχη, γι 'αυτο και ειναι πολυ επικινδυνο.
    Παψτε να βλεπετε ολα τα θεματα αναπτιξης-εκμεταλευσης σε συναφεια με τη διασκεδαση και την αναψυχη. Το δικο μας ποταμη με την κινητικη του ενεργεια παντα βοηθουσε την πολη και με την κινητικη-δυναμικη του ενεργεια μπορει και σημερα να τη βοηθησει. Εχω τεκμηριωμενη και ρεαλιστικη προταση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΕΡΟΙΑ ΤΟ... Manchester city.
      ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ;;;;;!!!!! ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 1970-75

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ