Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παγετός και βροχές χτυπάνε τα πυρηνόκαρπα Ημαθίας και Πέλλας

Ο παγετός, που είχαμε στις 17 Μαρτίου, αναμένεται να έχει δημιουργήσει προβλήματα στα ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και δαμάσκηνα. Προβλήματα όμως αναμένεται να έχουν και τα κεράσια λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Όπως δήλωσε ο κ. Πάνος Πασάκης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, «είχαμε πρόβλημα στην ανθοφορία λόγω του παγετού στις πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών, καθώς και στα βερίκοκα και δαμάσκηνα. Όμως και οι βροχές των τελευταίων δέκα ημερών αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στα κεράσια, που η συγκομιδή τους ξεκινά από τον Μάιο». 

«Ο κάμπος της Ημαθίας έχει σοβαρά προβλήματα με τις πλημμύρες», τονίζει ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας και μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας. «Τις επόμενες ημέρες όταν θα υποχωρήσουν τα νερά θα φανεί η εικόνα της ζημιάς», προσθέτει. 

«Όσον αφορά τον παγετό του Μαρτίου έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα και οι παραγωγοί αναμένουν από τον ΕΛΓΑ οδηγίες για το πώς θα γίνουν οι αναγγελίες και με ποιον τρόπο θα γίνουν οι δηλώσεις, οπότε είμαστε σε αναμονή», συμπληρώνει ο κ. Αντωνιάδης. Ο ΕΛΓΑ ενημερώνει ότι αναγγελία ζημιάς για τον παγετό θα έχουμε με τη λήξη των μέτρων όπως και η υποβολή ενστάσεων.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ