Quantcast

http://picasion.com/

«Κραυγή» αγωνίας από τους αγρότες της Βέροιας

«Θέλουμε αποζημιώσεις - Τα μεροκάματα των 30€ δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα»
Από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Οι μεγάλες ζημιές που προέκυψαν από τον παγετό της Μ. Παρασκευής και τους προηγούμενους, σε κεράσια και ροδάκινα της Ημαθίας και της γειτονικής Πέλλας, αλλά και σε άλλα προϊόντα, με απαίτηση του Συλλόγου μας, και του συνόλου των παραγωγών των δύο νομών, θα πρέπει άμεσα να εκτιμηθούν και να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης . Οι ζημιές είναι δεδομένες και σοβαρές. Ερχόμαστε από μία δραματική χρονιά για την οποία δεν έχουμε αποζημιωθεί ακόμη για τις περσινές καταστροφές . Η διαδικασίες για έγκαιρες αποζημιώσεις αποτελούσαν και προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης είναι πλέον επιτακτικές. Απαιτούμε λοιπόν με την ίδια ταχύτητα που αναπροσαρμόζονται οι τιμές των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ να τακτοποιούνται και στο 100% και οι αποζημιώσεις προς τους παραγωγούς.

Σε ότι αφορά το θέμα των εργατών γής - και αναφερόμαστε αποκλειστικά στους εργάτες από Αλβανία- μιας και όλα τα άλλα σενάρια περί μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων ελάχιστα έως καθόλου ανταποκρίνονται στην ζήτηση . Φαίνεται ότι το θέμα και με παρέμβαση του Πρωθυπουργού προχωρά στην λύση του. Ας ελπίσουμε ότι θα προλάβουμε τις ημερομηνίες.

Αναφορικά βέβαια με το ύψος του μεροκάματου η θέση μας είναι να παραμείνει στα περσινά επίπεδα μεταξύ 23 και 25€ . Οι φωνές που ακούστηκαν και αναφέρονται σε μεροκάματα των 30 € και άνω, δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπούν και δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα. Αυτό που θεωρούμε σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα από πλευράς των παραγωγών μας δεδομένων των τιμών της παραγωγής αλλά και της αρνητικής συγκυρίας των ζημιών σε συνάρτηση και με τις επιπτώσεις στην γενικότερη οικονομά εξ αιτίας του κορωνοϊού».

12 σχόλια:

  1. Τόσες ημέρες μας έλεγαν ότι δίνουν μέχρι 35 ευρώ μεροκάματο και τώρα μας λένε ότι δίνουν 23 ευρώ για 8 ώρες εργασίας στο χωράφι μέσα στο κατακαλόκαιρο; Κάτω από 40 ευρώ κανείς εργάτης να μη πάει. Προσφορά και ζήτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάτσεις σπίτι σου και να πεινασεις. Με 20 και 23 λεπτά ροδάκινο πόσα θέλεις να σου δώσουμε;

      Διαγραφή
    2. Ελα να σου. δωσω εγω 40 αλλα τα λεφτα θα τα παρεις το δεκεμβριο και αμα τα παρεις γραωε με.

      Διαγραφή
  2. Εσύ πολυξεριδη που τα γνωρίζεις όλα έλα να δεις πρώτα πως βγαίνει το ψωμί με την δουλειά στα χωράφια να καλιεργησεις Εσύ και να δεις πόσα χρήματα μένουν σε έναν αγρότη που καλλιεργεί ροδακινα που σχεδόν τα περισσότερα χρήματα που παίρνει είναι έξοδα και άσε την παραπληροφόρηση που κάνεις εδώ για για τα 35 και 40 ευρω μεροκάματο.Ενας που έχει ανάγκη την δουλειά όλα τα κάνει δηλαδη οι Αλβανοι δεν εχουν αναγκη να δουλευουν ενα καλοκαιρι μέσα στη ζεστη; καλομαθημαινοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις τόσο μεγάλη οικονομική ανάγκη να πας να δουλέψεις με 20 ευρώ και στον γείτονα αγρότη σαν εργάτης. Λες και δεν ξέρουμε πόσοι λειτουργούν μόνο σαν αφεντικά και έχουν να δουλέψουν κάτι χρόνια. Οι κοιλιές που κοντεύουν να σκάσουν λένε πολλά. Αλβανό κοιλαρά πάλι λίγο δύσκολα να δεις.

      Διαγραφή
    2. Τα δικά μας τα τεμπελόσκυλα περιμένουν το χαρτζιλίκι του Μπαμπά, παππού κλπ. Δουλειά ρε, δουλειά χαμπουργκεροαναθρεμένα Ελληνάκια που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Τζιμάκος.

      Διαγραφή
  3. Τι λέτε βρε παιδιά εδώ δουλευουμε χρόνια σε επιχειρήσεις και με πτυχίο κ παίρνουμε 30 ευρώ και έσεις θέλετε να πληρωθείτε με 35;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ 23 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΡΟΥΛΕΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να κατηγορείς είναι το μόνο εύκολο, κοίτα λοιπόν την καμπούρα σου πρώτα, όσο για τις επιδοτήσεις ο καθένας θα τις διαχειριστεί όπως θέλει, δεν σε βάλανε συνέταιρο στη τσέπη τους. Και να ξέρεις δεν είμαι αγρότης.

      Διαγραφή
  5. με τοσα καταστηματα κλειστα και αποτομη αυξηση της ανεργιας ενα μετρο επιδοτησης της αγροτικης εργασιας ισως βοηθουσε αλλα εχει μανουρα, ενω τα 800αρια ειναι πιο απλη διαδικασια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μήνυμα από ρομπότ:

    -αν δεν έχει τιμή το ροδάκινο. γιατί τα βάζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σαμπως ξερουν να οργανωσουν την δουλεια τους μονο στην πεπατημενη..
      ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΠΕΙΝΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΡΕ ΓΙΑ ΝΑΛΛΑΞΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΕΔΕΙΝΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ Ε ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΚΛΑΦΤΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΝΟΥ. ΛΑΜΟΓΙΑ.
      ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ( ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ).

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ