Quantcast

http://picasion.com/

Καταργείται το πρόγραμμα voucher - Οι επιστήμονες θα λάβουν απευθείας τα 600€

Την απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, γνωστό και ως πρόγραμμα voucher των 600 ευρώ, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε. Ο πρόχειρος σχεδιασμός του προγράμματος αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα το Μαξίμου να
αποσύρει όλη τη διαδικασία ώστε να την επανασχεδιάσει. Άλλωστε, το θέμα είχε προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης που μίλησε για σκάνδαλο. Έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα, το Μαξίμου έδωσε εντολή στο υπουργείο Εργασίας να καταργήσει το μέτρο. Στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου αναφέρονται τα εξής: 

«Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.


Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται.»

13 σχόλια:

  1. Τραγέλαφος.Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρεζίλι, οι αλάνθαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήταν καμμία αστοχία, ήταν ΑΠΑΤΗ. Εκτός από την επιστροφή μέχρι λεπτού του ευρώ όσου δημοσίου χρήματος κατεβλήθη στους απατεώνες - δήθεν εκπαιδευτικούς οργανισμούς, πρέπει να διωχθούν ποινικώς για την δόλια εκ προμελέτης απάτη εις βάρος του Δημοσίου. Χωρεί και αγωγή στα αστικά δικαστήρια, διότι επλήγη το κύρος της κεντρικής κυβερνήσεως, της διοικήσεως και του Κράτους. Για προβολή της προσωπικότητός τους μπορούν να εγείρουν αγωγή και οι κατ' ευφημισμόν καταρτισθέντες. Ερευνητέα και η εμπλοκή πολιτικών προσώπων, του πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών και άλλων «παραγόντων» - στελεχών των γαλάζιων μητρώων... αριστείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεροιώτη...εσύ που ξετρυπωνεις όλα τα σκάνδαλα...δες άκουσες τι γίνεται στην Ημαθία????? Η ο,τι θέλεις ακούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για εγκλωβισμένους εργαζόμενους τρεις μήνες πριν τις εκλογές.Και εννοείται δεν έγινε ποτέ .....που πήγανε τα λεφτά άραγε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ρε τα γκολντεν μποις επέστρεψαν δριμύτερα! Πάρτυ εκατομμύριων από τα φιλαράκια του μιτσοτακη! Χααχαχαχα καιμενοι ελληνες.... Ο λύκος δεν αλλάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η νοοτροπία της μεταπολίτευσης συνεχίζεται, είναι η προχειρότητα, η αρπαχτή, το κλέψιμο, το βόλεμα. Το "μαζί τα φάγαμε" ήταν η πιο σωστή παραδοχή, οπού ο καθένας να πληρώσει ανάλογα με τη μασαμπούκα.
    Ποιός έχει ξεχάσει τις μίζες της Siemens και τις σχέσεις του Χριστοφοράκου με το μητσοτακέϊκο?
    Τέτοιος λαός, τέτοιοι πολιτικοί και το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι μόνο αυτά. Διαβάστε στο Documento της 22-4-20 15:45 με τίτλο.
    "Μαζί τα φάγανε
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -Οι πλατφόρμες με τα εκατομμύρια χτύπησαν σε συνεργάτιδα του Βρουτση".
    https://www.documentonews.gr/article/apokalypsh-oi-platformes-me-ta-ekatommyria-xtyphsan-se-synergatida-toy-broytsh
    Τελικά "τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου" που λέει και ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοντή μνήμη πασοκοσυριζακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ολοι το ιδιο ειναι, ολοι το ιδιο σκεφτονται, κριμα.
    ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας μην υπήρχε η διαύγεια και δέκα τηλεκαταρτισεις θα είχαν κάνει χωρίς να πάρει μυρωδιά κανένας.Δεν θέλουμε πρωθυπουργό για όλα.Θεσμους θέλουμε και θεσμοί χρειάζονται.Ξυπνηστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ