Quantcast

http://picasion.com/

Κανένας θάνατος σήμερα και 17 νέα κρούσματα

Χαρδαλιάς: «Μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομή την Πρωτομαγιά»
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.506 (σημ. χθες ανακοινώθηκαν πως στη χώρα μας τα συνολικά κρούσματα με τα χθεσινά νέα κρούσματα, ήταν 2.690). 578 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.174 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

47 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να παραμένει στους 130 (34 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 63 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 63.000 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των Δικαστηρίων της χώρας, λέγοντας πως αυτή θα γίνει με τη χρήση μάσκας σε έδρα, συνηγόρους και διαδίκους, χρήση αντισηπτικού και τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρο, καθώς και ανώτατο όριο ατόμων σε αίθουσες, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. 

Σχετικά με την άρση των μέτρων, ενημέρωσε πως η επιτροπή επανασυνεδριάζει απόψε σχετικά με τα κριτήρια τους κανόνες που θα ακολουθηθούν, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

Χαρδαλιάς: «Μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομή την Πρωτομαγιά»
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στους επίδοξους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς, λέγοντας πως τα μέτρα θα ισχύουν και κανείς να μην κάνει σκέψη για εξορμήσεις. σχολιάζοντας παράλληλα την αύξηση των άσκοπων μετακινήσεων, ίσως λόγω της καλοκαιρίας.

Σχετικά με την άρση των μέτρων, ανέφερε πως όλοι θα ξέρουν στην αρχή της εβδομάδας έγκυρα και έγκαιρα τι θα γίνει και πώς αναφορικά με την άρση των μέτρων. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αλλιώς. Μέχρι να βρεθεί ο εμβόλιο, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι η ίδια. Ενδεχομένως θα εμφανιστούν και νέα κρούσματα, εστίες αναζωπύρωσης, θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Ίσως χρειαστεί να ξαναπάρουμε μέτρα. Ίσως χρειαστεί περιοχές να ξαναμπούν σε καραντίνα. Η εκτίμηση και η αξιολόγηση της κατάστασης θα είναι συνεχής».

Τέλος, ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα, για κίνηση πολιτών σε Ειρηνοδικεία, Υποθυκοφυλακεία κτλ. θα χρησιμοποιείται ο κωδικός Β3 στο 13033, που ισχύει σήμερα για τράπεζες.

Κλείνοντας, έκανε έκκληση για υπομονή και επιμονή στην τήρηση των μέτρων. «Πρέπει να δείξουμε επιμονή και πειθαρχία σε όλες τις φάσεις του σχεδίου μας και να μην αφήσουμε την ανυπομονησία και την κούραση να επηρεάσουν την προσπάθειά μας».

2 σχόλια:

  1. Το θέατρο του παραλόγου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις εκδικασεις των δανειων να λειτουργησουν τα Ειρηνοδικεια και Υποθηκοφυλακεια....ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ;;;; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ....ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ...ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΤΕ ΑΡΡΩΣΤΙΑ...ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ