Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό (τηλε)Συμβούλιο σε... τίτλους

8 νέα βρεφικά τμήματα στην Κυψέλη, οι Βεροιώτες «ήρωες» της πρώτης γραμμής, οι κυκλικοί κόμβοι, οι φαν του Χαρδαλιά και οι κατίνες του facebook!
Η 6η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2019 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Τετάρτης 8 Απριλίου 2ο2ο και πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω πανδημίας! Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη του προεδρείου και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, έδωσαν διαδικτυακό ραντεβού στις 18:00 μέσω του epresence.gov.gr, της πλατφόρμας που παραδόθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τηλεδιασκέψεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Άλλοι συνδέθηκαν από τα σπίτια τους, άλλοι από τους χώρους εργασίας τους και ενώ τα πρώτα λεπτά υπήρχε η σχετική αμηχανία και κάποιες δυσκολίες από τους μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία, πολύ σύντομα η συνεδρίαση πήρε μια φυσιολογική ροή και οι συμμετέχοντες χαλάρωσαν, άλλοι παρακολουθώντας από τον καναπέ τους, άλλοι πίνοντας τον καφέ τους ή... τσιμπώντας και κάτι. Πάντως, αν και έλειπε το χρονόμετρο, οι σύμβουλοι φρόντισαν να είναι σχετικά σύντομοι στις τοποθετήσεις τους, με τον πρόεδρο Άρη Λαζαρίδη να συντονίζει άψογα το «πάνελ» με τα 40 παράθυρα!
Με μόλις 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη, το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κατέλαβαν τα θέματα της προ ημερησίας διάταξης, με το θέμα του κορωνοϊού να πρωταγωνιστεί στις τοποθετήσεις των συμβούλων. Οι συνέπειες στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, η προστασία των δημοτών και των εργαζομένων του δήμου από την πανδημία, η κακοκαιρία των ημερών, οι αγρότες, τα αδέσποτα, ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν.

  • Τον λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, που μεταξύ άλλων, πρότεινε την μετονομασία οδού της Βέροιας σε οδό Μανώλη Γλέζου, προς τιμήν του συμβόλου της Εθνικής Αντίστασης που έφυγε από τη ζωή στις 30 Μαρτίου. 
  • Έπειτα από ερώτηση του Παύλου Παυλίδη, ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο του 2021 γίνονται ενέργειες να λειτουργήσουν 8 νέα βρεφικά τμήματα στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού της Κυψέλης.
  • Πρότεινε να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις για όσο διάστημα μείνουν κλειστές, ενώ ανέφερε πως ο δήμος Βέροιας θα προσπαθήσει να βοηθήσει νοικοκυριά που έχουν πληγεί, π.χ. μέλη τους που είναι εργαζόμενοι και που δεν μπήκαν σε κάποιο μέτρο.

  • Την πρότασή του να μετατραπούν οι συμβάσεις του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου, έκανε ο Στέργιος Διαμάντης, που δήλωσε και... φαν του πρώην παιδιού του χάντμπολ και νυν υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καρφώνοντας τις «κατίνες του facebook» του ανακυκλώνουν fake news για το πρόσωπό του. Δεν μας αφήνει ποτέ χωρίς ατάκα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.

  • Την οργάνωση επιπλέον συσσιτίων αν χρειαστεί ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, λέγοντας πως θα στελεχωθεί με προσωπικό από τους παιδικούς σταθμούς, εξυμνώντας στη συνέχεια το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» που εργάζεται διπλά, άνευ ανταλλάγματος.

  • Σχετικά με τους κυκλικούς κόμβους, ο Παύλος Παυλίδης πρότεινε ανταλλαγή αυτού στο Μακροχώρι με έναν στην είσοδο της Βέροιας, στα Δικαστήρια ή στη διασταύρωση της Ν. Λυκογιάννη, που όπως είπε υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.
  • Να μην «κοπεί» το Μακροχώρι αλλά να γίνουν επιπλέον κόμβοι όπου χρειαστεί, είπε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
  • Να δοκιμάσουμε αν θα λειτουργήσουν αυτοί και είμαστε ανοιχτοί για τη δημιουργία επιπλέον κόμβων, είπε ο Δήμαρχος.
Η συνεδρίαση έληξε λίγο μετά τις 21:00, με τον Δήμαρχο να ανακοινώνει πως, δεν θα μεσολαβήσει άλλη συνεδρίαση μέχρι το Πάσχα, αλλά θα χρειαστεί να συνεδριάσουν μετά, καθώς στις 27 Απριλίου ξεκινάει η περίοδος άρδευσης και πρέπει να οριστούν οι υδρονομείς. Δεδομένου -μέχρι σήμερα- ότι στις 27 Απριλίου και αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση των μέτρων, οι δημοτικοί σύμβουλοι καληνύχτισαν με την ευχή η επόμενη συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης και ευχήθηκαν Καλό Πάσχα.













2 σχόλια:

  1. Άμα γνωρίζει τον χαντμπωλίστα να μας πεί, πάντα στην καρπαζιά τον είχαν μικρό, γι' αυτό τώρα κάνει τον καμπόσο; Τ' απωθημένα του βγάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καινοτομία, τεχνολογία ανέλιξη έπρεπε να είναι ο πηχυαίος τίτλος. αχ ρε Βεροιώτης, εμείς θα στα λέμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ