Quantcast

http://picasion.com/

Διαδικτυακή διάλεξη από τη Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Κορωνοϊός: κρίση η ευκαιρία;»

Διαδικτυακή διάλεξη από τον καθηγητή Ψυχολογίας Δρ. Άγγελο Ροδαφηνό, με θέμα «Έξυπνες ιδέες για την αξιοποίηση του χρόνου σας κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι. Κορωνοϊός: κρίση η ευκαιρία;», διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Η διάλεξη θα
πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 και ώρα 7 το απόγευμα. Είναι το COVID-19 μια φοβερή καταστροφή ή μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία; Μπορεί να είναι και τα δύο. Το αποτέλεσμα είναι εν μέρει επιλογή σας.

«Αν πρόκειται να γίνει, εξαρτάται από εμένα», λένε. Λόγω των μέτρων καραντίνας έχετε μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να επανεξετάσετε τις αξίες και τη ζωή σας, να σχεδιάσετε και να προετοιμαστείτε για το μέλλον σας, ακολουθώντας την πρόταση/ακρωνύμιο Σ.Κ.Α.Β.Ε. (Συνεχής και Ασταμάτητη Βελτίωση του Εαυτού) του Δρ Ρο. Έχετε επίσης την ευκαιρία να περάσετε χρόνο και να συνδεθείτε με τους αγαπημένους σας - ή μπορείτε να επιλέξετε να περάσετε αυτό το χρόνο παρακολουθώντας τις ειδήσεις και γκρινιάζοντας για την κατάσταση. Από εσάς εξαρτάται!

Ακολουθούν τρεις προτάσεις για όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν την πρώτη προοπτική.
1. Εξετάστε τη ζωή σας.
2. Ελέγξτε τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σας στόχους.
3. Εξετάστε τις επιλογές για παραγωγική χρήση του χρόνου σας ενώ βρίσκεστε σε καραντίνα και ευθυγραμμίστε τις με την πρόταση #2 παραπάνω.

Ο Δρ Άγγελος (Καϊσίδης) Ροδαφηνός γεννήθηκε στη Βέροια και ξεκίνησε τις σπουδές του στη σχολή Ναυπηγών-Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η αγάπη του όμως για τον αθλητισμό όμως τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση και να γραφτεί στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) στην Αθλητική Ψυχολογία και τη Διδακτική στο Ithaca College της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και την Διδακτορική του Διατριβή (PhD) στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Wollongong, της Νέας Νότιας Ουαλίας (Αυστραλία). Διετέλεσε Διευθυντής Προγράμματος Κοινωνικών Επιστημών του Swinburne University, Διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογίας του City College/University of Sheffield, ενώ εργάστηκε και στα Πανεπιστήμια Monash, Western Australia, and UTS. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων Από πρίγκιπας βάτραχος και τούμπαλιν, και Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι, καθώς 40 και πλέον επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Περισσότερα: rodafinos.weebly.com

Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να συνδεθείτε είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης http://www.libver.gr/e-learning-info/

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, 59132 Βέροια.

Τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr https://www.facebook.com/libveria

5 σχόλια:

  1. Να μάθουμε να ζούμε με την καραντίνα και να μας αρέσει κιόλας; Αυτά το ίδρυμα Bill και Melinda Gates τα χρηματοδοτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''.....Είναι το COVID-19 μια φοβερή καταστροφή ή μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία; ''. Ε ναι, ειναι μια ευκαιρία και μαλιστα μεγάλη να μας τα πάρουν ΟΛΑ και να βγαίνουμε για καφέ και ποτάκι με τη κοπέλα από το Τζιμπουτί και την Ουγκάντα..

    Υ.Γ. Η κοπέλα από το Τζιμπουτί και την Ουγκάντα θα έχει τα φράγκα και θα μας κερνάει τους καφέδες και τα μπυρώνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ασχοληθεί η βιβλιοθήκη με τίποτα πιο ουσιώδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίσαρα του κερατά με απειλη ολικης καταστροφής χιλιάδων αυτοαπασχολουμενων και επιχειρηματιών με δάνεια.Αν είσαι κρατικοδιαιτος είναι μια εμπειρία που μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την εξέλιξη του ανθρώπου στο κοινωνικό γίγνεσθαι στην αυγή του 21 αιώνα και στα πλαίσια της αυτοκριτικής ως προς τον προορισμό του ανθρώπου και την σχέση του με τις ηθικές αξίες σε ένα περιβάλλον που μεταλλάσσονται οι αρχές και αξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προκλητική και η διάλεξη και ο ίδιος ο τίτλος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ