Quantcast

http://picasion.com/

Από Δευτέρα εφαρμόζουμε το σχέδιο «ΧΑΜ» (Χέρια - Αποστάσεις - Μάσκες)

1 νέος θάνατος και 15 νέα κρούσματα
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής
Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.591. 591 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.286 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε 1 θάνατος, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να ανέρχεται στους 140 (37 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 74 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 75.170 τεστ.


Σχετικά με το πού θα δοθεί η προτεραιότητα στα τεστ, ανέφερε πως διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγειονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής, ασθενείς που θα υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, εγκύους που ετοιμάζονται για τοκετό κτλ. Έλεγχος αντισωμάτων συστήνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο. θετικά αποτελέσματα για ένα από τα φάρμακα που δοκιμάζονται.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, υπενθύμισε πως η Πρωτομαγιά θα γιορταστεί όπως και το Πάσχα, καθώς θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις χωρίς βεβαίωση ή SMS, καθώς και οι μετακινήσεις εκτός νομού, υπενθυμίζοντας και στα πολιτικά κόμματα πως πρέπει να σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια και να μην διοργανώσουν συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Τέλος, ανέφερε ως από Δευτέρα εφαρμόζουμε το σχέδιο ΧΑΜ (Χέρια - Αποστάσεις - Μάσκες).

5 σχόλια:

  1. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΜ =
    ΧΙΛΙΑΔΕΣ , ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ, ΜΑΣΕΣ ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μασκαράδες είναι όλο τον χρόνο, ποια Δευτέρα! Αλήθεια, όταν ο τσιόδρας πήγε στην λάρισα με τον χαρδαλιά, γιατί δεν φορούσαν μάσκες; Ήθελαν να είναι κολακευτικά τα τηλεοπτικά πλάνα των rambo της κορωνοϊο-ομάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΑΡΑΝ Η ΜΙΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ 6 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΗΣΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΜΕΙΣ;;;;;;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ