Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τέλος τα αρνιά και τα κατσίκια από την αγορά της Βέροιας - «Ξεπούλησαν» οι κρεοπώλες!

Τι δήλωσε στο veriotis.gr o Πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας Νίκος Κακαφίκας
Μια ανέλπιστα καλή... τροπή, σε σχέση πάντα με τις συνθήκες που επικρατούν γενικά στην αγορά λόγω του κορωνοϊού, φαίνεται πως είχε η φετινή η εορταστική κίνηση στα κρεοπωλεία της Βέροιας.
Αν και το Πάσχα φέτος, όπως καλά έχουμε εμπεδώσει όλοι, θα είναι τελείως διαφορετικό, από όλες τις απόψεις, με κορύφωση το τραπέζι της Λαμπρής, που δεν θα περιλαμβάνει μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις γύρω από τη σούβλα, η ζήτηση φέτος για αρνιά και κατσίκια ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ο «πρωταγωνιστής» των πασχαλινών τραπεζιών, ο οβελίας, μπορεί φέτος να μην αγοράστηκε ολόκληρος με προορισμό τη σούβλα, αλλά σε κομμάτια, για να μπει στο φούρνο, έγινε ωστόσο ανάρπαστος από τα κρεοπωλεία της Βέροιας και όχι μόνο. Όπως εξηγεί στο veriotis.gr ο ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας «Αρχάγγελος Μιχαήλ», Νίκος Κακαφίκας, οι επαγγελματίες ήταν φέτος συγκρατημένοι στις παραγγελίες τους, λόγω της κατάστασης και της απαγόρευσης των παραδοσιακών μεγάλων οικογενειακών τραπεζιών, με αποτέλεσμα, από χθες, Μ. Πέμπτη το βράδυ, τα κρεοπωλεία να έχουν ξεπουλήσει! 
«Ξεπουλήσαμε σε αρνιά και κατσίκια» δήλωσε στο veriotis.gr ο κ. Κακαφίκας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα περίεργη την όλη κατάσταση που επικράτησε φέτος στην πασχαλινή αγορά. «Η κίνηση μέχρι σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έχει πάει πάρα πολύ καλά. Δεν υπάρχουν αρνιά και κατσίκια στην αγορά. Η κατάσταση φέτος ήταν περίεργη. Οι κρεοπώλες βαδίσαμε πολύ επιφυλακτικά και φτάσαμε σε σημείο, από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, να μην υπάρχουν αρνιά και κατσίκια στην αγορά της Βέροιας».

Χωρίς αρνί και κατσίκι οι πελάτες της τελευταίας στιγμής

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι σταθεροί πελάτες των κρεοπωλείων, όπως κάθε χρόνο, έκαναν έγκαιρα τις παραγγελίες τους και εξυπηρετήθηκαν, ενώ οι καταναλωτές της τελευταίας στιγμής κάνουν από χθες το βράδυ... «απόπειρες» στα κρεοπωλεία της Βέροιας αναζητώντας αρνί και κατσίκι. Ωστόσο θα αρκεστούν στα υπόλοιπα κρέατα, όπως πανσέτες, σουβλάκια, μπριζόλες και μπιφτέκια, καθώς και τα υπόλοιπα είδη που έχουν να προσφέρουν τα κρεοπωλεία, που αυτά ακόμα είναι σε αφθονία! 

Περισσότερα τραπέζια, περισσότερες παραγγελίες

Μάλιστα, ο εγκλεισμός στο σπίτι έφερε και αύξηση των παραγγελιών, καθώς όπως σημειώνει ο κ. Κακαφίκας, φέτος ψωνίζουν όλοι, γιατί φέτος όλοι θα μαγειρέψουν στο σπίτι, σε σχέση με άλλες χρονιές που θα πήγαιναν κάπου καλεσμένοι. «Οι καταναλωτές μπορεί να μην αγόρασαν ολόκληρα τα αμνοερίφια αλλά πήραν κομμάτια σε μεγάλες ποσότητες, για το φούρνο, για μαγειρευτό ή παϊδάκια για την ψησταριά».

Φέτος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, η τιμή των αμνοεριφίων κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Η μέση τιμή φέτος στα αρνιά και τα κατσίκια κυμάνθηκε μεταξύ 8,30 ευρώ και 8,80 ευρώ το κιλό, με την τιμή πέρυσι να κυμαίνεται περίπου στα 9,40 ευρώ.

Κινήθηκε η αγορά

Σχετικά με την φετινή κίνηση της πασχαλινής αγορά στα κρεοπωλεία, ο κ. Κακαφίκας δήλωσε πως μέχρι στιγμής τα πράγματα, σε σχέση με τα όσα περίμεναν τουλάχιστον οι κρεοπώλες, πήγαν πάρα πολύ καλά. «Κινήθηκε η αγορά», δήλωσε, ωστόσο, ο απολογισμός σε σχέση με πέρυσι θα φανεί καλύτερα και με το κλείσιμο των καταστημάτων το Μ. Σάββατο (τελευταία ευκαιρία για αγορές για το πασχαλινό τραπέζι). Και φυσικά στο... ταμείο!

Καλή Ανάσταση σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ