Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΑΣ Ημαθίας : Μένουμε σπίτι… Μένουμε στα χωράφια… Μένουμε και απλήρωτοι!

Λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του πρoβλήματος ρευστότητας
Από τον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η άνευ προηγούμενου κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η Ευρώπη, αλλά και γενικότερα η παγκόσμια κοινότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει αντίκτυπο,
εκτός της καθημερινότητας και στο αγροκτηνοτροφικό κλάδο. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η άμεση λήψη αποφάσεων, μετά από συντονισμένες ενέργειες και μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος για την ελαχιστοποίηση απωλειών, μέτρα στήριξης σε μη οριζόντια βάση, τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση της ρευστότητας και την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην αγροδιατροφική αλυσίδα. 

Την οικονομική εξαθλίωση εξακολουθούν να βιώνουν οι παραγωγοί της Ημαθίας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τις περσινές ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειες η φονική κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου, παρά τις όποιες υποσχέσεις από κυβερνητικά στελέχη για συντόμευση των διαδικασιών και αποπληρωμής των παραγωγών.

Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΛΓΑ, μας ενημέρωσαν ότι στην πληρωμή που θα γίνει πριν το Πάσχα, δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι αποζημιώσεις από τις ζημιές της 10ης Ιουλίου.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός αυτό, αν αναλογιστούμε ότι ο νομός κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μεγάλο ποσοστό παραγωγών, δεν συγκόμισε ούτε το 5% της συνολικής παραγωγής, σε συνδυασμό με τις τεράστιες και ανεπανόρθωτες ζημιές που υπέστη το φυτικό κεφάλαιο (Ένταξη στα ΠΣΕΑ), αλλά ακόμη λαμβάνοντας υπόψη, την καθυστέρηση των πληρωμών εξισωτικών και συνδεδεμένων ενισχύσεων, του υπόλοιπου για το Κομφούζιο, την επιστροφή ΦΠΑ, τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν σχετικά με τα καλλιεργητικά δάνεια, και τις εκκρεμότητες οφειλών προς αυτούς από τους συνεταιρισμούς (εξόφληση παραγωγής 2019), οδηγούν τους παραγωγούς σε απόγνωση και οικονομική καταστροφή, καθώς η έλλειψη ρευστότητας, αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τη νέα καλλιεργητική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει και αναμένεται δύσκολη, πέραν των προαναφερθέντων, έρχεται να προστεθεί και το ορατό πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών με ότι συνεπάγεται αυτό για την τρέχουσα παραγωγική σεζόν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω. Καλούμε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τους βουλευτές Ημαθίας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να δώσουν άμεσες λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα μας. Μένουμε σπίτι… Μένουμε στα χωράφια… Μένουμε και απλήρωτοι!!!»

8 σχόλια:

  1. θα ηθελα να ξερω αν ο ιταλος ισπανος γαλλος πορτογαλλος αγροτης επαιτει καθε τρεις και λιγο. μονο τα ζωα θα φερουν πλουτο με ογανωμενο σχεδιο και εκατομυρια κεφαλια στο καμπο και τα βουνα. το ροδακινο μονο γκρινια και φτωχεια εχει φερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΧΩΡΑΦΙ.
    ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ.
    ΠΛΗΡΩΣΑ ΣΑΝ ΤΑΜΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΑΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 195.000.000.-ΔΡΧ. ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΠΛΑΚΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ 2,000,000 ΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ.
    ΣΤΕΡΝΗ ΣΑΣ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΤΕ.
    ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΜΑΣ ΛΕΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΡΕ ΤΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ;
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ!
    ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΣΑΝ ΝΑΣ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΜΑΣ ΧΡΗΑΖΟΝΤΑΝ.
    ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ....
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ.
    ΥΓ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ. ΤΑΧΟΥΝ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην ανησυχούμε, οι λαθρομετανάστες μετακινούνται κατά 50 και ελεύθεροι. Μέσω τηλεδιάσκεψης θα τους καθοδηγούμε και όλα μέλι γάλα. Είδατε ο μασωνοκούλης? Με τη συνδρομή του Υπουργείου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα δοθεί λύση με ασύγχρονη εξ'αποστάσεως μέθοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς γίνεται κάθε φορά πριν τα Χριστούγεννα πριν το Πάσχα οι αγρότες πάντα να διαμαρτύρονται συνέχεια μες την γκρίνια σαν πόσα λεφτά να έχει το κράτος να σας δώσει εσάς τόσες επιδοτήσεις παίρνεται κ παίρνεται δεν είστε ευχαριστημένοι με τίποτα κ ας κυκλοφορείτε με θωρηκτά τρακτέρ με τζιπ ακριβά για κοιτάξτε νκ τους επιχειρηματίες που ειδικά φέτος δεν ξέρουν τι θα γίνει που περίμεναν τέτοιες μέρες να κάνουν δουλειά που έχουν κάνει τις παραγγελίες τους κ δεν θα πληρώσουν ούτε αυτές ούτε το προσωπικό τους κ κατά συνέπεια δεν θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα λόγω οικονομικών προβλημάτων όλοι τους κ κλαιγεσται αδαρτοι εσείς που θα πάρετε έστω κ τις επιδοτήσεις σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο μην είστε μονοφαγαδες κ μην είστε προκλητικοί για να προσγειωθειται κ στην τελική ας πάνε οι Έλληνες στα χωράφια μην πάρετε αλλοδαπούς κ να τους πληρώσετε κανονικά όχι με ψίχουλα που δίνεται στους αλλοδαπούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπον εγω αγροτης δεν είμαι αλλα η διαφορα είναι στο ότι ο αγροτης ΠΑΡΑΓΕΙ.ριχνει χρονο και χρημα για την δουλεια του ενώ ο επιχειριματιας και κυριως αυτοι του κλαδου του εμποριου απλα εχουνε τα προιοντα που αλλοι παραγουνε στα ραφια των μαγαζιων τους και απλα τα πουλανε...επισης σταματήστε να κραζετε συνεχεια για τις επιδοτισεις,αυτα ητανε παλια...τωρα περνουνε και μικροποσα για κάθε στρεμμα που καλιεργουνε και να εχουμε να φαμε εγω και εσυ.δηλαδη δεν γνωρίζεις ότι και ολες σχεδόν οι επιχειρήσεις περνουνε επιδοτισεις από τον οαεδ???αυτά δεν μετρανε??και καλα κανουνε,να βοηθειθουνε ολοι οι κλαδοι εργασιας απο το κρατος αλλα και να ελέγχονται.ελεος πια με τους αγροτες ρε παιδια

      Διαγραφή
  6. "ἡ πίστις χωρὶς τῶν ἔργων νεκρά ἐστιν"
    ο συμβολισμός και η παράδοση της κοινωνίας δεν σε σωζει. είναι πάντα διπλα μας και οχι μονο στο ναο και ουτε οι ιερεις εχουν το αλαθητο.
    "ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν"
    η εκκλησιά (ιερατειο) είναι μουδιασμένη απο το γεγονός του κορωνοιου, οχι τόσο γιατί οι πιστοί δεν συμμετέχουν στη λατρεια-ακολουθιες οσο για το χρυσάφι που χάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ