Quantcast

http://picasion.com/

Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια και συγγενείς την Κυριακή του Πάσχα

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, επεσήμανε ότι «θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε...». «Θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά τη νίκη μας κατά του κορωνοϊού» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς παλιές και νέες, λιμάνια και σταθμούς, και πως λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, προσφυγικές δομές αλλά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Εξάλλου, αποδοκίμασε τις συναθροίσεις στις εκκλησίες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. «Παραβλέπουν τις συστάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τους νόμους που υπαγόρευσαν οι έκτακτες περιστάσεις, κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συνωστισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά για όσα έγιναν σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι «τίποτα δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη», ενώ επανέλαβε ότι όπως και σήμερα, και τότε τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ειδικοί πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και το κοινό καλό. Για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνονται οι ΜΕΘ και πραγματοποιούνται σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Όπως είπε οι ΜΕΘ έχουν ήδη αυξηθεί από 565 σε 979 δηλαδή αύξηση 73% και συνεχίζεται η προσπάθεια. Παράλληλα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 2789 προσλήψεις εκ των οποίων 363 ιατρικού προσωπικού και 2426 νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού.

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση 500 κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα παρέχουν κατ' οίκον υπηρεσίες και θα λαμβάνουν δείγματα βιολογικού υλικού από πρόσωπα που μπορεί να έχουν προσβληθεί. Επίσης σημείωσε ότι δημιουργήθηκε μητρώο ασθενών κορωνοϊού ώστε τα απαραίτητα δεδομένα να βρίσκονται στη διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων.

7 σχόλια:

  1. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε πέτσα το παράκανες, θαρρώ πολλά μας τα κανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχχχ όταν ξυπνήσουμε ελπίζω να μην είναι αργά..... Το πείραμα καλά κρατάει, δυστυχώς ο κόσμος τσίμπησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κάθε θείτσα στο μπαλκόνι μαζεύει άλλες 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο οι επισκέψεις των λαθρομεταναστών επιτρέπονται. Να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φατε σανό , φάτε μνημόνια! Βρείτε τρόπο να απολαύσετε τις ζωές σας απο δω και πέρα! Δεν υπάρχει επιστροφή, οποιος αντέξει μέχρι τέλους...Ά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο ενας ''χορός του Ζαλόγγου'' θα τους κανει να νιωσουν και να αλλάξει η κατάσταση.. Το θέμα ειναι ποιος τον ξεκινάει! Μέχρι τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ