Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οριστικό: Ανοιχτές οι εκκλησίες αλλά κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες το Πάσχα

Δεκτή έγινε από την Κυβέρνηση η πρόταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως φάνηκε και από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας. Στη νέα απόφαση προβλέπονται επικαιροποιημένα προσωρινά περιοριστικά μέτρα που
αφορούν τους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων, για το διάστημα από 12 Απριλίου 2020 έως και 20 Απριλίου 2020. Σύμφωνα με αυτήν, η λειτουργία στις εκκλησίες και τις μονές θα τελείται με την παρουσία μόνο μέχρι τεσσάρων ατόμων, του ιερέα, του ψάλτη και βοηθητικού προσωπικού, ενώ θα επιτρέπεται η τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση των λειτουργιών.


Οι νέες ρυθμίσεις στους χώρους λατρείας προβλέπουν τα εξής:

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.


γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.



14 σχόλια:

  1. Ἀμιγῶς ἀντιχριστιανικά, σατανικά μέτρα ἀπό τήν ἐκκλησιομάχο κυβέρνησι τῆς Νέας Δημοκρατίας. Μερικοί καί μερικές ἐξοφλοῦν τά γραμμάτια στήν λέσχη Bilderberg καί τά συναφῆ... εὐαγῆ ἱδρύματα (π.χ. Rockfeller Foundation)._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα δεν ηταν οι λεσχες δεν θα ειχες φαι να φας γιατι θα επρεπε να το παραξεις με το μουλαρι και το αροτρο ουτε διαδικτυο για να γνωρισεις για τις μυστικες λεσχες οι οποιες θελουν και τα μαθαινεις. οποτε προσκυνα γιατι η σταυρικη θυσια ειναι για λιγους και οχι για λιγοψυχους.
      ΥΓ αν αμφισβητεις τον κωρονοιο ζητα να στο φυτευσουν παρε θεια κοινωνια και θεραπευσε τον.

      Διαγραφή
    2. Τί, λέ, ρέ μασωνάκι; Πολλή μεγάλη ἰδέα δέν ἔχεις γιά τόν ἑαυτό σου; Οἱ μυστικές λέσχες εἶναι ναοί τῆς... γνώσεως, θά μᾶς 'πῇς; Ἔτσι νομίζετε πώς καθησυχάζετε τήν συνείδησί σας ἐπειδή πουλήσατε τήν ψυχή σας στόν διάβολο, ὡρισμένοι;

      Υ/Γ: Οὒκ ἐκπειράσεις Κύριον, τόν Θεόν σου. (Ματθ. δ΄ 7)

      Διαγραφή
  2. Πες τα χρυσοστομε. Κομμουνιστές οπαδοί του Θηρίου έχουν γίνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγείτε ρε παιδια αμα θέλετε, πηγαίνετε στις εκκλησιες λάβετε την θεια κοινωνία να μαζευτούν ολες οι γριες και οι γεροι.. Αντε να αραιωνουμε σιγα σιγα πολλους συνταξιούχους και ηλιθιους έχουμε μαζεψοι τοπο στα νιατα.. Νεο αιμα ηλιθιων περιμένει απο πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ μᾶς ἀφίνατε, οἱ ἀντίχριστοι, πού τώρα μᾶς τό ἀπαγορεύετε διότι ἔχετε τό πάνω χέρι, θά βλέπατε ἄν θά πεθαίναμε ἐμεῖς ἢ θά ψοφολογούσατε ἐσεῖς._

      Διαγραφή
    2. Λόγια αγάπης από έναν Χριστιανό (του κω..)!!!!

      Διαγραφή
    3. Λόγια του Χριστού...(!!!!!!!);;;;

      Διαγραφή
    4. Νά τί λέει ὁ ἴδιος ὁ Χριστός σὲ ὅλους μας: Εἶναι ἔκκλησις πρός μετάνοιαν.

      «1 Παρῆσαν δέ τινες ἐν αὐτῷ τῷ καιρῷ ἀπαγγέλλοντες αὐτῷ περί τῶν Γαλιλαίων, ὧν τό αἷμα Πιλᾶτος ἔμιξε μετὰ τῶν θυσιῶν αὐτῶν. 2 καί ἀποκριθείς ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· δοκεῖτε ὅτι οἱ Γαλιλαῖοι οὗτοι ἁμαρτωλοί παρά πάντας τούς Γαλιλαίους ἐγένοντο, ὅτι τοιαῦτα πεπόνθασιν; 3 οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἐάν μή μετανοῆτε, πάντες ὡσαύτως ἀπολεῖσθε.
      4 ἢ ἐκεῖνοι οἱ δέκα καί ὀκτώ, ἐφ᾿ οὓς ἔπεσεν ὁ πύργος ἐν τῷ Σιλωὰμ καί ἀπέκτεινεν αὐτούς, δοκεῖτε ὅτι οὗτοι ὀφειλέται ἐγένοντο παρά πάντας τοὺς ἀνθρώπους τούς κατοικοῦντας ἐν ῾Ιερουσαλήμ; 5 οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἐάν μή μετανοήσητε, πάντες ὁμοίως ἀπολεῖσθε.» (Λουκ. ιγ΄ 1-5)

      Διαγραφή
    5. Είσαι μεγάλος κωλοτουμπας.

      Διαγραφή
  5. Προς όλους τους προλαλήσαντες: Χάνετε λάδια συλλήβδην!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αυτά που διαβάζω, νομίζω ότι ελήλυθεν η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Ο σατανάς κάνει πάρτι σε πάρα πολλούς. Οι αρχιερείς και οι ιερείς έχουν χαλαρώσει και το ποίμνιο έχει συρρικνωθεί.
    Οι σκέψεις μου καταλήγουν, ότι με μια μεγάλης έκτασης πείνας θα ξεκολλήσει ο νους από τα γήινα και θα ανέλθει στον ουρανό.
    Άλλωστε το παράδειγμα του άσωτου υιού, της παραβολής, είναι χαρακτηριστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ