Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 99 οι νεκροί και 31 νέα κρούσματα - Σε ξεχωριστές ημερομηνίες η πληρωμή συντάξεων

Η ανοσία της αγέλης και η εξαφάνιση του νέου κορωνοϊού
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 31 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.145. Από αυτά, οι 73 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (οι 17 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο 1 θάνατος, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 99 (26 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 72 έτη. 16 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 43.417 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε σε μια πειραματική έρευνα (με έγχυση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς) στην οποία θα συμμετέχουν εθελοντικά ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον νέο κορωνοϊό, που αν αποδειχθεί αποτελεσματική θα είναι ένα ακόμα θεραπευτικό όπλο.

Στην ανοσία της αγέλης αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως, με τα έως σήμερα δεδομένα παρόμοιων κορωνοϊών και των ιών SARS και MERS, φαίνεται ότι  μετά από τη λοίμωξη οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας που θα κρατήσει έναν χρόνο ίσως και περισσότερο, με πιθανή μείωση μετά. Αν αυτό ισχύει, τότε θα οδηγηθούμε στην αποκαλούμενη «ανοσία της αγέλης». Αυτό σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο έχει όλο και λιγότερες πιθανότητες να έρθει σε επαφή με πρόσωπο που δεν έχει περάσει τη λοίμωξη και αν είναι αρκετά διαδεδομένη η ανοσία της αγέλης, θα αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των νέων μολύνσεων, ακόμα και χωρίς υπόλοιπα μέτρα επιβράδυνσης μετάδοσης. Ο ιός θα περιοριστεί ή θα εξαφανιστεί τελείως.

Σχετικά με τους ηλικιωμένους, ανέφερε πως θα είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν οι περιορισμοί, χωρίς να μπορούμε να πούμε το πότε.

Σχετικά με την πιθανότητα επαναλοίμωξης στη Ν. Κορέα, ανέφερε πως αυτό μπορεί να αφορά κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων ή μακρά παραμονή του υλικού ου ιού χωρίς να μολύνει. «Ομάδα του ΠΟΥ θα ερευνήσει τα δεδομένα και αν αυτά αποτελούν πιθανή επαναλοίμωξη. Μάλλον όχι», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Στα κρούσματα στις δομές φιλεξονίας ηλικιωμένων αναφέρθηκε στη συνέχεια, ενημερώνοντας για τις κινήσεις κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τα μέτρα που ελήφθησαν.

Χαρδαλιάς: «Αλλαγή στις ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων»
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα πρόσφατα περιστατικά που σημειώθηκαν σε εκκλησίες της Αθήνας και της Κέρκυρας, υπενθυμίζοντας πως οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές για τους πιστούς και λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών. Ανέφερε πως το σύνολο της εκκλησίας μεταδίδει το μήνυμα ευθύνης και αληθινής αγάπης εκτός των δύο εξαιρέσεων, που παραβίασαν όπως είπε τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου. «Κανείς δεν είναι πιο πιστός από τον άλλον», σχολίασε, υπενθυμίζοντας πως το Πάσχα δεν επιτρέπεται καμία μετακίνηση σε σπίτια συγγενών και φίλων και θα το περάσουμε μόνο με αυτούς που ζούμε μαζί στο ίδιο σπίτι.

Σε ξεχωριστές ημερομηνίες η πληρωμή συντάξεων
Για την αποφυγή συνωστισμού στις τράπεζες, ανακοίνωσε πως η πληρωμή συντάξεων θα γίνει σε διαφορετικές ημερομηνίες. Συγκεκριμένα:
- Συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΤΕ και Τραπεζών, θα πληρωθούν στις 22 και 24 Απριλίου με βάση τελευταίο αριθμό ΑΜΚΑ
- Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ, θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου
- ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, θα πληρωθούν στις 29 Απριλίου

Ενημέρωσε στη συνέχεια πως κατασχέθηκαν από αποθήκη 11,5 τόνοι αντισηπτικού που δεν είχε δηλωθεί και αφού ελεγχθεί θα διανεμηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στο κρούσμα σε μωρό στον οικισμό των Ρομά στην Ξάνθη αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως ήταν κάτι που δημιούργησε ανησυχία, ενημερώνοντας για τις κινήσεις και τα μέτρα που λήφθηκαν στον οικισμό.

Ανακοίνωσε την παράταση καραντίνας στην Μεσσοποταμία Καστοριάς για 10 ημέρες. Έως 27 Απριλίου παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους 3 δήμους της Καστοριάς και 2 δήμους Ξάνθης. Έως τις 20 Απριλίου παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία Θεσσαλονίκης και έως τις 27 Απριλίου ο περιορισμός κίνησης πολιτών στα Ιωάννινα.

Κλείνοντας, είπε πως «Τίποτα δεν έχει κριθεί. Κάθε μέρα είναι και ένα διαφορετικό στοίχημα στη μάχη μας κατά του ιού. Κάνω έκκληση να παραμείνουμε σπίτι. Έχουμε διανύσει μεγάλο δρόμο, ας μη λυγίσουμε στην τελική ευθεία».

2 σχόλια:

  1. Του χρονου τετοια εποχη θα μας εχει μπει τοσο βαθια που οχι ΜΕΘ,ουτε ολα τα φαρμακα του Π.Ο.Υ. δε θα μας σωζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποῦ φτάσαμε! Νά μᾶς κάνῃ κήρυγμα περί πίστεως καί ἀγάπης ὁ... ἐκκλησιομάχος Χαρδαλιᾶς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ