Quantcast

http://picasion.com/

Στους 93 οι νεκροί και 72 νέα κρούσματα

Θεμιτός ένας μισάωρος περίπατος τηρώντας τις αποστάσεις
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 72 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.081. Από αυτά, οι 75 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 3 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 93 (16 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 72 έτη. 15 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 37.344 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, ανακοίνωσε πως έχουμε κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα σχετικά με τη χρήση ενφοβλέβιου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση και για τους ασθενείς στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια έθιξε και κάποια κοινωνικά ζητήματα, που αφορούν τον περιορισμό στο σπίτι και τις συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών. «Τα μέτρα λειτουργούν αλλά η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει. Το μήνυμα μένουμε σπίτι δεν αλλάζει αλλά όσο ανοίγει ο καιρός είναι δύσκολο. Μπορούμε να περπατήσουμε με την οικογένειά μας όσο μας επιτρέπεται από την πολιτεία», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, προτείνοντας έναν μισάωρο περίπατο την ημέρα, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις, αν νιώσουμε την ανάγκη.

«Το να τηρήσουμε τις αποστάσεις γίνεται δύσκολο αλλά δεν μπορούν οι παρέες να ανακατεύονται. Πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, τόσο στο super market όσο και σε εξωτερικούς χώρους και το πιο σημαντικό είναι να προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες, να αποφύγουν την έκθεση όσο γίνεται περισσότερο. Φαίνεται πως έχουμε γλυτώσει από μια καταιγίδα με χιλιάδες απώλειες αλλά δεν είναι ώρα ακόμα να χαλαρώσουμε. Από εμάς εξαρτάται αν θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων», τόνισε.

Αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας που παρουσιάζει αύξηση λόγω του περιορισμού στο σπίτι, χαρακτιρίζοντάς το ως απαράδεκτο φαινόμενο. «Χίλιες φορές να περπατήσω έξω και να πάρω πρόστιμο από το να κάνω ανεπίτρεπτο κακό σε μέλος της οικογένειάς μου», σημείωσε. 

Τέλος, συνυπογράφοντας μια θεωρία συναδέλφου του, ανέφερε πως η χειραψία θα πρέπει να καταργηθεί στο μέλλον, κάτι που θα περιορίσει και άλλες αναπνευστικές νόσους. 

Χαρδαλιάς: «Να μνημονεύεται η Ελλάδα ως παράδειγμα. Μας αξίζει να βγούμε νικητές»
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, ότι τα δεδομένα τα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση και ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός, ενώ ενημέρωσε σχετικά με τον αριθμό των τεστ και των θετικών κρουσμάτων στους οικισμούς της Λάρισας.

Τόνισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δε σημαίνουν ότι όλα πάνε καλά και πως πρέπει να χαλαρώνουμε, συμπληρώνοντας πως η καλή αρχή που έχουμε κάνει αξίζει έναν καλό επίλογο. «Να μνημονεύεται η Ελλάδα ως παράδειγμα και η προσπάθειά μας ως μοναδικό παράδειγμα νικητών. Μας αξίζει να βγούμε νικητές και αυτό θα το πετύχουμε μένοντας στο σπίτι», ανέφερε, κάνοντας έκκληση για υπομονή και υπακοή.

Τέλος, στο κομμάτι των μέτρων, περιορίστηκε στην Αττική, ανακοινώνοντας τον διπλασιασμό των λαϊκών αγορών από την Δευτέρα, με παράλληλη λειτουργία δεύτερης αγοράς, προς αποφυγή συνωστισμού.

1 σχόλιο:

  1. Πρεπει να το λειξουν αμεσα ή να βαλουν λιγο σασπενς οπως ηταν στην αρχη..θα καταντασουν "μαριονετες" (κι αλλο...) του συστηματος (Ολοκληροτισμος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ