Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 83 οι νεκροί και 52 νέα κρούσματα - STOP στη διανομή του Αγίου Φωτός στα σπίτια

300€ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων στις μετακινήσεις για αναψυχή
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης
Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 52 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1884. Από αυτά, οι 84 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 2 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 83. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 14 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 32528 τεστ.


Σχετικά με την χρήση μάσκας, ανέφερε πως αυτή δεν υποστηρίζεται από το ευρύ κοινό καθώς μπορεί να φέρει τα αντίστροφα αποτελέσματα και να υπάρξει μόλυνση από επανατοποθέτηση. Τα μέτρα για όλο τον κόσμο είναι η φυσική απόσταση, η αποφυγή του συνωστισμού, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή αντισηπτικό, η κάλυψη της μύτης και του στόματος όταν φτερνιζόμαστε.

Σχετικά με τα τεστ, ανέφερε πως μια στρατηγική τεστ πρέπει να έχει κριτήρια επιλογής. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος. Τα ίδια κριτήρια με εμάς έχουν υιοθετήσει και στο εξωτερικό. Όταν βρισκόμαστε στην περίοδο επώασης τα τεστ είναι αρνητικά. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τα τεστ. ετοιμαζόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό», σημείωσε.

300€ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για εκδρομείς Πάσχα

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, υπενθύμισε την ανάγκη να τηρήσουμε τα μέτρα, ενώ με το Πάσχα προ των πυλών και την πρόθεση κάποιων να βρουν διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να μετακινηθούν προς τα χωριά τους, ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων για την περίοδο του Πάσχα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε, πως από σήμερα το απόγευμα, στα διόδια σε όλη τη χώρα, καθώς και στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, θα υπάρχουν σημεία ελέγχου της Αστυνομίας επί 24ώρου βάσεως, αντίστοιχα και το Λιμενικό θα διενεργεί ελέγχους σε όλα τα λιμάνια. Στα ΚΤΕΛ, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κτλ, θα επιτρέπεται μετάβαση μόνο μονίμων κατοίκων προς την μόνιμη κατοικία, όπως αυτή αναφέρεται στο Ε1 και δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής, μέχρι τη λήξη των μέτρων.
Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό πολιτικής προστασίας και κρισίμων υποδομών του κράτους, μόνο για τέλεση καθήκοντος και με την απαραίτητη βεβαίωση ή φύλλο πορείας.

Δεν θα εκδίδεται εισιτήριο χωρίς τη δήλωση του Ε1 ή τη βεβαίωση μονίμου κατοικίας.

Από σήμερα το βράδυ και μέχρι τις 27/4, σε περιπτώσεις όπου η μετακίνηση γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 300€, με αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες και επιστροφή στη βάση. 

Μέχρι τις 27/4 αναστέλλεται η αεροπορική και ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μεταξύ των νησιών, εκτός εξαιρέσεων, όπως των μονίμων κατοίκων προς την μόνιμη κατοικία τους και των κατοίκων μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα (και όχι το αντίθετο) και εντός του ίδιου δήμου και για λόγους που περιγράφονται στις βεβαιώσεις Β1, Β2 ή Β3.

Ανασφάλιστη εργασία και βεβαίωση μετακίνησης τύπου Α - Πρόστιμο 10.500€ σε εργοδότες

Σχετικά με μετακινήσεις πολιτών, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις με βεβαιώσεις τύπου Α εργοδότη, δηλ επιχειρήσεων, χωρίς να απασχολούνται σε αυτές τις επιχειρήσεις. Σε περίπτωση τέτοιου ελέγχου, θα επιβληθούν στον εργοδότη κυρώσεις για ανασφάλιστη εργασία (το πρόστιμο ανέρχεται στα 10.500€) και στον φέροντα την βεβαίωση, οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις. 

«Καλούμε όλες τις εταιρείες να ελέγξουν τις βεβαιώσεις τύπου Α και να αποσύρουν εντός 24 ωρών όσες έχουν διατεθεί σε εργαζομένους, οι συμβάσεις των οποίων έχουν ανασταλεί», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσοι εργαζόμενοι στα αστικά κέντρα έχουν μόνιμη κατοικία εκτός, δηλαδή σε άλλους νομούς, κάνοντας χρήση της άδειάς τους και μετακινούμενη προς τη μόνιμη κατοικία τους, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν και θα εγκλωβιστούν στα χωριά τους και θα αποκλειστούν από την εργασία τους. 

STOP στους δήμους για διανομή Αγίου Φωτός
Άγιο Φως αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία και τη διάθεση για προσφορά, δεν θα την επιτρέψουμε. Η πρωτοβουλία αυτή κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα και παράδειγμα. Υπαρκτός ο κίνδυνος εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους, εκατοντάδες εργαζόμενοι και εθελοντές να μετακινούνται στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να φέρουν το Άγιο Φως σε κάθε δημότη. «Το μήνυμα της Ανάστασης πιο επίκαιρο από ποτέ αλλά πρέπει να μείνουμε πιστοί στην προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, λέγοντας μάλιστα πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ώστε να μην υπάρξουν τέτοια περιστατικά στους δήμους.

1 σχόλιο:

  1. Μέχρι να ανάψουν οι πρώτες φωτιές και να εχει να ασχολειται με κατι άλλο ο Σερίφης ( Χαρδαλιάς), δε μας βλέπω καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ